f
edició: 2007 - 2008
  
Diari de Girona
04.10.2007
L´Equus vol augmentar el prestigi amb un programa al límit d´expositors i activitats
La dinovena edició del Saló Internacional del Cavall -sisena des del retorn a Girona- té com a objectiu l´increment del prestigi de la fira ja que pràcticament no té més espai per créixer en nombre de cavalls, expositors comercials i ramaders i activitats d´exhibició i concursos. El saló accentua el seu caràcter multiracial i multidisciplinari. L´Equus Catalonia que se celebra des d´aquest divendres fins al diumenge al Palau Firal tindrà 210 expositors (112 ramaders i 98 de comercials) i permetrà veure fins a un total de 750 cavalls de diferents races i participants en modalitats molt variades. Hi haurà per exemple el concurs morfològic de pura raça espanyola, que segons el president de la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, Ferran Piqué, és el segon més prestigiós de l´Estat, després del que es fa Sevilla. També es podrà veure doma clàssica, doma d´alta escola, enganxalls, carrousels, exhibicions de volteig, poole bending, exhibicions de pura raça àrab i el concurs nacional de ferratge i forja. A més, a petició dels visitants d´altres edicions, torna el concurs de salt i es farà la doma vaquera. Pel que fa a la zona comercial hi ha tota mena de complements per als cavalls, alimentació, veterinaris, roba i altres objectes. L´entrada per assistir durant al dia a l´Equus és de nou euros. El saló canvia el xou nocturn, que aquest any anirà a càrrec d´Álvaro Domencq amb l´especacle Equitación mágica, tal com va explicar el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé. Es tracta del segon gran espectacle eqüestre creat per Domecq, amb el qual pretén demostrar la bellesa del cavall espanyol i l´exigència i la tècnica dels seus genets. Es tracta d´un espectacle basat en l´equitació antiga dels mestres clàssics Plinivel, marqués de Newcastel i la Guerinére, dels segles XVII i XVIII amb vestuari de la mateixa època. Les entrades per aquest espectacle és d´entre 30 i 45 euros i s´han posat a la venda unes 2.100 localitats per cada dia (dijous, divendres i dissabte), unes 300 més que l´any passat. Pràcticament ja s´han exhaurit, segons va explicar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. La inauguració del saló és dijous a la nit, amb la primera exhibició dels cavalls d´Álvaro Domecq, que a més rebrà el guardó Equus d´Or a la mitja part. La directora de Fira de Girona va ressaltar que l´Equus està plenament integrat a la ciutat. Enguany s´espera superar els 43.000 visitants. Al Saló, a més dels professionals hi assisteixen famílies que decideixen passar el dia d´una manera diferent. Aquesta estima cap al cavall i el tancament d´operacions fa que tot i que a Girona l´Ajuntament no financiï la participació dels ramaders, aquests apostin igualment per l´Equus Catalonia i facin que s´ompli cada any, de manera que augmenti així el prestigi del certamen.
  
05.10.2007
Álvaro Domecq captiva Girona amb l´espectacle a l´Equus
L´Equus Catalonia va tenir ahir una inauguració brillant amb l´espectacle creat per Álvaro Domecq. Els exercicis dels cavalls al ritme de diferents músiques van arrancar admiracions i aplaudiments del públic. El saló internacional del cavall de Girona es pot visitar fins diumenge.
  
06.10.2007
Criadors americans s´interessen pels cavalls espanyols a Equus
Els criadors de cavalls dels Estats Units ja tenen posada la vista a Girona. La presidenta de la Federació Internacional de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola (FICCE), Barbara Currie, va recórrer ahir les instala·lacions de l´Equus Catalonia per veure quins són els millors exemplars. Currie repeteix en aquesta edició després d´haver vingut l´any passat. Però en aquesta ocasió, ha atret una desena de criadors dels Estats Units interessats en adquirir cavalls de Pura Raça Espanyola. Currie, a més de presidenta de la Ficce, és una de les criadores més reconegudes al nord d´Amèrica ja que els seus equins han aconseguit els campionats dels Estats Units en diverses ocasions. Els mercats dels Estats Units i de Méxic són dos dels més interessants per exportar els cavalls espanyols. Els pura raça espanyols ja es venen amb facilitat a Europa. Per aquest motiu, la directora de Fira de Girona, Anna Albar, va considerar que l´Equus Catalonia comença a convertir-se en un referent internacional dins el món del cavall. A més, durant la jornada d´ahir, es va poder veure potencial compradors que provenien de França o de Bèlgica, segons va informar la mateixa Albar. Durant la jornada es van desenvolupar totes les activitats previstes de concurs morfològic, així com els exhibicons de doma i exercisi. Segons va explicar la directora de Fira de Girona, «divendres és tranquil pel que fa al Palau Firal, però durant la tarda hi ha hagut força moviment de gent i veig més moviment als estands». Per Albar, «aquest any veig més gent, encara que els càlculs oficials no els sabrem fins el diumenge».
  
07.10.2007
L´Equus troba el salt de qualitat
La Fira del Cavall Equus Catalonia ja ha trobat el seu salt de qualitat. La impossibilitat d´ampliar l´espai obliga cada vegada més a fer una millor selecció dels cavalls, segons va explicar ahir Anna Albar, directora de Fira de Girona. Aquest és un dels vèrtexs de referència que està impulsant el certamen gironí cap als seus millors anys després del retorn des de Barcelona. La limitació al Camp de Mart ha permès fer millores com la incorporació de noves modalitats, així com mantenir el prestigi dels espectacles nocturns. Segons Albar, als espectacles de les nits, «està venint molta gent, alguns no per l´afició al cavall si no com si fós una activitat cultural més, com si anessin una vegada a l´any al Liceu». Una prova d´aquest fenòmen és que per l´actuació d´Álvaro Domecq d´ahir a la nit no hi havia entrades des del dia abans. Es van omplir més de 2.300 seients. Una situació que gairebé també s´havia produït divendres, cosa que gairebé permet apuntar que serà una de les edicions més concorregudes de l´Eqqus Catalonia. «Això ens anima a seguir mirant l´Escola Vienesa o l´Escola Francesa, perquè volem seguir amb aquests espectacles de prestigi», va explicar Albar. La gerent del Palau Firal recorda que «el camp de Mart és un espai que compartim amb altres activitats i com ni volem ni podem amplaira per quantitat, hem de millorar en qualitat». «Tenim un límit físic de 750 cavalls i cada vegada podem seleccionar més, i també podem impulsar altres millores en le spistes en els tancaments en les zones de criadors, etc.», va explicar. La doma «western» atrau el públic Anna Albar va explicar ahir que una de les modalitats noves, la doma western va aconseguir atreure un bon ombre de públic, fet que suposa un altre revulsiu per a la Fira del Cavall. També s´han recuperat els salts, que ahir no van atreure un gran públic, pero s´espera que avui sigui un altre punt de referència de la jornada. Durant el dia d´ahir va augmentar en nombre l´assitència de públic francès. L´Equus Catalonia 2007 tancarà avui les portes.
  
08.10.2007
Equus Catalonia torna a batre el seu rècord i arriba als 50.000 visitants
Prop de 50.000 persones van assistir durant els últims tres dies del saló internacional del cavall, l'Equus Catalònia, que va acollir el Palau de Fires. La xifra supera en 7.000 les que van anar-hi l'any passat, per la qual cosa la directora de Fira de Girona, Anna Albar, es va mostrar ahir eufòrica. «Són 19 edicions i es nota que ja es coneix l´Equus», va afirmar. Segons la directora de la fira, «la gent del món del cavall es reserva el primer cap de setmana d´octubre per venir a Girona», fet que ha posat la ciutat com a referent de les fires equines després de la seva tornada a la ciutat ja fa sis edicions. A més, el saló ha aconseguit que hi vagin tan aficionats al cavall com persones que no hi entenen però que tenen ganes de gaudir amb els espectacles programats. En la dinovena edició també han passat pel saló visitants procedents de França i Bèlgica, que s´afegeixen als criadors americans que s´han interessat pels cavalls espanyols des de la fira de l´any passat. Un dels espectacles que s´han consolidat és el nocturn, que en la present edició va oferir Alvaro Domenq. Respecte al Saló del Cavall, hi han participat 210 expositors (112 ramaders i 98 comercials) i s´hi han vist 750 cavalls. La impossibilitat d´ampliar l´espai de la fira ha obligat cada cop més a millorar la selecció dels exemplars.
  
El Punt
04.10.2007
L'Equus Catalonia reuneix a Girona 750 cavalls i 210 expositors
S'estrena avui amb un espectacle nocturn i es pot visitar fins diumenge La dinovena edició de l'Equus Catalonia s'estrena avui a les deu de la nit amb l'espectacle Equitació màgica, d'Álvaro Domecq, al palau de fires de Girona, i durant tres dies reunirà 750 cavalls i 210 expositors. L'Equus, organitzat per Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, inclou un gran nombre d'activitats i espera ser un aparador per augmentar el nombre d'exportacions del cavall de raça espanyola. Es preveu que més de 43.000 persones visitin el saló. Els dos últims anys l'Equus ha ofert l'espectacle de la Reial Escola Andalusa d'Art Eqüestre i en aquesta edició presenta, com a novetat, l'espectacle d'Álvaro Domecq, que ja ha tingut un gran ressò en la venda d'entrades, segons va explicar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. L'any passat el nombre de localitats ja es va ampliar fins a les 2.000 per espectacle i aquest any s'ha incrementat encara més, fins a les 2.100. L'espectacle d'avui es repeteix divendres i dissabte a la nit. «Es tracta del segon creat per Álvaro Domecq, basat en l'equitació antiga dels mestres clàssics», segons destaquen els organitzadors. TRES DIES D'ACTIVITATS Aquest any, aquest saló internacional del cavall, el segon més important de l'Estat espanyol després del d'Andalusia, ha reunit 750 cavalls (aproximadament el mateix nombre que l'any passat) i 210 expositors (tres més que en l'edició passada). Del total d'expositors, 112 són ramaders i 98, comercials. L'Equus vol ser un aparador per augmentar el nombre d'exportacions de cavall de raça espanyola. El president de la Cambra de Comerç de Girona i del consell executiu de Fira de Girona, Domènec Espadalé; la directora de Fira de Girona, i el president del comitè organitzador, Ferran Piqué, van presentar ahir la nova edició del saló, que inclou, entre altres activitats, un concurs morfològic de pura raça espanyola, doma clàssica, doma d'alta escola, doma vaquera, carrusels, concursos, exhibició de volteig i de pura raça àrab, concurs de ferrar i forja i concursos de salt. Aquest any s'han recuperat els concursos de salts d'obstacles i s'ha incorporat el western . L'Equus es tancarà diumenge amb l'espectacle Catalunya a cavall , presentat per la Unió de Criadors de Raça de Catalunya i dirigit per Balbina Puig & Antonio Fluvià. El saló es pot visitar durant tres dies, de les deu del matí a les vuit de la tarda i s'espera que rebrà més de 43.000 persones, una quantitat similar a la de l'any passat. Els organitzadors van destacar-ne el caràcter multidisciplinari i el fet que atrau tant professionals com aficionats i el públic en general, pel gran nombre d'activitats que s'organitzen i l'atractiu que desperten. A més dels professionals de l'Estat espanyol, l'Equus rep també visites de professionals d'altres països, un fet que posa de manifest la seva internacionalització. L'Equus Catalonia té un format força similar cada any. No pot créixer en metres quadrats, ja que l'espai de què es disposa és limitat, però «la novetat és el mateix producte que s'hi porta», va remarcar la directora de Fira de Girona.
  
05.10.2007
Els grans mestres del cavall, durant quatre dies a Girona
Equus Catalonia comença amb l'espectacle de Domecq Equus Catalonia va obrir les portes ahir a Girona amb l'espectacle Equitación mágica, d'Álvaro Domecq, presentat per primera vegada a Catalunya. Més de vint cavalls van intervenir en el xou, de més d'una hora de durada i acompanyat de música clàssica. Mestres de la doma i cavalls de pura raça espanyola van oferir una mostra de la seva professionalitat. El dinovè Equus Catalonia va començar les actuacions ahir a Girona, amb un espectacle d'Álvaro Domecq que s'ha presentat a Frankfurt, Jerez de la Frontera i, per primera vegada, a Catalunya. Equitación mágica és el segon gran espectacle eqüestre creat per Álvaro Domecq, basat en l'equitació antiga. Els millors exemplars de pura raça espanyola de Domecq i els grans mestres de la doma van exhibir la seva professionalitat en un espectacle que també es podrà veure avui i demà, a les deu de la nit. Un altre espectacle, Catalunya a cavall, de la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, es podrà veure diumenge a les set de la tarda. L'Hípica Pot d'Empuriabrava, l'espectacle d'Ángel Manuel Domínguez i la clausura de l'Equus a càrrec de la unitat muntada de la guàrdia urbana de Barcelona són altres actuacions.
  
06.10.2007
L'Equus atrau compradors dels Estats Units i més visitants francesos i belgues
L'Equus Catalonia s'està internacionalitzant cada cop més. La dinovena edició del saló, que es porta a terme fins demà a Girona, té la presència de set compradors dels Estats Units que han vingut expressament a la ciutat interessats per l'oferta que presenta l'Equus. Barbara Currie, presidenta de la federació internacional de criadors de cavalls espanyols i de la fundació de ramaders dels Estats Units, es fa càrrec d'orientar aquests dies a la fira els compradors nord-americans. «Hi ha cavalls de gran qualitat i el que fem és visitar el saló i ens posem en contacte amb els ramaders», va explicar ahir Currie. Molts visitants seguien ahir atentament els concursos que es porten a terme a l'Equus, que serveixen de referència en molts casos per prendre decisions sobre futures adquisicions. L'Equus ha rebut fins ara més visites que en edicions passades de compradors estrangers, la majoria francesos i belgues, segons va explicar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Els organitzadors estan molt satisfets del ressò que té el saló, que està plenament consolidat a la ciutat de Girona. El president de la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, Ferran Piqué, va explicar que «a partir d'uns 6.000 euros es pot comprar un bon cavall, tot i que el preu es pot arribar a apujar molt en funció de l'exemplar». El saló té aquest any la presència de 210 expositors (112 ramaders i 98 comercials). Aproximadament el 80% són de Catalunya i, la resta, de l'Estat espanyol, un d'Itàlia, un d'Anglaterra i dos de França. L'Equus ha reunit 750 cavalls (aproximadament el mateix nombre que l'any passat), dels quals uns 400 són de pura raça espanyola. El saló es pot visitar de deu del matí a vuit de la tarda i s'espera rebre més de 43.000 visitants. Dijous, ahir i avui es porta a terme un espectacle nocturn d'Álvaro Domecq, que ha estat un èxit, segons es destaca.
  
08.10.2007
Equus Catalonia assoleix un rècord de gairebé cinquanta mil visitants
La 19a edició d'Equus Catalonia, el Saló Internacional del Cavall, va tancar ahir les portes al Palau de Fires de Girona amb una xifra rècord que s'aproparà als cinquanta mil visitants, unes set mil persones més de públic si es compara amb l'any passat. Una de les principals atraccions de la mostra, l'espectacle Equitación Mágica, d'Álvaro Domecq, va complir les expectatives creades i va aplegar prop de 6.550 espectadors en les tres funcions nocturnes que s'han celebrat al recinte. El certamen, que enguany ha comptat amb 750 cavalls i 210 expositors, s'ha consolidat una vegada més com la segona fira equina més important de l'Estat i comença a destacar en el mercat internacional amb força visitants estrangers, «sobretot francesos i belgues», va puntualitzar la directora de Fira de Girona, Anna Albar.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal