f
edició: 2007
  
Diari de Girona
16.01.2007
La segona edició de l´Expo Jove inclourà tertúlies sobre temes de salut
La segona edició del certamen Expo Jove, que començarà el dia 23, incorpora un concurs diari per conèixer el patrimoni cultural i paisatgístic del Gironès. El saló, dedicat a informar els joves per prendre decisions sobre la formació, l'ocupació, l'habitatge i la salut, acollirà durant tres tardes unes tertúlies, on es parlarà sobre la salut relacionada amb l'esport, l'alimentació i la comunicació. Una de les novetats més destacades del certamen són les tertúlies, que s'han organitzat des del Departament de Salut. Es faran durant les tardes de dimarts, dimecres i dijous, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, amb l'objectiu d'informar els joves sobre com preservar la salut. El primer dia, jugadors de l'Akasvayu explicaran la importància de l'esport per a la salut, mentre que per a la segona joranda es preveu la xerrada del guionista, director i actor Albert Espinosa, que parlarà de com es tracta el tema de la salut als mitjans de comunicació. Dijous, els joves podran rebre consells i pautes per fer una alimentació més saludable, de la mà de Joan Roca, cuiner del restaurant El Celler de Can Roca. A més, des de l'estand de Salut, durant els matins es faran tallers sobre alimentació, art corporal, relacions efectives i sexualitat, drogues i bullying. El saló, que se celebrarà entre el 23 i 26, acollirà 57 expositors de quatre grans àrees: formació, ocupació, habitatge i salut. A l'oferta de l'any passat s'han afegit les escoles d'idiomes i dues residències universitàries de Barcelona. A més, dues noves universitats -la de Lleida i la Politècnica de Catalunya- s'incorporen al certamen.
  
24.01.2007
Banyoles ja disposa d´una diagnosi de la situació de la violència juvenil a la ciutat
l´Ajuntament de Banyoles ja té enllestida la diagnosi del projecte de prevenció de violència juvenil, i ara estudia amb la Generalitat la implantació de la segona fase del projecte, amb actuacions més concretes. Així ho van acordar les dues administracions durant la visita que ahir va fer a la capital del Pla de l´Estany el secretari general de Joventut, Eugeni Villalbí. En el cas de Banyoles, la regidora de Joventut, Eulàlia Turró, va explicar ahir que la primera etapa del projecte ja s´ha acabat, i que ja disposen d´un «diagnòstic exhaustiu de la situació». Ara s´analitzarà de quins recursos es disposa i quines intervencions caldria dur a terme. Villalbí, juntament amb responsables del Consell Comarcal del Gironès, de Fira de Girona, i de la Generalitat van donar el tret de sortida del saló Expojove, que estarà obert fins divendres i ofereix als joves informació sobre ocupació, habitatge i formació. A més, amb la representant de la Secretaria de Joventut a Girona, Mireia Mata, van presentar les polítiques de Joventut per a les comarques gironines.
  
29.01.2007
Expo Jove tanca l´edició d´aquest any amb un balanç d´uns 6.000 visitants
La fira Expo Jove, que s'ha fet del 23 al 26 de gener al Palau de Fires i a l'IES Santa Eugènia, ha tancat les seves portes amb prop de 6.000 visitants. Segons ha explicat la consellera comarcal de Joventut, Cristina Alsina, 5.100 s'han acostat a la mostra en visites concertades i la resta, sobretot estudiants de segons de batxillerat, ho han fet de manera espontània. Alsina ha avançat també que hi ha hagut acord entre tots els organitzadors -Consell Comarcal del Gironès, Departament d'Educació i Fira de Girona- per retornar l'oferta de Formació Professional al recinte del Palau (aquest any ha estat a l'IES Santa Eugènia) per tal de tenir tota la tipologia d'estudis en un mateix espai «i fer més fàcil la mobilitat dels alumnes». El saló s'ha celebrat per segon any consecutiu amb el format de certamen, amb la novetat que aquest any tota l'oferta destinada a la Formació Professional (FP) s'ha traslladat a les instal·lacions de l'IES Santa Eugènia de Girona on s'hi fan molts dels cicles formatius que s'han ofert. Aquesta decisió no va agradar al Consell Comarcal del Gironès qui, per boca de la seva consellera de Joventut, Cristina Alsina, ja havia alertat dels problemes de mobilitat que això podia suposar. «A més, quan els alumnes van d'una banda a l'altre sempre un dels espais queda més buit i això no és bo per a la gent que està als diferents estands», ha explicat. Per això, i davant de la creixent assistència de visitants, per a l'any vinent han decidit que es torni a encabir l'oferta d'FP al mateix Palau de Fires, qui posarà a disposició dels organitzadors tot el primer pis del recinte, que per a l'edició d'enguany no s'ha fet servir. La consellera comarcal ha fet una valoració molt positiva de l'assistència al certamen durant els quatre dies que ha durat. En total, han estat 5.100 alumnes de 54 centres de les comarques gironines els que han concertat visites, als que cal afegir els que hi ha anat per lliure. Aquest és el cas dels alumnes de segon de batxillerat que s'han adreçat al Palau de Fires per buscar informació sobre les titulacions universitàries.
  
10.03.2007
Agraciades amb un viatge en tren durant un mes per tot Europa
Renfe i Fira de Girona van lliurar ahir els premis Interrail que es varen sortejar durant la celebració d´Expo Jove. Les guanyadores, Júlia Salvat de Girona, Axa Soler de Figueres i Maria José Gandara de Calonge poden gaudir d´un viatge amb acompanyant, durant un mes pertot Europa.
  
El Punt
16.01.2007
La nova edició d'Expo Jove de Girona ja té 4.000 visites d'alumnes concertades, un miler més que l'anterior
Expo Jove, la fira de formació, ocupació, salut i habitatge que s'inaugurarà el dia 23 al Palau de Fires de Girona, ja té concertades en aquests moments 4.078 visites d'alumnes de 50 centres de secundària d'arreu de les comarques gironines, un miler més que l'edició anterior. «Expo Jove manté una de les claus de l'èxit de la primera edició, que va ser la visita guiada i concertada», va dir ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar, durant l'acte de presentació de la mostra, que estarà oberta fins al dia 26. Aquesta segona edició també creixerà en nombre d'expositors: de 50 passarà a 57. Albar va explicar ahir que la principal novetat d'Expo Jove és que la llista dels estands dedicats a les universitats s'ampliarà amb la presència, per primer cop, de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida. Pel que fa al món universitari, també hi seran presents dues residències. A més, els estands dedicats a la formació ocupacional amplien l'oferta amb els estudis d'estètica i disseny. Expo Jove, que organitzen el Consell Comarcal del Gironès i Fira de Girona, tornarà a comptar amb la participació, activa, dels professionals del Programa Salut i Escola, que als matins conduiran un seguit de tallers –entre els quals destaquen el de pírcing i tatuatge i el d'assetjament escolar– i, a les tardes, tertúlies sobre salut i esport, salut i comunicació, i salut i alimentació. A més de promoure els cicles formatius, el Departament d'Educació aprofitarà Expo Jove per fer difusió de l'Escola Oficial d'Idiomes i les escoles d'adults. La conselleria de Treball –amb tallers d'ergonomia i prevenció de riscos– i la de Joventut també hi prendran part.
  
24.01.2007
Un miler de joves en un dia
Prop de 5.000 alumnes d'arreu de les comarques gironines s'han apuntat a les visites guiades que s'organitzen per visitar, des d'ahir i fins divendres, Expo Jove. Al llarg de la primera jornada, n'hi van passar prop d'un miler. D'entre els 57 expositors que integren Expo Jove, un dels estands en què s'organitzen més activitats és el del Departament de Salut. La novetat d'aquest any són les tertúlies que es fan a les tardes amb una persona que destaca dins del seu àmbit professional i a la qual els joves poden fer preguntes. En la primera tertúlia, que es va fer ahir a la tarda, el convidat va ser Marc Gasol, jugador de l'Akasvayu Girona, amb qui els joves van parlar d'activitat física, esport i salut. Avui la xerrada estarà dedicada a analitzar com els mitjans de comunicació tracten els temes de salut, i el convidat serà el guionista de pel·lícules i director de teatre i cinema Albert Espinosa. El popular cuiner Joan Roca participarà demà en la tertúlia sobre alimentació i salut. Tots els participants en els tallers que Salut fa als matins i en les tertúlies de les tardes poden omplir una butlleta per participar en el sorteig d'un ordinador portàtil.
  
27.01.2007
L'Expo Jove de Girona es consolida i tanca amb més de 6.000 visites
El saló Expo Jove, que s'ha celebrat a Fira de Girona, va tancar ahir les portes amb la consolidació del format obert a tots els públics. La responsable de Joventut del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, va fer una valoració molt positiva del segon any amb aquest nou format i va subratllar «l'increment del nombre de visites de famílies o joves que tornen al saló pel seu compte». Es calcula que s'han superat de molt les 6.000 visites que es preveien. Del total de visitants, uns 5.200 s'han acostat fins al saló Expo Jove a través de les visites concertades amb més de mig centenar d'instituts d'arreu de les comarques gironines. La polèmica sobre l'emplaçament de la mostra FP.GI a l'IES de Santa Eugènia de Girona s'ha saldat amb la visita d'uns 3.000 estudiants, que han pogut conèixer de primera mà les instal·lacions d'un centre amb formació professional. Malgrat la satisfacció general, Alsina admet que des del Consell del Gironès i Fira de Girona ja s'ha proposat a Educació que, en la pròxima edició, la mostra FP.GI se situï al primer pis del Palau de Fires. Destaca la satisfacció expressada per les universitats catalanes, que per primer cop s'han adherit a Expo Jove, que ja s'ha convertit en un saló de referència per als joves.
  
11.03.2007
Entrega dels premis Expo Jove
Les estudiants Júlia Salvat de Girona, Axa Soler de Figueres i Maria José Gandara de Calonge –mostrant el premi a la imatge– han estat les guanyadores d'Expo Jove de Girona. Les tres afortunades podran disfrutar d'un viatge amb un acompanyant durant un mes per tot Europa amb tren.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal