f
edició: 2007 - 2008 - 2009
  
Diari de Girona
10.12.2008
La fira Eco-Sí aposta per l´ecologia per fer front a la crisi
La fira de la cultura ecològica de Girona es farà del 12 al 14 de desembre al Palau de Fires amb l'objectiu de ser un revulsiu econòmic. L'organització de la tercera edició d'Eco-sí, la fira de la cultura ecològica de Girona aposta pel reciclatge, les energies renovables i l'eficiència energètica com a pals de paller per aconseguir una inversió que garanteixi estalvi en un futur, quan s'està immers en un temps de crisi econòmica d'àmbit global, segons va apuntar ahir el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo. L'organització del certamen (Fira de Girona i la revista Eco amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona) fa una crida per tal de conscienciar els ciutadans envers la importància de l'ecologia sobretot en moments de dificultats econòmiques i per aquest motiu s'espera passar dels 6.000 visitants de la segona edició fins a les 9.000 persones per aquest any. "Cal tenir present que invertir en un bé material que només genera despesa no és l'ideal. El que s'ha de fer és invertir en el que estalviem. Llavors sí que està ben invertit", va destacar el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona. La fira Eco-sí, de fet, no es ressenteix com altres certàmens d'aquesta crisi i manté el nombre d'expositors respecte a l'any passat. Al contrari, hi haurà un estand més que en l'anterior edició. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va explicar que la procedència majoritària dels estands participants és de Girona (48%) i Barcelona (35,8 %). També hi ha representants de França, Alacant, Madrid, Saragossa, Múrica, Illes Balears, Lleida, Tarragona, Madrid, Saragossa i Toledo. S'hi podran trobar tota mena de productes per comprar o informar-se. Destaquen els sectors de la salut que engloba venda de productes, teràpies naturals i aparells (29,3%), ecologia, medi ambient i turisme (14,6 %), alimentació biològica (13,3 %), artesania (12 %), calçats i teixits (4 %) i mobiliari (2,6 %). L'Ajuntament de Girona disposarà d'un expositor dedicat a tres accions: foment de l'horticultura a les escoles, menjars ecològics a les escoles i reciclatge de matèria orgànica. La fira Eco-Sí obrirà les portes aquest divendres a les quatre de la tarda i estarà oberta fins diumenge a les vuit del vespre. El preu per entrar al Palau de Fires són dos euros. Tant Anna Albar com Enric Pardo van ressaltar ahir que la fira Eco-Sí és quelcolm més que una mostra de caràcter comercial. També és cultural. És per això que s'ha organitzat una trentena d'activitats, entre les quals hi ha quatre exposicions, tallers, representacions teatrals i conferències temàtiques. Pel primer dia n'hi ha sobre estrès i alimentació i sobre la crisi energètica. Pel segon dia, se n'ha previst solbre alimentació ecològica a les escoles, la vacuna VPH, l'aigua de l'aixeta, psicoteràpia, les bosses de plàstic, medicina tradicional xinesa, entre altres. El darrer dia es parlarà de les flors de Bach, gimnàstica i l'escalfament de la Terra.
  
El Punt
09.12.2008
La fira Eco-Sí de Girona preveu aguantar la crisi i augmentar el nombre de visitants
La fira de la cultura ecològica de Girona, Eco-Sí, preveu aguantar la crisi i saldar la tercera edició amb un augment del nombre de visitants. Els organitzadors han explicat que el fet que sigui una fira 'jove' i 'poc arrelada' al territori els feia témer que enguany hi hagués una davallada d'expositors. Els pitjors auguris finalment no s'han complert i fins i tot hi ha un expositor més que en la darrera edició, han passat de 78 a 79 expositors. Aquesta tònica preveuen que també es mantingui en el nombre de visitants. Si van cloure la segona edició amb una afluència d'uns 6.000 visitants esperen que l'entrada enguany giri entorn als 9.000.
  
14.12.2008
L'aura de l'ecologia és verda
La cultura ecològica i les teràpies alternatives es barregen aquest cap de setmana a la fira Eco-Sí de Girona. Què proposa la nova cultura energètica? A l'hivern, a quina temperatura es recomana graduar el termòstat de la calefacció? Segons la classificació de l'etiqueta energètica, quina lletra simbolitza l'electrodomèstic més eficient? Si coneixes la resposta, pots arribar a ser un bon referent per la societat que procura pel benestar del planeta. En canvi, si no ho saps, la solució la pots trobar a Eco-Sí, la fira de la cultura ecològica que s'està celebrant aquest cap de setmana al Palau de Fires de Girona. La tercera edició d'aquesta fira pretén ser el punt de trobada dels sectors de l'alimentació ecològica, energies renovables, bioconstrucció, teràpies naturals, centres de bellesa i cosmètica, teixit i calçat, entre d'altres. L'objectiu principal és el de fomentar el consum de productes biològics, el coneixement de teràpies naturals, de les energies renovables i la importància del reciclatge per aconseguir un món més sostenible i respectuós amb el medi ambient. I això s'aconsegueix, en bona part, a través de productes com ara les bicicletes elèctriques; la substitució dels detergents per unes boles magnètiques que es poden fer servir mil vegades; l'aprofitament de l'aigua de la pluja a través de pous artificials; aparells que redueixen les ones electromagnètiques dels telèfons mòbils; i un llarg etcètera. La conscienciació de l'ecologia és la base de la fira, en què la problemàtica del canvi climàtic també té un espai important. De fet, en una de les imatges de l'exposició El clima canvia, i tu? apareix una imatge de les riuades que van afectar els nuclis de Calonge i Sant Antoni la tardor del 2005 i que van provocar la mort d'una persona i el fet que molts cotxes anessin a parar al fons del mar. «El Pacífic? No, el Mediterrani», deia a la manera d'advertiment el text de la imatge. Així mateix, en el marc de les activitats programades per dissabte, també es va tractar el pla ferroviari 2014, amb Lluís Postigo, portaveu d'ICV a Girona, com a conferenciant; un debat sobre la supressió de les bosses de plàstic, per part de la Fundació per a la Prevenció de Residus, o la presentació d'una guia de l'alimentació ecològica a les escoles. A banda de l'ecologia, també s'hi pot trobar una oferta de teràpies alternatives, psicoteràpia i fins i tot per fer-te una fotografia de l'aura i la interpretació dels seus colors. Sens dubte, el verd és el color de l'aura de l'ecologia. Primer, perquè és el color per excel·lència de l'ecologia, i segon, perquè segons els experts significa expansió i canvis tant pel que fa al present com al futur.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal