f
edició: 2006 - 2007 - 2008
  
Diari de Girona
19.05.2007
La pròxima Fira de Mostres tindrà un cartell per deixar «petjada»
Fira de Girona va presentar ahir el que serà el cartell de la 46a Fira Industrial, Agrícola i Comercial de Girona, que se celebrarà per les Festes de Sant Narcís. El plafó presenta un dibuix on diverses petjades de tots els colors, formes i tipus de sabata s'apropen a visitar la popular Fira de Mostres. «Seguim amb la mateixa filosofia des de fa cinc anys i és que el certamen és de tots i per a tothom», va comentar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. «La fira deixa petjada», va afirmar Albar. La fira va signar un nou acord de patrocini amb Caixa de Girona.
  
18.10.2007
La Fira de Mostres s´allarga un dia i tindrà el 25% d´estands del sector de la construcció
La 46a edició de la Fira de Mostres de Girona tindrà 522 expositors en un total de 54.000 metres quadrats, entre el Palau de Fires i el Parc de la Devesa, dels quals 16.147 són de superfície contractada. La directora de fira de Girona, Anna Albar, ha explicat que la mostra conserva les dimensions de l´any passat (es manté el terreny ocupat i només hi ha quatre expositors més) perquè volen mantenir «l´equilibri entre l´oferta i la demanda». Tot i que els darrers anys la Fira Industrial, Agrícola i Comercial durava cinc dies, enguany s´allargarà un dia perquè es prefereix no inaugurar un diumenge i s´ha avançat al dissabte 27 d´octubre. El darrer dia serà l´1 de novembre. Es tracta de la fira multisectorial «número 1 de Catalunya», segons va apuntar el president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé. La Fira tindrà un 25,69 per cent del total d´estands del sector de la construcció, molt marcat per l´increment d´obra pública. Hi haurà expositors de bastides, promotors, constructores, grues i maquinària. El sector industrial (11 %), el de serveis (9,44 %) i el del sector tecnològic i el de l´alimentació arriben al vuit per cent. La presència de la gastronomia creix un tres per cent respece a l´any passat. L´oci (7,73 %), la salut (5,74%), i els estands institucionals (5 %) també tenen una representació important. Altres continguts que es podran trobar a la mostra seran els accessoris per a la llar, mobiliari i complements, industrial, agrícola i motor. La Fira continua esdevenint un aparador de l´economia gironina. De fet, dels 522 expositors d´enguany, el 74,88 són de les comarques gironines. De la resta, aproximadament un 18 per cent són de la província de Barcelona i la resta es reparteixen entre Lleida i Tarragona. Hi ha també un expositor de França, de Madrid i d´Alacant, entre altres. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, i el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, es van mostrar convençuts que el nombre de visitants es mantindrà respecte a l´any passat i fregarà les 180.000 persones. El preu de les entrades es manté respecte al de l´any passat. Seran 4,5 euros per als adults i 2,5 per als visitants de set a dotze anys. Els menors de set anys tindran entrada gratuïta.
  
28.10.2007
Cap a la desacceleració de l´economia gironina
El president de la cambra de comerç de girona, Domènec Espadalé, va aprofitar la inauguració de la Fira de Mostres de Girona per fer el repàs habitual de l´economia gironina i va parlar per primer cop d´indicis que apunten a una «lleugera desacceleració» si bé va dir que els indiciadors econòmics, de moment, mostren encara un perfil de «creixement sostingut». Espadalé va ser un dels encarregats de fer el discurs inaugural de la Fira Agrícola, Comercial i Industrial de Girona, juntament amb el ministre d´Indústria, Joan Clos, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, el president de la Dipurtació, Enric Vilert, i l´alcaldessa de Girona, Anna Pagans. El president de la Cambra va fer un repàs a l´evolució dels diferents sectors econòmics. Per exemple, va dir que a la construcció es manté per sobre la mitjana del conjunt de sectors. També va parlar del «bon moment» de la indústria i de la «moderació en l´arribada de turistes», per reiterar que «la situació econòmica a Girona segueix essent bona, encara que les perspectives, condicionades per l´entorn internacional, apuntin cap a una altra direcció». I en aquest sentit, es va preguntar si l´economia gironina està preparada per afrontar la desacceleració. Ell mateix va dir creure que sí productivament però va remarcar que en infraestructures «és evident que Girona no està preparada per afrontar el futur amb prou garanties de competitivitat». Per això, va assenyalar que cal «reclamar més energia per part dels poders polítics per tirar endavant les obres projectades i evitar que quedin encallades en interminables disputes amb ajuntaments i plataformes reivindicatives». El president de la Diputació, Enric Vilert, també va incidir que a l´economia gironina se li plantegen «nous reptes on només podem ser espectadors perquè no tenim infraestructures i perquè les coses es decideixen des de molts quilòmetres de distància». I «anar a Barcelona en tren ja és una aventura», va afegir. El ministre Clos va admetre comprendre les reivindicacions de les infraestructures i va recordar el desenvolupament de l´Estatut i el compromís que s´hi inclou en inversions. A més Clos va aprofitar per recordar la gran quantitat d´ajudes que des de l´Estat es dóna per fomentar la recerca i la innovació. Una de les claus de futur que la pròpia alcaldessa va esmentar per fer referència a les possibilitats que obre el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Finalment, Josep-Lluís Carod-Rovira va explicar que tant el Parc Tecnològic, l´aeroport i l´allau de de la nova immigració han de ser una «oportunitat per al futur de Catalunya».
  
30.10.2007
Els millors estands de la Fira
Fausto serveis, royalverd-morera i pneumàtics perelló han estat els vencedors d´enguany del conucors d´aparadors de la Fira de Mostres en les seves respectives categories (estands de dissenys, estands prefabricats i parcel·les de terreny). Hi participaven tots els expositors presents a l´edició enguany. El jurat estava compost per un representat de Col·legi Oficial de Decoradors, Cambra de Comerç, Gremi de Publicitat, Escola Politècnica Superior, Col·legi de Periodistes, Col·legi Oficial d´Agents Comercials i Ajuntament de Girona. Es valoraven cinc aspectes fonamentals dels estands: originalitat, comunicabilitat, disseny, realització i producte i/o servei. En estands de Disseny Fausto Serveis va quedar per davant de Persianes Collbaix, SL que va quedar segon. En la categoria d´estand prefabricats el segon classificat va ser Poma de Girona i en les parcel·les de terreny va ser Àngel Mir.
  
02.11.2007
La Fira manté els 170.000 visitants
La 46a fira de mostres de girona ha arribat al punt final enguany amb la mateixa xifra de visitants que en l´edició anterior, 170.000. Segons la directora de Fira de Girona, Anna Albar, això és així perquè el certamen està «totalment consolidat» i va assegurar que «ni podem créixer ni ho volem perquè l´objectiu és garantir la satisfacció tant dels visitants com dels expositors». Enguany, la Fira de Mostres es va ampliar un dia passant de cinc a sis i Albar va comentar que aquest fet ha permès que l´afluència de visitants fos més esglaonada. Uns 522 expositors repartits en una superfície total de 54.000 metres quadrats són els que han participat en aquesta 46a edició de la mostra que se celebra coincidint amb les Fires i Festes de Sant Narcís. «Veiem que els expositors cada any es preocupen més pel disseny del productes i a la Fira s´hi presenten moltes novetats». D´aquesta manera Albar va fixar les bases d´un dels objectius que es marquen cara a la 47a edició que és arribar més a alguns sectors professionals com l´interiorisme, la decoració o l´arquitectura en aquesta fira multisectorial. Per això, una de les vies per aconseguir-ho serà contactar amb els col·legis professionals perquè tinguis presència a la fira i donar a conèixer cada cop més novetats relacionades amb el disseny, la llar i la construcció. Malgrat aquesta aspiració, Albar va reafirmar que «és una fira destinada a tothom» i, per això, va concretar aquest vessant més destinat als professionals en els dos dies que la fira rep més visitants d´aquest tipus. «Es concretaria sobretot en els dos dies que van entre Sant Narcís i dissabte, quan la Fira està més professionalitzada», comenta la directora de Fira de Girona. Albar va concretar que els dies que més afluència de visitants hi ha hagut han estat dissabte, diumenge i dilluns i, sobretot, aquest dijous que es va posar el punt final a la Fira de Mostres a les vuit del vespre. A més, destaca que entre les activitats destinades a tots els públics les que més èxit han tingut aquesta edició han estat la degustació de productes del territori, el Teatre de Fires de Caixa de Girona que ha tingut un «ple absolut», segons Albar, i l´activitat relacionada amb els bonsais que també ha tingut bona acollida entre els visitants del certamen.
  
03.11.2007
La Fira premia els visitants
Dimecres, últim dia de la Fira de Mostres, es va fer l´extracció de les tres butlletes guanyadores del sorteig de l´entrada 3 grans Premis: 25.000 Punts Estrella de La Caixa, una setmana a les Canàries per a 2 persones, i un Quad. Els premiats van ser Montse Caussa (Palafrugell), M. Remedios Heredia (Tordera) i M. Àngels Saló (Cruïlles).
  
El Punt
19.05.2007
Caixa Girona renova l'acord de col·laboració amb Fira de Girona
Caixa Girona va signar ahir un acord amb Fira de Girona per col·laborar amb quatre activitats: Firahabitatge, la Fira de Mostres, Eco-sí, i la pista de gel. El president de la Fundació Caixa Girona, Arcadi Calzada, va explicar l'objectiu d'aquesta entitat de «donar suport a les fires que contribueixen a dinamitzar l'economia gironina». Entre aquest suport hi ha la col·laboració des de fa temps amb diferents activitats de Fira de Girona. En aquesta ocasió s'hi afegeix Eco-sí, una fira ecològica que es farà al desembre. La signatura va anar a càrrec d'Arcadi Calzada i del president del comitè executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé. Durant l'acte es va presentar el cartell de la 46a Fira Industrial, Agrícola i Comercial, que es farà del 27 d'octubre a l'1 de novembre. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar que el cartell inclou petjades de diferents mides i colors. Es vol transmetre que la fira de mostres va adreçada a tothom i també que deixa petjada, segons es va indicar.
  
18.10.2007
La Fira de Mostres de Girona reunirà 522 expositors i s'ampliarà a sis dies
Es podrà visitar del 27 d'octubre a l'1 de novembre, amb quinze sectors representats. La 46a edició de la Fira Industrial, Agrícola i Comercial reunirà 522 expositors (quatre més que l'any passat) i s'allargarà un dia amb relació a l'any passat per motius de calendari, segons es va anunciar ahir en l'acte de presentació al Palau de Fires. Un cop més serà un gran aparador econòmic, amb quinze sectors representats i un format similar al de l'any passat. El sector de l'alimentació creix un 3% i el de la maquinària d'obra pública, un 2,5%. Hi haurà exposicions i actes diversos, i les jornades tècniques estaran centrades en la repercussió de l'increment del preu dels cereals. Els organitzadors esperen rebre uns 180.000 visitants. La Fira de Mostres té aquest any el lema La de tots i per a tots, amb l'objectiu de transmetre el missatge del seu caràcter multisectorial i el fet que està adreçada al públic en general. Aquest gran aparador de l'economia gironina ocuparà una superfície de 54.000 metres quadrats, amb 16.147 metres quadrats contractats i un total de 522 expositors, que ocuparan els espais del Palau de Fires i la Devesa. Aquest any hi ha quatre expositors més que l'any passat, ja que s'hi han pogut incloure perquè han ocupat un espai deixat lliure per altres. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va explicar que alguna empresa s'ha quedat en la llista d'espera, ja que l'espai de la Fira de Mostres és limitat. «Pensem que l'espai ja és adequat perquè es vol mantenir una proporció entre l'oferta i la demanda», va destacar Albar. Pel que fa als sectors, s'ha incrementat la presència del de l'alimentació, en un 3%, i el de la maquinària d'obra pública, en un 2,5%. Al Palau de Fires hi ha els apartats d'alimentació i gastronomia, hostaleria, oci, serveis, immobiliària, tecnologia i sistemes (àrea e-tech), institucions i salut; als pavellons i estands exteriors, els de mobiliari i complements, construcció, accessoris per a la llar i afins, productes del territori i motor. El recinte exterior es destinarà a maquinària i altres sectors. La fira s'inaugurarà el dissabte 27 d'octubre i està previst que hi assisteixi el ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Joan Clos. JORNADES TÈCNIQUES En el marc de la Fira de Mostres, el dilluns 29 d'octubre es faran les XXXI Jornades Tècniques Agrícoles, organitzades pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles. El Patronat de Turisme hi serà present i aquest any es portaran a terme batejos de submarinisme. Cada dia a l'estand del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) es portaran a terme tastos de diferents productes i hi haurà activitats diàries, com ara el teatre de fira a l'estand de Caixa Girona i diferents exposicions, com la de «la Caixa» a favor del mar. L'estand de la Cambra de Comerç es destinarà a innovació i hi haurà un exemplar del model de cotxe Tramontana com a mostra. També es repetiran les activitats tradicionals, com ara el concurs d'estands i el dia de l'agent comercial, i es presentaran novetats tecnològiques. A la fira també hi haurà una exposició de bonsais. El president del consell executiu de Fira de Girona i de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va destacar ahir que la fira és una mostra de l'economia gironina i que «es manté el dinamisme» que hi ha hagut altres anys. La Fira Industrial, Agrícola i Comercial es podrà visitar del 27 d'octubre a l'1 de novembre, de deu del matí a vuit del vespre. L'entrada normal val 4,50 euros; la reduïda, 2,50, i els menors de set anys hi poden entrar gratuïtament. S'espera que la xifra de visitants sigui força semblant a la d'edicions anteriors, uns 180.000.
  
28.10.2007
El sector econòmic reclama solucions urgents pel dèficit d'infraestructures
El ministre Clos afirma, durant la inauguració de la Fira de Mostres, que entén «perfectament» les reivindicacions El dèficit d'infraestructures és un dels temes que més preocupa al sector econòmic gironí. El president del comitè executiu de Fira de Girona i de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va reclamar ahir, durant l'acte d'inauguració de la Fira de Mostres, solucions urgents per aquest problema, ja que, segons va destacar, cal resoldre aquesta mancança per poder ser competitius. El ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Joan Clos, va assegurar que entén «perfectament» les reivindicacions i va destacar la importància dels acords en l'Estatut. «En infraestructures significa doblar les xifres d'inversió», va remarcar. La Fira de Mostres, que es pot visitar fins l'1 de novembre, reuneix 522 expositors i torna a ser un gran aparador de l'economia gironina. Espadalé va fer ahir un repàs de la situació econòmica de les comarques de Girona i del context que l'envolta. «Estem en una situació general amb dosis d'incertesa, però els indicadors actuals de les comarques de Girona mostren un creixement sostingut, tot i que s'apunta una lleugera desacceleració», va destacar. El president de la Cambra de Comerç de Girona està convençut que l'economia gironina està preparada per afrontar aquest alentiment, però hi ha una assignatura pendent, que és el dèficit històric d'infraestructures. «Cal evitar que les obres quedin encallades per les disputes i adequar les infraestructures a les necessitats de les empreses», va remarcar. El ministre Joan Clos considera que els punts que contempla l'Estatut i la clàusula que fa referència al fet que si hi ha alguna partida no executada la dotació continua assignada, «és una gran oportunitat per resoldre els dèficits històrics». El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, també va fer esment al dèficit d'infraestructures. Segons va destacar, moltes empreses han marxat en els últims anys de Catalunya per aquest problema. Vilert va recordar que «les decisions (sobre infraestructures) es prenen a molts quilòmetres de distància» i que les infraestructures de Madrid són mol millors que les de Catalunya. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod Rovira, va indicar, en referència a la Fira de Mostres Industrial, Agrícola i Comercial de Girona, que a Catalunya hi ha 424 fires, de les quals 106 són sectorials, i ha comparat el seu bon funcionament amb l'altre cara de la moneda: el mal funcionament de les infraestructures a Catalunya. «Quan les coses van bé funcionen. Allò que depèn de Catalunya som capaços de fer-ho bé i contrasta amb el desastre que estem veient aquestes últimes setmanes en relació amb les infraestructures ferroviàries», va afegir. Carod Rovira va inaugurar l'estand que té la Generalitat a la fira. En la inauguració d'ahir hi van assistir nombroses autoritats, entre les quals hi havia la consellera de Salut, Marina Geli i Fàbrega.
  
30.10.2007
Lliuren els premis del concurs d'estands de la Fira de Mostres
Fausto Serveis SL, Royalverd-Morera i Pneumàtics Perelló han obtingut el primer premi en les diferents modalitats del 16è concurs d'estands de la Fira de Mostres de Girona. Fausto Serveis ha estat premiat dins la categoria estands de disseny; Royalverd-Morera en la d'estands prefabricats; i Pneumàtics Perelló en la categoria parcel·les de terreny. Els segons premis en aquestes tres categories han estat per Persianes Collbaix SL (estands de disseny); IGP, Poma de Girona (estands prefabricats) i Porbisa-Àngel Mir (parcel·les de disseny). En aquest concurs hi han participat els expositors presents a la 46a Fira Industrial, Agrícola i Comercial. El jurat l'ha format Joaquim Caula, en representació de la Cambra de Comerç de Girona, M. Àngels Freixenet en representació de l'Ajuntament de Girona, Pepe Herrero en representació del Gremi de Publicitat, Sergi Salart, de Escola Politècnica Superior, Narcís Genís, del Col·legi de Periodistes, Joan Bosch del Col·legi Oficial de Decoradors i Lluís Font del Col·legi d'Agents Comercials. Entre les activitats d'avui programades a la Fira de Mostres hi ha, a les dotze del migdia, el Dia de l'Agent Comercial, organitzat pel Col·legi d'Agents Comercials. L'acte consistirà en l'hissament de la bandera de la corporació, un recorregut per la fira i un dinar. A les cinc de la tarda hi haurà una demostració de disseny i formació d'un bonsai, a càrrec de Ramon Serafí, director-conservador del Museu del Bonsai-Associació Gironina d'Amics del Bonsai. La Fira de Mostres es pot visitar fins aquest dijous, de deu del matí a vuit del vespre, i aquest any hi participen 522 expositors, amb quinze sectors representats. Cada dia la Fira de Mostres inclou una agenda plena d'activitats per a tots els gustos.
  
31.10.2007
Dia de l'agent comercial
Més d'un centenar de professionals del sector van participar ahir en el dia de l'agent comercial, organitzat pel Col·legi d'Agents Comercials. Els actes van començar amb l'hissament de bandera i, seguidament, es va fer un recorregut per la Fira de Mostres i un dinar.
  
31.10.2007
Èxit de l'estand de Caixa Girona.
Els espectacles que s'estan fent a l'estand de Caixa Girona a la Fira de Mostres es caracteritzen aquest any per la gran afluència de públic que els segueix. Hi hauran actuat sis companyies, el Mag Lari, Va de Contes, Teatre a la Llauna, Teatre Mòbil, Clown Teatre i MacFly.
  
01.11.2007
Visita a l'estand de la Generalitat
El delegat del govern, Jordi Martinoy, i els directors dels serveis territorials van visitar ahir l'estand de la Generalitat a la Fira de Mostres de Girona. La Generalitat ha decidit explicar les polítiques del govern en favor de les persones. D'aquesta manera, l'estand destaca les accions que duen a terme els departaments d'Educació, Acció Social i Ciutadania, Salut, Innovació, Universitats i Empresa, Medi Ambient i Habitatge, Justícia i Treball
  
02.11.2007
La Fira de Mostres tanca les portes amb la visita de més de 170.000 persones
Amb vista a la propera edició, els organitzadors es plantegen dedicar més atenció al visitant professional. La 46a edició de la Fira Industrial, Agrícola i Comercial es va tancar ahir amb un balanç estimat de més de 170.000 persones, amb una gran «acceptació» de les activitats que s'hi han fet i una valoració dels 522 expositors que hi han participat com a «molt bona». Aquest any la fira ha durat un dia més i «ha estat un gran aparador de l'economia gironina», ja que hi havia quinze sectors representats i un gran creixement de la maquinària d'obra pública i del sector de les energies renovables. «Tant pel que fa als expositors com als visitants, la Fira de Mostres ha mantingut el llistó de la fira multisectorial més gran de Catalunya», va dir ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Amb vista a la propera edició es vol dedicar més atenció al visitant professional. La Fira de Mostres va tancar les seves portes ahir a les vuit del vespre amb una gran afluència de públic; «per tant, es manté el llistó de la fira multisectorial més gran de Catalunya, en tots els aspectes, tant pel que fa a nombre d'expositors com de visitants». L'organització de la fira calculava que aquest any han passat per les instal·lacions unes 170.000 persones aproximadament. Les diferents activitats que s'han dut a terme durant els sis dies, com per exemple «la Caixa» a favor del mar, Girona-creativitat innovadora, els tastos organitzats pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, els batejos de submarinisme que es feien dins l'estand del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, les xerrades i campionats al ciber de l'espai tecnològic i l'exposició de bonsais de l'associació Gironina d'Amics del Bonsai, i el tradicional teatre organitzat per Caixa Girona han tingut una gran acceptació entre els visitants. «Totes aquestes activitats han fet que sigui una fira molt participativa, en què petits i grans han trobat animació durant tot el dia», van manifestar ahir els organitzadors. Segons va explicar la directora de Fira de Girona, Anna Albar, «les novetats dels productes i serveis que els nostres expositors presenten, els estands de disseny, la creativitat i l'originalitat fan que, any rere any, la Fira de Mostres millori qualitativament». Això, segons Albar, està portant l'organització de la fira de mostres a plantejar-se «per a la propera edició dedicar més atenció al visitant professional». En la fira d'aquest any van participar 522 expositors. Va destacar el creixement en maquinària d'obra pública i en el sector d'energies renovables. Una altra característica de la fira és que es va poder veure molt més material d'exterior relacionat amb piscines, jacuzzis i cobertes de piscines. El sector de les assegurances també va incrementar la seva presència i la resta de sectors van mantenir la representativitat d'altres edicions. La Fira de Mostres té cada cop més demanda dels expositors i tot i que creix no pot atendre totes les sol·licituds ja que està limitada per l'espai.
  
03.11.2007
Sorteig a la Fira de Mostres.
Montse Caussa, de Palafrugell; Remedios Heredia, de Tordera, i M. Àngels Saló, de Cruïlles, van ser les tres guanyadores del sorteig que es va fer dijous a la Fira de Mostres. El sorteig es va fer davant de notari i amb la presència del president del comitè executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé, i la directora general de Fira de Girona. Els premis que es van entregar van ser cedits per «la Caixa», Viatges Ecuador i Motos Casademont.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal