f
edició: 2007 - 2008 - 2009
  
Avui.cat
06.10.2008
L'Equus Catalonia tanca mantenint els 35.000 visitants de l'any passat
La 20a edició del Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia tancarà les portes aquest diumenge a Girona complint les expectatives de l'organització. La 20a edició del Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia tancarà les portes aquest diumenge a Girona complint les expectatives de l'organització. El saló ha mantingut els 35.000 visitants de l'any passat i, segons els organitzadors, les noves activitats d'aquesta edició han estat un èxit de públic. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha destacat que l'Equus tanca amb la 'satisfacció de ramaders i comercials d'haver complert les expectatives' que s'havien marcat. Albar també ha dit que s'han assolit els objectius 'tant per al públic professional, que ha pogut competir en concursos de qualitat, com per al públic general, amb activitats variades que s'han omplert d'assistents'.
  
Diari de Girona
01.10.2008
La Guàrdia Urbana de Barcelona tancarà l´Equus Catalonia
Aquest proper cap de setmana s´inicia la 20a edició de l´Equus Catalonia, el Saló Internacional del Cavall, organitzat conjuntament per la Unió de Criadors de Cavalls de Pura Raça i Fira de Girona. El certamen, que s´inaugurarà oficialment aquest divendres 3 a les sis de la tarda i restarà obert fins diumenge al recinte firal de la ciutat, és el més important de Catalunya i el segon de l´Estat, només per darrere del de Sevilla. L´horari per poder assitir-hi serà de deu a vuit del vespre, dissabte i diumenge i el preu de les entrades serà de 9 €. Els nens de fins a 7 anys, però, tindran l´accés gratuït i els de 8 a 12 anys només hauran de pagar 4€.
  
03.10.2008
El ministre d´Agricultura italià, a l´Equus
La mostra s'obre avui al públic amb més de 750 cavalls i 170 expositors i espera 30.000 visitants. El Ministre d'Agricultura d'Itàlia, Luca Zaia, va visitar ahir al matí la 20a edició del Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia. Zaia ha valorat positivament les instal·lacions de l'Equus, que ahir va obrir per als visitants professionals. El Saló s'obrirà per al públic general amb més de 750 cavalls i 170 expositors des d'avui fins diumenge vinent. Luca Zaia va recórrer les instal·lacions del Saló Internacional del Cavall i es va mostrar satisfet per la ubicació de l'Equus, especialment pel fet d'estar situat en un espai natural, com és el Parc de la Devesa de Girona. El ministre d'Agricultura d'Itàlia, que ha treballat en el món del cavall, va assegurar que "la raça espanyola és la millor del món". La 20a edició d'Equus Catalonia obrirà avui les portes per al públic general. Fins diumenge, el Saló estarà obert de les 10 del matí a les 8 del vespre i espera rebre uns 35.000 visitants. La inauguració del Saló es farà a les sis de la tarda amb la presència de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans i d'altres representants institucionals. Equus Catalonia, organitzat per Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Pura Raça, manté l'aposta pel cavall de pura raça espanyola i, en aquesta edició, comptarà amb més de 300 exemplars. A més, però, també hi haurà exemplars d'altres races equines com són l'àrab, la frisona, l'appalosa, els criolls o l'americà de doma.
  
04.10.2008
Equus Catalonia obre amb l´objectiu de superar els 35.000 visitants tot i la crisi
UN SALÓ EN REPLANTEJAMENTEl Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia es va inaugurar ahir pendent de la repercussió de la crisi econòmica. L'organització confia que es mantigui el nombre de visitants i ha decidit impulsar noves propostes -com el Congrés de Veterinaris- per seguir fent atractiu el saló del cavall més important de Catalunya. Pel recinte firal passaran més de 700 èquids fins demà. La 20a edició del Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia va obrir ahir les portes a l'espera de superar els 35.000 visitants de l'any passat i que la crisi no tingui cap repercussió. La inauguració va anar a càrrec de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, acompanyada per diverses autoritats i guiades per la Fira per la directora de Fira de Girona Anna Albar i el president de la Unió de Criadors de Cavalls Pura Raça, Juan-José Fuertes Camacho. Des de primera hora del matí i durant tot el dia, es van veure exhibicions de doma natural, proves de ferratge i forja i les proves del Concurs Morfològic de Pura Raça Espanyola, que van començar dijous i que s'allargaran fins demà. El concurs, que compta amb la participació de més de 300 cavalls, és puntuable per a la final de l'especialitat que se celebrarà a Sevilla. Una de les novetats d'aquest any és el I Congrés de l'Associació de Veterinaris Especialistes en Èquids de Catalunya, que es va inaugurar ahir al matí i que compta amb el suport del Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona. En la trobada, hi participen més d'una trentena de veterinaris, dels 50 que té acreditats l'associació. Avui es podran veure exhibicions de doma natural, de doma western -que inclourà un sessió de Line Dance- i també partits d'exhibició de horseball, a càrrec de la selecció catalana sub-16, actuals campions d'Europa. També avui se celebrarà, a partir de les 11 del matí, el concurs autonòmic Open de Doma d'Alta Escola, organitzat per la Federació Catalana d'Hípica i puntuable per al Campionat de Catalunya 2008. Prèviament, a les 10 del mati, començarà també una prova de salts en llibertat de cavalls àrabs. En aquesta vintena edició s'ha produït una disminució del 18% en el nombre d'expositors comercials. Albar va advertir que les parades que fan referència a aspectes com assegurances, tractaments veterinaris o carruatges dels cavalls es mantenen però que hi ha hagut una "davallada forta" en els relacionats amb complements com botes i roba d'hípica. Enguany hi haurà 170 expositors, 90 ramaders i 80 comercials. L'organització espera que la crisi econòmica no tingui repercussió i es mantenen les expectatives d'arribar als 35.000 visitants. El Saló s'obrirà per al públic general amb més de 750 cavalls fins demà i estarà obert de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.
  
06.10.2008
L´Equus Catalonia tanca mantenint els 35.000 visitants de l´edició de l´any passat
La 20a edició del Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia va tancar les portes ahir a Girona complint les expectatives de l'organització. El saló ha mantingut els 35.000 visitants de l'any passat i, segons els organitzadors, les noves activitats d'aquesta edició han estat un èxit de públic. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar que l'Equus tanca amb la «satisfacció de ramaders i comercials d'haver complert les expectatives» que s'havien marcat. Albar també va dir que s'han assolit els objectius «tant per al públic professional, que ha pogut competir en concursos de qualitat, com per al públic general, amb activitats variades que s'han omplert». El Saló Internacional del Cavall tancarà aquest vespre i els organitzadors, Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavall Pura Raça, fan una valoració positiva d'aquesta 20a edició. La edició d'enguany de l'Equus Catalonia ha comptat amb la participació de 170 expositors, dels quals 90 ramaders i 80 comercials, i més de 700 cavalls, dels quals més de 300 han estat de Pura Raça Espanyola. La Unió de Criadors de Cavalls Pura Raça ha destacat «el salt, tant quantitatiu com qualitatiu» que s'ha produït en aquesta edició de la fira. El President de la Unió, Joan Josep Fuertes Camacho, s'ha mostrat convençut que l'Equus Catalonia 's'ha consolidat un any més com a segona fira més important' de l'Estat, després de Sevilla. Fuertes ha afegit que «ha estat la única fira on no només no ha baixat el número de participants, sinó que ha augmentat». En aquest sentit, Joan Josep Fuertes ha assegurat que, de cares a properes edicions, el saló hauria de créixer. Per això, ha assegurat que s'han de «començar a plantejar ampliar el número de boxes i la possibilitat de participar-hi més ramaders». La Unió de Criadors de Cavalls Pura Raça ha subratllat també la qualitat dels cavalls participants en el Concurs Morfològic de pura raça de l'estat espanyol. El President de l'entitat ha destacat que «molts dels cavalls que han competit aquí sortiran campions» de l'Estat el pròxim novembre, a Sevilla. Aquest diumenge, en la modalitat de cobra, on competeixen eugues per grups de tres, l'Equus Catalonia ha superat Sevilla amb la participació de 12 cobres, un increment que no s'havia produït mai fins ara. El Saló Internacional del Cavall es tanca aquest vespre. La unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona és l'encarregada de posar el punt i final amb l'espectacle «Carrousel».
  
El Punt
26.09.2008
L'Equus suprimeix els espectacles nocturns i inclou més actes professionals
La vintena edició de l'Equus Catalonia, que es portarà a terme del 3 al 5 d'octubre, ha suprimit els espectacles nocturns (un dels reclams que atreia molt de públic); entre altres motius, pel seu elevat cost. El saló inclourà més activitats per als professionals i un congrés veterinari. El nombre de cavalls es manté (750), però el d'expositors comercials ha baixat un 18%. L'espectacle Equitación mágica, d'Álvaro Domecq, que es va repetir durant tres dies en l'última edició de l'Equus, va ser tot un èxit. Aquest any, però, aquesta activitat s'ha suprimit. Segons va explicar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar, es volia evitar que es repetís el mateix espectacle i no se n'ha trobat cap altre per mantenir el nivell de l'any passat. Segons va reconèixer, també hi ha, però, el factor econòmic, ja que aquesta activitat té un cost elevat i els patrocinadors no l'haurien assumit en aquesta edició, un fet que hauria obligat a apujar el preu de les entrades. La direcció de Fira de Girona no descarta que es puguin recuperar els espectacle nocturns l'any vinent. Equus Catalonia, organitzada per Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Pura Raça, reunirà aquest any 170 expositors, noranta dels quals són ramaders i vuitanta, comercials. El nombre d'expositors comercials, un total de 80, ha baixat un 18% en relació amb l'anterior edició a causa del context de crisi econòmica. «Els carruatges i la part tècnica tenen la mateixa representació, però ha baixat la de complements», va explicar Albar. El nombre de ramaders també ha disminuït (de 112 a 90) però això és degut al fet que cada cop porten més cavalls. «Fins i tot hi ha hagut una petita llista d'espera», va indicar la directora de Fira de Girona. El nombre de cavalls que hi haurà a l'Equus, un total de 750, és similar al de l'any passat. El saló s'obrirà el 2 d'octubre per als professionals. El saló ha incrementat el nombre d'activitats adreçades a professionals i, a més de concursos, domes i exhibicions, s'hi organitza una activitat paral·lela nova: el primer congrés equí. Es tracta d'un acte organitzat per l'associació de veterinaris especialitzats en èquids de Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona. Aquest congrés es farà el 3 i 4 d'octubre. Fira de Girona preveu que passin per les instal·lacions uns 35.000 visitants. De manera prèvia a la celebració de l'Equus Catalonia, Girona serà escenari aquest cap de setmana (del 26 al 28 de setembre) de la final de doma clàssica del cicle cavall jove, organitzada per l'Asociación Nacional de Criadores de Caballos Españoles (ANCCE) i la Unió de Criadors de Cavalls de Pura Raça. La directora de Fira de Girona va destacar que es tracta d'una activitat de gran prestigi, que servirà per situar Girona encara més com a referent en el món del cavall.
  
04.10.2008
La Guàrdia Urbana torna a l'Equus.
La unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona tancarà demà la vintena edició de l'Equus Catalonia, que es porta a terme al Palau de Fires de Girona, amb la presència de 170 expositors, 90 ramaders i 80 comercials, i un total de 750 cavalls. El prestigiós espectacle Carrousel, que no s'havia fet en les últimes edicions es podrà veure a partir de dos quarts de set de la tarda a la pista 1 i tindrà la participació de dotze genets i dotze cavalls. Ahir es va inaugurar l'Equus amb la presència de diferents autoritats, tot i que dijous ja va obrir les portes adreçat als professionals. Durant tres dies està obert al públic de deu del matí a vuit del vespre, i els organitzadors esperen rebre uns 35.000 visitants. A la foto, una imatge d'ahir de l'Equus.
  
05.10.2008
Gran afluència de públic a l'Equus Catalonia
Exhibicions i demostracions eqüestres, concursos de doma d'alta escola i una nova jornada del concurs morfològic de pura raça espanyola, amb més de 300 cavalls, van atreure ahir milers de persones a l'Equus Catalonia, que se celebra aquests dies a la Fira de Girona. La jornada va començar amb el concurs de doma d'alta escola, puntuable per al campionat de Catalunya 2008, amb la participació de més de 40 cavalls. A més, durant tot el dia, els més petits van poder visitar la carpa dels ponis i muntar els animals. Per a la jornada d'avui està previst, entre altres, el concurs de doma vaquera i l'esperat espectacle de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona
  
06.10.2008
Equus rep 35.000 visitants en la celebració de la vintena edició
Expectatives cobertes. Aquesta és la valoració que ahir feien els organitzadors de la vintena edició del saló internacional del cavall, l'Equus Catalonia, que s'ha celebrat a la Devesa i el Palau Firal de Girona. La present edició ha mantingut els 35.000 visitants de l'any anterior, hi ha hagut 170 expositors, 90 ramaders i 80 comercials, i un total de 750 cavalls, dels quals més de 300 han estat de pura raça espanyola. Ahir es va presentar l'espectacle Carrousel, de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que no s'havia fet en les últimes edicions. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, expressava ahir la seva satisfacció per com ha anat tot plegat. «Hem complert els objectius tant per al públic professional, que ha pogut competir en concursos de qualitat, com per al públic general, amb activitats variades», afirmava. El president de la Unió de Criadors de Cavalls Pura Raça, Joan Josep Fuertes, va destacar «que han quedat ramaders fora i ens hem de començar a plantejar ampliar el nombre de boxs i la possibilitat de participar-hi més ramaders».
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal