f
edició: 2007 - 2008 - 2009
  
ACN
11.05.2008
La pluja fa incrementar el nombre de visitants a la Fira Cinegètica de Girona
Girona.- La pluja ha marcat l'assistència de visitants a la Cinegètica, la fira de caça i pesca que s'ha celebrat des de divendres i fins aquest diumenge al Palau de Fires de Girona, i en aquest cas ha fet incrementar el nombre de visitants per sobre les previsions. Segons la directora de Fira de Girona, Anna Albar, per aquesta quarta edició s'esperaven uns 12.000 visitants i, en canvi, s'hauran superat els 12.500. D'altra banda, Albar explica que el mal temps no ha afectat les 27 exposicions de gossos previstes a l'exterior ja que es van muntar el mateix nombre de gàbies a l'interior del recinte. La fira ha reunit 87 expositors, la gran majoria provinents de l'estat espanyol, i una minoria són de França i Itàlia. També s'han celebrat diverses activitats com fòrums o cursos de fotografia subaquàtica. Els visitants, però, la gran majoria caçadors, el que més ha valorat de la Cinegètica són les exposicions de gossos amb més presència de races aquest any, segons ha apuntat Anna Albar. Però també és molt relatiu, ha dit, 'perquè hi ha gent que també visita la fira per la roba, les novetats en les armes, i molts venen a veure els safaris que fan algunes empreses'. Entre la setantena d'estands comercials de Cinegètica, un dels més curiosos és el d'una empresa de Mollet del Vallès que ha creat un sistema de seguiment de gossos via satèl·lit que en pot arribar a controlar fins a un milió, segons ha comentat el seu representant. Amb vista a les previsions de pluja, la directora de Fira de Girona explica que es van muntar 27 gàbies de gossos a l'exterior del recinte, les mateixes que a l'interior, de manera que com que va ploure els gossos es van recol·locar a les gàbies de l'interior del recinte. Ha puntualitzat que quatre expositors exteriors també s'han hagut de tornar a situar a dins el Palau de Fires. L'únic contrapunt que va comportar la pluja va ser l'anulació de les exhibicions de gossos de rastre i mostra. El mal temps, però, no va espantar els visitants. Al contrari, la pluja ha fet augmentar l'assistència prevista de visitants –uns 12.000-, sobretot aquest dissabte, que la fira va reunir unes 600 persones més que l'any passat. Per aquesta edició, s'esperaven uns 12.000 visitants i finalment se superaran les previsions, segons ha indicat Albar, de manera que se superaran els 12.500.
  
Diari de Girona
12.05.2008
Cinegètica rep més de dotze mil visitants
Unes 12.500 persones han visitat aquest cap de setmana aquesta fira monogràfica dedicada a la caça i la pesca. S'ha celebrat a Fira de Girona.
  
El Punt
01.05.2008
Cinegètica augmenta fins a 87 els expositors i espera rebre més de 12.000 visitants
Es farà del 9 a l'11 de maig al Palau de Fires La quarta edició de Cinegètica, la fira de caça i pesca, tindrà 87 expositors, 18 més que l'any passat, i es podrà visitar del 9 a l'11 de maig al Palau de Fires de Girona, amb un gran nombre d'activitats. Aquesta fira, adreçada sobretot als professionals del sector, aquest any farà un èmfasi especial en l'exhibició de gossos. S'esperen més de 12.000 visitants. El nombre d'estands comercials de Cinegètica passarà dels 57 als 70, i també creix el nombre de criadors de gossos que hi haurà presents, dels 12 de l'any passat als 17 d'aquest any. El 85% dels expositors són de l'Estat espanyol, el 12% de França i la resta d'Itàlia. El president de la Federació Catalana de Caça a Girona, Carles Dilmé, va explicar ahir, durant l'acte de presentació de la fira, que una de les novetats serà la presència de noves races de gossos, algunes de les quals estan destinades a adaptar-se als canvis que hi hagut amb els senglars, que cada cop s'acosten més als llocs habitats. A la fira també es vendran armilles protectores per als gossos que s'utilitzen per a la captura del senglar. Pel que fa al món de la pesca, el representant territorial de la Federació d'Activitats Subaquàtiques, Carles Pont, va destacar que es faran cursos de fotografia subaquàtica i d'apnea, i que també es podrà veure una mostra de fotografies fetes sota aigua. També hi haurà un fòrum entre biòlegs i experts per poder descobrir algunes espècies que s'han fotografiat i que no se sap concretament quines són. L'any passat van visitar la fira de caça i pesca 12.000 persones i la directora de Fira de Girona, Anna Albar, va indicar que almenys s'espera repetir aquesta xifra. Durant els tres dies de la mostra es farà un gran nombre d'activitats i a l'exterior hi haurà una mostra d'un centenar de gossos de caça. Cinegètica és organitzada per Fira de Girona, amb la col·laboració de les federacions de caça, pesca i activitats subaquàtiques. Obrirà les portes el dia 9 de maig a les quatre de la tarda, i dissabte i diumenge es podrà visitar des de les deu del matí fins a les vuit de la tarda.
  
10.05.2008
Cinegètica inclou un seguidor de gossos per satèl·lit com a novetat
La quarta edició de Cinegètica presenta novetats relacionades amb el món de la caça i la pesca, com ara un sistema de seguiment de gossos via satèl·lit, desenvolupat per una empresa de Mollet del Vallès, i altres millores relacionades amb el sector. La fira reuneix fins demà 87 expositors i i espera rebre més de 12.000 visitants. Segons va informar la directora de Fira de Girona, Anna Albar, les exposicions de gossos es faran dins el Palau Firal si plou, i les exhibicions, previstes a l'exterior, es faran o no segons el temps. El 85% dels expositors són de l'Estat espanyol, el 12% de França i la resta d'Itàlia. El 92% repeteixen. Cinegètica, organitzada per Fira de Girona, amb la col·laboració de les federacions de caça, pesca i activitats subaquàtiques, es va inaugurar ahir amb la presència de representants de diverses institucions i entitats implicades. Avui i demà es pot visitar des de les deu del matí fins a les vuit de la tarda.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal