f
edició: 2007 - 2008
  
Diari de Girona
27.01.2007
Firarebaixa de Girona preveu superar els 40.000 visitants
L´organització de Firarebaixa preveu superar els 40.000 visitants en la seva quinzena edició, que se celebrarà al Palau de Fires entre els dies 31 de gener i 4 de febrer. Segons va avançar la directora de Fira de Girona, Anna Albar, es calcula que els 120 expositors que hi prendran part arribaran a un nivell de facturació global de més de 360.000 euros. La quinzena edició de Firarebaixa no presenta novetats i mantindrà el mateix format que les anteriors. Així, durant els cinc dies de certamen, a l´interior del Palau de Fires s´aplegaran 120 expositors, que ocuparan una superfície de 6.919 metres quadrats. Segons va concretar la directora de Fira de Girona, el sector que hi serà més representat serà el de la confecció. De fet, aquest també és el que acapara la majoria de les compres per part dels visitants que visiten el saló. En concret, els expositors relacionats amb el sector de la roba representen el 51,62% del total de 120 estands. Aquest percentatge se subdivideix en diferents tipus d´establiments: botigues de confecció per a dona (18%), per a home (6,56%), juvenil (9,84%), infantil (10,66%) i unisex (6,56%). A més d´aquest, també hi tenen una representació destacada les sabateries (9%), els articles de pell (5,7%), els complements (4,1%) o la joieria i la bijuteria (3,28%). «Es tracta d´oferir al visitant tota una gamma de productes i articles on poder escollir», va concretar Anna Albar. Els sectors representats al saló es completen amb els estands de bricolatge, catifes, disfresses, electrodomèstics, llibres, mobiliari, música, objectes de regal, òptica i parament de la llar. Segons va advertir la directora de Fira de Girona, el nombre d´estands totals es manté en 120, perquè «tot i que el nombre de baixes volta el 9%, la majoria per tancaments de botigues o adhesions a franquícies, els expositors s´adjudiquen als que es troben a la llista d´espera». En total, es preveu que els expositors de Firarebaixa facturin més de 360.000 euros durant els cinc dies que duri el certamen. Aquesta dada s´ha extret de les enquestes de satisfacció que l´organització de Firarebaixa porta a terme tant als visitants com a les botigues que tenen estands, i que permet obtenir una avaluació aproximada de la xifra de negoci. Pel que fa a públic, Anna Albar va indicar que aquest any s´espera poder superar els 40.000 visitants del 2006. Pel que fa a comarques, la que es troba més representada al saló és el Gironès (62%). La segueixen, per aquest ordre, el Pla de l´Estany (12%), el Baix Empordà (10%), la Selva (7,5%), la Garrotxa (5%) i l´Alt Empordà (3,5%). Firarebaixa s´inaugurarà dimecres que ve a les deu del matí. El saló estarà obert fins al diumenge 4 de febrer, cada dia des de les deu del matí fins a les nou de la nit.
  
01.02.2007
Firarebaixa obre les portes i espera uns 40.000 visitants
Firarebaixa va obrir ahir al migdia les seves portes i preveu superar els 40.000 visitants en la seva quinzena edició. L´alcaldessa de Girona, Anna Pagans, acompanyada de la directora de Fira de Girona, Anna Albar, va recórrer els diversos estands. El promotors esperen arribar a una facturació global de més de 360.000 euros. Fins diumenge, entre les deu del matí fins a les nou de la nit, s´apleguen 120 expositors, que ocupen una superfície de 6.919 metres quadrats. El sector més representat és el de la confecció. De fet, aquest també és el que acapara la majoria de les compres per part dels visitants del saló. En concret, els expositors relacionats amb el sector de la roba representen el 51,62% del total de 120 estands. Aquest percentatge se subdivideix en diferents tipus d´establiments: botigues de confecció per a dona (18%), per a home (6,56%), juvenil (9,84%), infantil (10,66%) i unisex (6,56%). A més d´aquest, també hi tenen una representació destacada les sabateries , els articles de pell , els complements o la joieria i bijuteria.
  
El Punt
27.01.2007
Firarebaixa preveu rebre uns 40.000 visitants i arribar a una facturació d'uns 360.000 euros
Firarebaixa, que es portarà a terme al Palau de Fires de Girona del 31 de gener al 4 de febrer, rebrà uns 40.000 visitants i la facturació global serà d'uns 360.00 euros, segons la previsió anunciada ahir pels organitzadors. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, i el president del comitè executiu de la Fira, Domènech Espadalé, van informar ahir del contingut que tindrà la quinzena edició, amb 120 firmes expositores, el mateix nombre que l'any passat, i es podrà visitar de deu del matí a nou del vespre. Dimecres vinent, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el president del comitè executiu es faran càrrec de la inauguració de Firarebaixa, en un acte que començarà a les deu del matí. Firarebaixa està completament consolidada i cada any té una estructura força semblant. La directora de Fira de Girona va explicar que només un 7-8% d'expositors es donen de baixa i se substitueixen per altres. «El nombre sempre és el mateix i la majoria de baixes són perquè les botigues s'han tancat. En aquest cas es dóna entrada a les noves sol·licituds que tenim», va indicar Albar. Els expositors són d'arreu de les comarques gironines. El gruix més important, un 62%, és del Gironès; un 12% del Pla de l'Estany; un 10% del Baix Empordà; un 7,5% de la Selva; un 5% de la Garrotxa, i un 3,5% de l'Alt Empordà. Pel que fa als sectors, el que lidera l'oferta és la roba (amb un 18% de confecció de dona, un 6,56% d'home, un 9,84% de confecció per a gent jove; un 10,66% per a nens, a més d'un 6,55 d'oferta de roba unisex. També hi haurà molta oferta de calçat i complements, entre altres productes.
  
01.02.2007
Firarebaixa s'estrena a Girona amb més roba d'abric que mai
Els botiguers asseguren que el retard de la fred els ha estat nefast i tenen l'esperança de recuperar vendes El retard en l'arribada de la fred aquest hivern es nota només d'entrar a Firarebaixa, que es va estrenar ahir i es pot visitar fins diumenge al Palau de Fires de Girona. Els establiments estan més plens de roba d'abric que mai i els comerciants consultats per aquest diari afirmen que la calor que ha fet ha estat «nefasta» per a les vendes. «Pel que fa a abrics, només he venut dues parques fins ara aquest hivern», va explicar el propietari d'una de les botigues que hi tenen estand. Concretament l'espai destinat a aquesta botiga està plena d'abrics, amb roba de marca molt rebaixada. Els visitants tenen aquest any una bona oportunitat d'omplir l'armari, en espera que els termòmetres permetin recuperar la normalitat en el vestuari. «Fa onze anys que som presents a Firarebaixa i les vendes sempre han anat molt bé, esperem que en aquesta edició passi el mateix», afirma el propietari de l'establiment. Segons destaca, també s'està començant a notar l'augment dels interessos en les hipoteques. «Hi ha gent que comença a tenir problemes per pagar-ho tot i cada cop es compra més al dia; si no fa fred, costa vendre roba d'abric», indica. No és l'únic que té aquesta opinió. Altres establiments consultats mantenen que aquest hivern ha estat «molt dur» pels calaixos de les botigues. «A veure si aquí aconseguim recuperar vendes», va manifestar una de les responsables d'un altre dels comerços presents al Palau Firal. A Firarebaixa, que aquest any arriba a la quinzena edició, es poden trobar molt bones oportunitats. Els descomptes són en alguns casos superiors al 50% i aquest any hi ha una àmplia oferta per triar i remenar. Entre molts altres articles, hi ha bosses a 6 euros, samarretes a 9 euros, parques a 30 euros, jerseis a 12 euros i molta roba de marca que es pot aconseguir a meitat de preu. Firarebaixa preveu superar els 40.000 visitants i aconseguir una facturació de més de 360.00 euros, Hi ha 120 expositors, el mateix nombre que en anteriors edicions i la gran majoria repeteixen. La roba i el calçat lideren l'oferta, però també es pot trobar una gran quantitat de complements, art, bijuteria, bricolatge, catifes, mobiliari, parament de la llar, oci, òptica i cosmètica, entre altres ofertes. L'alcaldessa, Anna Pagans, va inaugurar ahir Firarebaixa, que es pot visitar fins diumenge des de les deu del matí fins a les nou del vespre.
  
05.02.2007
Els compradors de la 15a edició de Firarebaixa de Girona s'hi han gastat una mitjana de 130 euros
Respon novament a les expectatives i tanca les portes amb 40.000 visitants La 15a edició de Firarebaixa a Girona va respondre una vegada més a les expectatives i va tancar les portes ahir havent rebut la visita «d'entre 39.000 i 41.000 persones i havent facturar per valor d'uns 360.000 euros», va explicar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Segons els resultats d'una enquesta que es va fer a la sortida del Palau de Fires als visitants, el comprador de Firarebaixa, un 70% del total de persones que han entrat al recinte, s'hi ha gastat una mitjana de 130 euros. Firarebaixa és una de les mostres més consolidades de la cartellera, i cada any té una estructura força semblant, amb canvis mínims. «És una fira especial. Ens agradaria plantejar alguna novetat, però es fa difícil modificar un model que ja funciona», va reflexionar ahir Albar. Pel que fa al públic, la directora de Fira de Girona va explicar que és bastant variat i es reparteix al llarg dels cinc dies de duració de la fira. «Entre setmana, majoria de dones de 25 a 60 anys; mentre que dissabte i diumenge abunden més les parelles i les famílies», va assegurar Albar. Aquests visitants, per la seva banda, van valorar de manera positiva la varietat d'estands i les ofertes de Firarebaixa, algunes amb més del 50% de descompte. «Hi troben gairebé de tot. Si hi ha alguna reclamació, potser és en el sector de roba esportiva», va manifestar la directora de Fira de Girona. «Hi ha vestuari de neu i muntanya, però no d'esports concrets com ara el futbol o el tennis», va afegir-hi. Pel que fa a l'aparcament, no hi ha hagut els problemes d'altres edicions. «No s'han produït col·lapses, ja que finalment s'ha optat per habilitar la part posterior del recinte firal, amb l'aparcament del Mercat i del Camp de Mart», va explicar Albar. Durant els cinc dies de la fira, a l'interior del Palau de Fires hi ha hagut 120 expositors, amb una superfície de 6.919 metres quadrats. El sector de la confecció hi ha estat el més representat. De fet, aquest sector també ha acaparat la majoria de les compres dels visitants del saló. Concretament, els expositors relacionats amb el sector de la roba han representat el 51,62% del total de 120 estands. Aquest percentatge es va subdividir en diferents tipus d'establiments: botigues de confecció per a dona (18%), per a home (6,56%), juvenil (9,84%), infantil (10,66%) i unisex (6,56%). A més d'aquest subsector, també han tingut una representació destacada les sabateries (9%), els articles de pell (5,7%), els complements (4,1%) o la joieria i la bijuteria (3,28%). Els sectors representats en el saló es van completar amb els estands de bricolatge, catifes, disfresses, electrodomèstics, llibres, mobiliari, música, objectes de regal, òptica i parament de la llar. Segons va concretat la directora de Fira de Girona el dia de la presentació de l'edició d'aquest any, el nombre d'estands es manté en 120, perquè «tot i que el nombre de baixes volta el 9%, la majoria per tancament de botigues o adhesions a franquícies, els expositors s'adjudiquen als que són a la llista d'espera».
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal