f
edició: 2007 - 2008
  
Diari de Girona
23.02.2007
La fira ecològica de Girona es trasllada del parc de la Devesa al Palau de Fires
L´Ajuntament de Girona i el Palau de Fires van signar ahir un conveni per traslladar la fira Eco-sí del seu antic emplaçament, al parc de la Devesa, al Palau Firal. Serà la segona edició de la mostra i pretén ser un expositor per als productes ecològics i les energies renovables. Aprofitant la proximitat del Nadal, se celebrarà del 14 al 16 de desembre per consolidar la fira i donar millor sortida als productes. La primera edició d´Eco-sí es va celebrar el 10 i l´11 de juny de l´any passat a l´aire lliure, concretament al parc de la Devesa, i va comptar amb 85 estands i unes 4.500 visites. L´èxit de la fira va ser inesperat ja que, segons va explicarel regidor de Medi Ambient de l´Ajuntament de Girona, Enric Pardo, havien plantejat la mostra amb «cert escepticisme». Això ha fet que enguany vulguin consolidar-la com a activitat a la ciutat de Girona. Per això, l´Ajuntament hi col·labora amb una aportació de 6.000 euros i es trasllada al Palau de Fires. La voluntat de l´organització és «potenciar els productes ecològics» i donar resposta a aquell sector del mercat que consumeix aquests productes. Segons va dir Pardo, «Girona és una ciutat sensibilitzada amb la sostenibilitat» i cada vegada hi ha més famílies i persones conscients de la necessitat de respectar el medi ambient. A la fira hi haurà exposats des de menjar ecològic fins a formes d´energia alternatives i renovables. També van explicar que hi ha escoles de les comarques de Girona interessades a oferir menús als menjadors basats en aliments ecològics. Segons han explicat, això no és mèrit només de l´AMPA d´una escola concreta, sinó que demostra que hi ha uns pares i unes famílies preocupats per millorar els hàbits i respectar l´entorn.
  
05.12.2007
La Fira de la Cultura Ecològica de Girona comptarà amb 78 expositors
La 2a edició de la Fira de la Cultura Ecològica de Girona, Eco-sí, comptarà amb 78 expositors de sectors tan diversos com la salut i teràpies naturals, l'alimentació, energies renovables i construcció sostenible, joguines o cosmètica amb l'objectiu que mostrar als visitants «una petita mostra» del que poden fer per tenir uns hàbits més respectuosos amb el medi ambient. El regidor de Medi Ambient, Enric Pardo, ha explicat que preveuen que aquesta segona edició serveixi per «consolidar» la mostra que canvia de data i lloc. Es farà del 14 al 16 de desembre al Palau de Fires. L´any passat s´havia fet el juny a la Devesa.
  
15.12.2007
La fira Eco-sí de Girona incideix en la necessitat d´adquirir hàbits sostenibles
La segona edició la fira de la cultura ecològica de Girona, Eco-sí, va obrir ahir les portes amb l'objectiu d incidir en la necessitat d'adquirir hàbits de vida i consum d'acord amb el medi ambient per poder afrontar «els greus problemes»com l'escalfament global o l'esgotament de les energies fòssils, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Enric Pardo. La fira té 78 expositors de sectors com la salut i teràpies naturals, l'alimentació, energies renovables i construcció sostenible, joguines o cosmètica.
  
17.12.2007
La Fira Eco-sí es clausura amb quasi 5.000 visitants
La Fira Eco-sí va tancar ahir les seves portes al Palau de Fires de Girona després que prop de 5.000 visitants s'hagin passejat pels 81 expositors que al llarg d'aquest cap de setmana han ofert des d'alimentació ecològica i teràpies naturals fins a materials de bioconstrucció i aparells que funcionen a través d'energies renovables. «Per ser la primera edició de la mostra a Fira de Girona i en aquestes dates ho valorem molt bé», va assegurar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. «Veiem que a les comarques gironines hi ha un públic interessat no només en els productes ecològics que es posen a la venda sinó també en les activitats paral·leles que ha organitzat el certamen com poden ser les animacions infantils o les xerrades sobre el canvi climàtic o sobre cuina sana i sostenible», va continuar Albar. Els estands d'Eco-sí -el 91% provinents de l'Estat i el 9% restant originaris de països com Andorra, França i Alemanya- han englobat els sectors més diversos entre els quals hi havia salut i teràpies naturals, alimentació, construcció o roba i complements. Els cursos d'acupuntura, els massatges amb olis que regeneren la pell, els aparells que fomenten l'estalvi energètic, l'aromateràpia, les joguines sostenibles, els pernils ecoibèrics, les patates xips ecològiques i els neutralitzadors de les ones hertzianes de la televisió han estat alguns dels productes i serveis que han despertat més interès entre els visitants. «Es tracta d'un públic que ve per comprar i que creu en aquest tipus de producte», va assegurar la directora de Fira de Girona. «Un perfil de gent molt específic amb una característica diferent del d'altres fires que organitzem», va puntualitzar Albar. «I és que hem trobat que molt visitant de l'Eco-sí ha vingut els tres dies, cosa que no sol passar», va assenyalar la directora de Fira de Girona, un fet que consolida el certamen com un vertader mercat obert de l'ecologia i que dóna la raó a l'eslògan utilitzat en aquesta edició: «Ecologia, el regal d'aquest Nadal». De fet, aquesta és la primera vegada que la fira de cultura ecològica es fa al mes de desembre ja que l'any passat es va celebrar el mes de juny al passeig de la Devesa. «El canvi d'emplaçament, de dates i la proximitat amb el Nadal es va considerar una bona oportunitat per fomentar els regals respectuosos amb el medi ambient», va finalitzar Albar.
  
El Punt
23.02.2007
La fira Eco.si es trasllada al Palau Firal de Girona i es farà al desembre
La fira ecològica Eco.si, que es va fer per primer cop el juny passat als jardins de la Devesa de Girona, canvia de data i d'emplaçament. Passarà a fer-se al Palau Firal, el mes de desembre. Així ho van manifestar ahir en roda de premsa els responsables de l'organització, durant la qual es va signar un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, Fira de Girona i l'empresa encarregada de l'organització. El regidor de Sostenibilitat, Enric Pardo, va explicar que pels prop de noranta expositors de la primera edició hi van passar entre 4.000 i 5.000 persones, i que s'espera que el trasllat al Palau Firal suposarà consolidar la convocatòria. Pardo també va destacar que Girona és una ciutat sensible en els temes d'ecologia i que ho demostra el fet que escoles com ara el Bruguera ofereixen menjars ecològics. L'alcaldessa, Anna Pagans, i la directora de Fira de Girona, Anna Albar, també van valorar positivament el trasllat al recinte firal.
  
05.12.2007
La fira de cultura ecològica de Girona reunirà 78 expositors i es farà per primer cop al Palau de Fires
La segona edició de la fira de la cultura ecològica Eco-sí reunirà 78 expositors i es portarà a terme del 14 al 16 de desembre al Palau de Fires de Girona, organitzada per la revista Ecoespai, l'Ajuntament de la ciutat i Fira de Girona. Aquesta fira, que l'any passat es va portar a terme a la Devesa al juny, ha canviat d'emplaçament i de dates, ja que es considera que la proximitat del Nadal por convertir-la en una bona oportunitat per poder adquirir regals «respectuosos i adequats al medi ambient», segons van destacar els organitzadors. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo, va explicar ahir, en un acte de presentació de l'Eco-sí, que es preveu que aquesta fira ja es consolidi en aquesta segona edició i «esdevingui un clàssic» per a la ciutat. Els expositors que hi participaran són de sectors molt diversos, entre els quals hi ha la salut i les teràpies naturals, l'alimentació, les energies renovables i la construcció sostenibles, joguines i cosmètica. Segons va informar la directora de Fira de Girona, Anna Albar, el 91% són de l'Estat espanyol, un 6,5% de França i també hi ha una petita representació d'Alemanya i Andorra. En el marc de la fira, s'han programat diferents activitats paral·leles, com conferències, tallers, espectacles i dues exposicions permanents sobre la nova cultura de l'aigua i l'energia a casa. «Cal introduir canvis d'hàbits i l'Eco-sí és una bona oportunitat. Aquest any s'ha fet un salt qualitatiu i esperem que els resultats siguin molt positius», va indicar Pardo. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugurarà la fira el dia 14 de desembre a la tarda i el 15 i 16 es podrà visitar des de les deu del matí fins a les vuit de la tarda.
  
15.12.2007
Eco-sí reuneix 81 expositors i una àmplia oferta ecològica al Palau de Fires de Girona
El Palau de Fires de Girona s'ha convertit durant tres dies en un gran espai de cultura ecològica. Eco-sí es va estrenar ahir amb una àmplia oferta que exposen els 81 expositors que hi són presents. Aquesta fira ofereix la possibilitat de fer compres, informar-se, provar algun dels tractaments i participar en les activitats paral·leles que s'han organitzat. Olis que regeneren la pell, aparells d'energia renovable i estalvi energètic, acupuntura, bioenergia holística, sabates, aliments naturals, llibres per meditar, aromateràpia, sistemes de tractament natural de l'aigua, joguines, o pernils ecoibèrics. També hi ha la possibilitat de fer una visita a una casa amb materials sostenibles i conèixer les nombroses tècniques que inclou la cultura ecològica. Això és només una petita mostra de l'àmplia oferta que es pot trobar a Eco-sí. Ahir a la tarda va obrir les portes i es pot visitar fins demà al Palau de Fires de Girona. La fira es va inaugurar amb la presència de la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Maria Comelles, i l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, entre altres autoritats. Ahir a la tarda es va omplir de visitants i avui i demà està oberta de les deu del matí fins a les vuit de la tarda. CANVI DE DATES La fira de cultura ecològica de Girona és el primer cop que es fa al Palau de Fires. L'any passat es va fer a la Devesa el juny i en aquesta edició ha canviat d'emplaçament i de dates, ja que es considera que la proximitat del Nadal la pot convertir en una bona oportunitat per adquirir regals «respectuosos amb el medi ambient», segons destaquen els organitzadors. Eco-sí està organitzada per Ecoespai, l'Ajuntament de Girona i Fira de Girona. Els 81 expositors que hi participen (tres més dels previstos) són de sectors molt diversos, entre els quals hi ha salut i teràpies naturals, alimentació, energies renovables, construcció i sostenibilitat. El 91% són de l'Estat espanyol, un 6,5% provenen de França i hi ha una petita representació d'Alemanya i Andorra. En el marc de la fira, s'han programat activitats paral·leles, com ara conferències, tallers, espectacles i exposicions sobre la cultura de l'aigua i l'energia a casa.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal