f
edició: 2008 - 2009
  
Diari de Girona
19.01.2008
El saló Expojove s´amplia als estudiants de Batxillerat i ja té confirmades 5.900 visites
La tercera edició del saló Expojove, que arriba a la tercera edició, ha ampliat les visites concertades als estudiants de Batxillerat de les comarques gironines. De moment, el certamen ja té confirmada la presència de 5.885 estudiants d'arreu de la demarcació, que entre els dies 22 i 25 de gener s'acostaran al Palau de Fires per conèixer quines són les opcions que tenen a l'hora d'encarar el seu futur professional i laboral, a més d'informar-se sobre temes de salut o recerca d'habitatge. El certamen, organitzat per Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès, comptarà aquest any amb 57 expositors. El certamen Expojove encetarà aquest 2008 la seva tercera edició amb més salut que mai. D'ençà que el Consell Comarcal del Gironès va apostar per traslladar al Palau de Fires l'exposició anual per alumnes de 4t d'ESO que feia a les Bernades de Salt, i convertir-la en certamen, la fórmula s'ha revelat efectiva. I és que, des de la primera edició del 2006, el saló no ha parat de créixer. Ho demostren les xifres d'alumnes que, mitjançant una visita concertada, han anat al saló per informar-se sobre les opcions professionals i laborals que el mercat els posa sobre la taula. L'any 2006 van ser 4.100 estudiants; el 2007, 4.600, i per aquest 2008, passaran pel saló 5.885 alumnes. Ampliar el ventall Els organitzadors d'Expojove han decidit ampliar el ventall de visites concertades, i per això les han obertes també als estudiants de Batxillerat. Així, aquest darrer grup s'afegeix als alumnes de 4t d'ESO i als de cicles formatius, que des del 2006 passaven pels diferents expositors del certamen amb els tutors dels respectius centres.
  
El Punt
19.01.2008
La fira Expo Jove de Girona potencia l'oferta i espera arribar als 6.000 estudiants en la tercera edició
La III edició de la fira Expo Jove espera arribar aquest any als 6.000 estudiants i fer un salt de qualitat després de «ser la novetat» i «superar l'arrencada», tal com va definir la directora de la Fira de Girona, Anna Albar, durant l'acte de presentació d'ahir. La fira se celebrarà del 22 al 25 de gener i durant aquests quatre dies s'espera la presència d'uns 6.000 alumnes –mil més que l'any passat–, dels quals 856 seran de l'Alt Empordà, 1.337 del Baix Empordà, 455 de la Garrotxa, 1.964 del Gironès, 303 del Pla de l'Estany i 970 alumnes de la Selva. La fira té per objectiu informar el joves d'una manera clara i concentrada sobre els temes que els resulten de més interès: formació, treball, salut i serveis dirigits a joves. Per aquest motiu col·laboren en aquest projecte diversos departaments de la Generalitat com ara Sanitat, Joventut, Educació i Treball, a més de la Universitat de Girona. Tots, des dels respectius estands, oferiran tallers, xerrades i informació diversa sobre problemàtiques i inquietuds dels joves. La fira va dirigida a alumnes de 4t d'ESO, cicles formatius i per primera vegada de batxillerat d'un total de 69 centres d'ensenyament. Les visites concertades tenen per objectiu orientar els joves en les oportunitats educatives i laborals a les quals poden optar i guiar la seva visita informant sobre els estands presents a la fira. No obstant això, està oberta a tothom, pares i mares, o persones interessades en la formació continuada. «És un bon espai per tenir informació de l'oferta actual en àmbits tan importants per als joves com són l'aspecte laboral, l'educació i la universitat», va declarar Cristina Alsina com a vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès. CONCURS MUSICAL La novetat d'aquest any la presenten la Secretaria de Política Lingüística, juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística, amb el concurs La Queta sona, que se celebrarà el primer dia de la fira. Es tractarà d'un concurs en el qual els participants hauran de desafiar-se per veure qui coneix més cançons catalanes, amb l'objectiu de promoure l'ús del català entre els joves. Entre els participants, al final se sortejarà un ordinador portàtil.
  
23.01.2008
Pagans destaca la integració de l'FP en la III Fira Expo Jove de Girona
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va destacar ahir la integració de la formació professional dins del mateix Palau Firal, on se celebra la III Fira Expo Jove, que ahir va ser inaugurada i preveu la visita de més de 6.000 estudiants de les comarques gironines. La Fira Expo Jove és organitzada pel Consell Comarcal del Gironès i té el suport de diversos departaments de la Generalitat, especialment els que engloben Formació, Treball, Salut i Habitatge. Després de la polèmica generada l'any passat per l'exclusió de l'FP en el recinte del Palau Firal (es va ubicar a l'Institut Santa Eugènia), Pagans va reconèixer durant el parlament d'inauguració que aquest any «l'oferta de la formació professional és de les més importants que hi ha a la fira», va destacar l'alcaldessa sobre l'Expo Jove, que va destinada «als joves i està pensada per als joves, perquè tinguin informació sobre els temes que més els interessa». El delegat del govern, Jordi Martinoy, va valorar «els itineraris que ofereix la fira perquè els joves tinguin eines i recursos per poder escollir el seu futur». L'espectacle-concurs La Queta sona va ser ahir –l'únic dia– un dels més atractius de la primera jornada, una activitat en què els participants es desafiaven per veure qui coneixia més cançons en català. La iniciativa s'emmarca en les actuacions de la Secretaria de Política Lingüística. Durant la fira, també es difondrà la campanya Elteumòbil.cat, de promoció dels productes de telefonia mòbil en català, i el programa Voluntariat per la llengua, també d'interès per als joves.
  
26.01.2008
L'Expo Jove s'orientarà més als estudiants de batxillerat i tanca la tercera edició amb 7.000 visitants
La tercera edició de la fira Expo Jove es va tancar ahir amb una valoració positiva per part de l'organització, tant pel que fa al nombre de visites, unes 7.000, com pel que fa a haver integrat la formació professional al Palau de Fires. El Consell Comarcal del Gironès i Fira de Girona han complert les expectatives, després de quatre dies, però per a la propera edició la intenció serà dirigir més la fira als estudiants de batxillerat, ja que aquest any han predominat els de quart d'ESO. Anna Albar, directora de Fira de Girona, va destacar ahir la consolidació d'aquesta mostra després de tres anys, amb una primera edició que va «generar expectatives» i una segona que «no va quedar completa» perquè la formació professional (FP) es va traslladar a l'IES Sant Narcís. La previsió era arribar als 7.000 visitants i s'ha complert l'objectiu, a més d'augmentar el nombre d'expositors, entre els estands públics i privats, i la presència de quatre universitats: la de Girona (UdG), la de Vic (UVic), l'Autònoma (UAB) i la Pompeu Fabra (UPF). La implicació de departaments de la Generalitat com ara Educació, Salut, Treball i Joventut ha permès presentar als joves diferents camins de futur, perquè puguin decidir on volen estudiar i quin tipus de carrera amb vista a una professió final. I a través d'aquesta premissa els 7.000 joves s'han trobat amb experiències curioses com tallers de perruqueria, música, cuina, construcció, mecànica, estètica... a més dels estands de FP i d'universitats. Però dels 7.000 joves, només prop de 1.500 provenien de primer i segon de batxillerat de diferents instituts de les comarques gironines. I com que la majoria eren estudiants de quart d'ESO, amb vista al curs vinent es reorientarà perquè sigui realment més important en el pas final dels estudiants. Altres reptes que s'ha plantejat l'organització amb vista a l'any vinent són, segons va reconèixer Albar, «potenciar la promoció perquè també vinguin els pares, ja que aquest any n'esperaven més», va declarar. Un altre propòsit serà enfocar-la més en l'àmbit esportiu. «Els joves haurien de trobar en aquesta fira totes les activitats que voldrien fer en un futur com a professionals», va afegir Albar. L'organització també va reiterar que després del fracàs de la segona edició, en separar l'FP, aquest format és «l'adequat per donar més força a la fira».
  
15.02.2008
Tres Interrails per viatjar per Europa.
Els estudiants Saül Domènec, de Sant Feliu de Guíxols; Marta Navarro, de la Bisbal, i Iris Ferrer, de Girona, han estat els guanyadors dels tres Interrails per viatjar per Europa que Renfe va sortejar entre els visitants de la fira Expo Jove 2008.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal