f
edició: 2006
  
Diari de Girona
15.09.2006
Un saló de qualitat amb llista d´espera
´Equus Catalonia 2006 se celebrarà del 5 al 7 d´octubre al Palau de Fires de Girona. Es tracta de la divuitena edició, la cinquena des del seu retorn a Girona. Cada any, la celebració d´aquest esdeveniment omple no només els hotels de tota la ciutat de Girona sinó també d´altres de l´entorn, tal com va remarcar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Tal com va explicar Anna Albar, el saló tindrà 54.000 metres quadrats. És la mateixa superfície que l´any passat. De fet, no es pot créixer més quantitativament, tot i que se segueix augmentant la qualitat de l´Equus. En aquesta edició, hi haurà 207 expositors. Un total de 112 corresponen a ramaders i les 95 restants són comercials. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va remarcar que per primer cop s´ha hagut d´elaborar una llista d´espera, amb força ramaders interessats a participar a l´esdeveniment. El primer dia (5 d´octubre) estarà dedicat als professionals al públic en general. En aquesta edició es podran veure sis races de cavalls: pura raça espanyola (la majoritària), àrab, appaloosa, frisons, criollos i taynkr. En total hi haurà 750 cavalls. A més dels expostiors hi haurà tres pistes on s´hi faran els concursos i competicions. Destaca el concurs morfològic de cavalls de pura raça espanyola (bellesa i doma clàssica). Segons el president del comitè organitzador de l´Equus, és probablement, el segon concurs més important de l´Estat. També destaca el campionat nacional morfològic d´appaloosa, la final del campionat de Catalunya Poole Bending, la final de la copa Mediterrània i concurs complet d´enganxalls i el concurs de doma western. També hi haurà exhibicions de doma clàssica, doma d´alta escola, exhibicions de volteig, carrousels i exhibicions amb cavalls de pura raça àrab. L´Equus, que obrirà les portes cada dia de deu del matí a vuit del vespre, està organitzat per Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya. L´objectiu és superar els 36.000 visitants.
  
15.09.2006
Equus Catalonia posa 800 cadires més per veure l´espectacle dels cavalls de Jerez
El Saló Internacional del Cavall de Girona, Equus Catalonia, augmentarà el nombre de cadires fins a obtenir un aforament per a 2.000 persones per poder veure els espectacles noturns de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre de Jerez que torna a l´Equus després de l´èxit de l´any passat. L´escola és, segons el president del comitè organitzador, Ferran Piqué, la tercera més important d´Europa. L´any passat l´espectacle Cómo Bailan los Caballos Andaluces va esgotar les 1.200 entrades que es van posar a la venda els tres dies del certamen. L´espectacle és un ballet eqüestre muntat sobre coreografia extreta de les reprisses de doma clàssica i vaquera, amb música espanyola i vestuari del s.XVIII. Els espectacles de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre es faran, del 5 al 7 d´octubre a la Devesa, a partir de les deu de la nit. Les entrades, a un preu que oscil·la dels 30 als 45 euros, ja es poden adquirir pel Servicaixa i a partir del 4 d´octubre a les oficines del Palau de Fires. L´espectacle de l´escola andalusa va ser la gran artracció de l´Equus de l´any passat. L´exhibició va reunir 25 exemplars i va captivar tots els presents, que havien exhaurit les entrades dies enrere. L´escola fundada el 1972, i actualment amb quinze alumnes, mostra en aquest espectacle vuit coreografies en dues parts diferenciades: una de doma vaquera amb cavalls creuats, que per exemple permet veure com un cavall en solitari exhibeix moviments per portar els toros al corral o feines de camp en què el genet agafa els exemplars amb la mà i intenta conduir el cavall per la pista. L´altra part, es basa en la doma clàssica, amb cavalls de pura raça espanyola. En un dels números es van poder veure tots els moviments que s´executen en una competició. Per al final es guarda un carrousel de dotze cavalls, un espectacle que s´ensenya en moments especials.
  
05.10.2006
Els cavalls andalusos inauguren avui al vespre l´Equus Catalonia 2006
El Saló Equus Catalonia s´inaugrarà avui a les deu del vespre amb l´espectacle Cómo bailan los caballos andaluces, a càrrec de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. L´espectacle és un autèntic ballet eqüestre muntat sobre coreografia extreta de les reprisses de Doma Clàssica i Vaquera, amb música i vestuari del segle XVIII. En l´espectacle participen gairebé una trentena d'èquids de Pura Raça Espanyola. Els genets i cavalls de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre escenificaran els números: Caballos de Campo, Al Son de la Garrocha, Paso de Tres, Trabajos en la Mano, Fantasía Olímpica, Riendas Largas i Son y Ritmo. Aquestes actuacions es repetiran demà i dissabte, a les 10 de la nit en una carpa que té una capacitat d´unes 2.000 persones. La Real Escola Andalusa de l'Art Eqüestre (Reaae) és una fundació dependent de la Conselleria de Turisme, Comerç i Esport de la Junta d'Andalusia. L´expedició que es desplaça a Girona la integren un autobús, un vehicle auxiliar per a la impedimenta i l´utillatge, així com un dispositiu de dos camions que transporten a un total de 26 cavalls; mentre que l´equip humà de la Real Escola estarà conformat per 27 persones entre genets, personal tècnic i equip directiu. Inauguració del conseller Carnes El conseller Jordi William assistirà a la inauguració i l´alcaldessa de Girona presidirà l´acte. Equus Catalonia, un dels salons eqüestres més importants de l´Estat, organitzat conjuntament per la Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, comptarà amb 750 cavalls i 207 expositors, 112 dels quals són ramaders i 95, comercials. S´espera una afluència d´unes 40.000 persones durant el cap de setmana. Durant els tres dies s´han programat diverses activitats com exhibicions de volteig, concurs de doma, carrousels, etc. que es realitzaran entre la pista del Palau de Fires i les dues carpes exteriors.
  
06.10.2006
Al trot cap a la qualitat
Ple absolut i bolcats amb l'espectacle. Girona va tornar a rebre amb expectació la segona participació de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre de Jerez en la fira Equus Catalonia. La representació de Cómo bailan los caballos andaluces que va servir d'inauguració oficial, va permetre veure una trentena de cavalls en un dels esdeveniments hípics més impactants d'Europa. Els genets i cavalls van desenvolupar durant una hora i mitja set números que van captivar a les prop de dues-mil persones reunides sota la carpa del Camp de Mart. Equus Catalonia romandrà obert fins diumenge a les 8 del vespre El Saló del Cavall de Girona està considerat el tercer millor d'Espanya i compta amb 750 cavalls i 207 expositors, 112 dels quals són ramaders i 95, comercials. S'espera una afluència dunes 40.000 persones durant el cap de setmana. Els primers animals van arribar dimecres al vespre. Els exemplars són sotmesos a un estricte control veterinari en origen i un cop han arribat al recinte sels comprova tota la documentació i tot els certificats mèdics. L'organitzacifacilita palla i pinso als particpants gastem 55 tones de palla i 5 tones de pinso, explica la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Activitats pels no-entesos Els visitants podran assistir a totes aquestes activitats, visitar els cavalls i les eugues i, com a novetat daquesta 18a edici dEquus, els ms petits podran fer una volta gratuitament damunt un poni. Albar afirmava ahir que uns dels objectius daquest any és obrir encara més el certàmen hípic als no entesos. El saló Equus Catalonia obre les seves portes avui de les 10 del matí fins les 8 del vespre amb les tres pistes en funcionament. Mentre a la pista de l'interior del Palau de Fires es faran exhibicions i espectacles, en una de les carpes continuarà el Concurs Morfològic de Pura Raça Espanyola i a la tercera tindrà lloc el Concurs de Doma Clàssica. A les deu de la nit es repetirà l'espectacle de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre de Jerez.
  
08.10.2006
Genets gironins d´alta competició
El Saló Equus Catalonia va reunir ahir alguns dels millors genets esportius de les comarques gironines. La selecció espanyola juvenil de horse ball (bàsquet a cavall)va fer una demostració al Palau de Fires de Girona, on també es va poder veure el mateix esport amb ponis. Aquest combinat va ocupar el tercer lloc en el Mundial juevenil disputat el juliol passat a la localitat francesa de Saumur. El grup està format per Josep Salvatella, Dídac Macías, Guillem Puigvert, Adrià Crous, Albert Morera, Gil Carbonés i Marià Clavell; cinc són banyolins, un és olotí i un altre, veí de la Garriga. La selecció absoluta també compta amb un gran nombre de genets catalans, entre els quals es troba el seleccionador juvenil, Jordi Serra. El bàsquet a cavall és un esport creat al sud-oest de França on dos equips de sis persones -quatre en pista i dos reserves- s´enfronten en dos temps per encistellar una pilota amb sis nanses de cuir han d´aconseguir marcar el màxim possible de gols , però amb la condició d´haver fet un mínim de tres passades entre els companys. La seva espectacularitat ha estat un dels motius per ser escollit per exhibir-lo a l´Equus Catalonia 2006. Ahir va ser una dels jornades més familiars, ja que els més petits van poder també gaudir amb els ponis i els carrusels. Per avui està prevista la final de doma vaquera, així com el lliurament dels premis del concurs morfològic. El certamen es tancarà a un quart de vuit del vespre amb una exhibició.
  
09.10.2006
Equus Catalonia arriba al rècord de 43.000 visitants que ratifiquen l´èxit del model
Més de 43.000 visitants en 3 dies d´exposició -i activitats relacionades- ratifiquen el model del saló internacional del cavall Equus Catalonia a Girona, la divuitena edició del qual es va celebrar fins ahir al Palau de Fires. La xifra d´assistents significa un percentatge d´augment del 21% respecte l´edició de 2005. Segons va explicar la directora de la institució firal, Anna Albar, el saló no necessita canvis respecte a properes ocasions però, alhora, s´estudia introduir novetats, com ara la disciplina dels salts amb cavall. La directora ha fet una valoració molt positiva de l´edició d´enguany, tant en el vessant tècnic i comercial com el lúdic, ambdues complementàries al programa. La darrera jornada d´Equus Catalonia va ser protagonitzada, segons la previsió, per la final del Campionat de Catalunya de doma vaquera i el concurs de carrusels -pista 1- i l´homòleg morfològic de Pura Raça Espanyola (PRE) -pista 2 (carpa)-. La pista 3 (carpa) va ser l´escenari del concurs morfològic de cavalls Appaloosas, exhicibicions de volteig, concurs de demostració de Trec, Poole Bending i Barril Racing. Igual que divendres i dissabte, la Carpa de Ferradors va reunir les demostracions dels esmentats oficis. La Pista del Palau va acollir les exhibicions de clausura. Fira de Girona ha volgut destacar els 6.000 persones -2.000 persones per sessió- que han presenciat l´espectacle Cómo bailan los caballos andaluzes, a càrrec de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. Anna Albar va comentar que l´aposta per portar l´espectacle a Girona ha permès vehicular un públic que és entès amb d´altre no expert però, alhora, atret per l´espectacular posada en escena. L´augment de la carpa ha permès passar de 3.600 als citats 6.000 espectadors. En aquest sentit, la directora de Fira de Girona va comentar que la recerca del públic no especialitzat és un dels objectius d´Equus Catalonia, a partir de la visita a les cases comarcials que promocionen productes i serveis, i l´assistència a alguna de les demostracions. Albar, tanmateix, va dir que el saló ha complert les expectatives de les cases comercials, subratllant l´augment de professionals europeus i americans.
  
El Punt
15.09.2006
L'Equus Catalonia reunirà 750 cavalls i amplia a 207 el nombre d'expositors
La divuitena edició de l'Equus Catalonia que se celebrarà al Palau de Fires de Girona del 5 al 8 d'octubre reunirà 750 cavalls i 207 expositors. Enguany es repeteix l'espectacle de la Reial Escola Andalusa de l'Art Eqüestre, i s'amplia la capacitat –passa de 1.200 localitats a 2.000– a causa de la gran demanda que hi va haver l'any passat. Tant la directora de la Fira, Anna Albar, com el president del comitè organitzador, Ferran Piqué, defineixen l'Equus Catalonia com un saló «de gran prestigi tant a nivell social com comercial», cosa que ha provocat que «per primera vegada hi hagi llista d'espera d'expositors». Albar va explicar que el Saló Internacional del Cavall no pot créixer en metres –n'hi ha 54.000 m²– però creix en expositors i en visitants –preveuen unes 36.000 persones–. El primer dia de la fira, el dia 5, estarà destinat als professionals i els altres, al públic en general. L'horari de la fira és de les 10 del matí a les 8 del vespre. Enguany es repetirà l'espectacle de nit de la Reial Escola Andalusa de l'Art Eqüestre de Jerez de la Frontera perquè l'any passat «va ser un èxit rotund» i per falta d'espai molta gent es va quedar sense veure'l. Igual que els últims anys hi haurà tres pistes i es repetiran disciplines: el concurs morfològic, la doma clàssica i la vaquera, els carrusels, el volteig i el Poole Bending.
  
06.10.2006
Inauguren l'Equus Catalonia, la segona fira del cavall més important de l'Estat
L'Equus Catalonia es va inaugurar ahir amb l'espectacle Cómo bailan los caballos andaluces i obre avui oficialment les portes amb unes previsions de rebre fins diumenge uns 40.000 visitants. Aquest any, la fira, la segona més important del cavall de l'Estat després de la d'Andalusia, ha reunit uns 750 cavalls i ha ampliat a 207 el nombre d'expositors. La inauguració va anar a càrrec de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i l'havia d'acompanyar el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep William Carnes, però a darrera hora va disculpar la seva assistència i en el seu lloc hi va assistir la directora general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, Montserrat Gil de Bernabé. Aquest any la fira arriba a la divuitena edició i, segons va explicar ahir Antonio Blanquez, president de la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, s'ha convertit en la segona fira del cavall més important de l'Estat espanyol i «no és la primera perquè l'espai de la Fira de Girona no pot créixer més». Blanquez va comentar que a la Unió de Criadors de Cavalls els agradaria disposar de més espai, però va matisar que el que té de dolent un espai limitat perquè no pot venir tothom també té de bo el fet que «ens veiem obligats a escollir més els cavalls que vénen i, per tant, estan més ben preparats». Segons Blanquez, aquest any la fira ha reunit uns 750 cavalls provinents de tot l'Estat espanyol. Oficialment, l'Equus Catalonia obre avui les portes des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Disposa, aquest any, de tres pistes en funcionament. Mentre a la pista de l'interior del Palau de Fires es faran exhibicions i espectacles, en una de les veles continuarà el concurs morfològic de pura raça espanyola i, a la tercera, hi tindrà lloc el concurs de doma clàssica. A les 10 de la nit es repetirà l'espectacle Cómo bailan los caballos andaluces, que va a càrrec de la Reial Escola Andalusa de l'Art Eqüestre. Durant els tres dies s'han programat diverses activitats com exhibicions de volteig, concurs de doma, carrusels, entre altres activitats, que es realitzaran entre la pista del Palau de Fires i les dues veles exteriors.
  
08.10.2006
A cavall per 12.000 euros
El saló Equus Catalonia és un espai idoni per fer-hi negocis, per als aficionats a aquest món i per al públic en general Girona s'ha convertit un any més en la ciutat de referència per al sector eqüestre. Des de dijous i fins avui el Palau de Fires s'ha especialitzat en aquest món, que genera un moviment econòmic molt important. Comprar un bon cavall costa de 12.000 a 18.000 euros, tot i que si es tracta d'un animal ensinistrat el preu ja es dispara, segons va explicar el president del saló, Ferran Piqué. També va informar que, pel que fa al manteniment, si es té en una hípica costa una mitjana de 300 euros mensuals, i si l'animal s'instal·la a casa, el cost varia en cada cas. A partir d'uns 3.000 euros es pot adquirir un poni o un cavall petit, una oferta adreçada bàsicament a la mainada. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar en relació amb els cavalls petits que «a França s'han posat de moda per tenir-los al jardí de casa». L'Equus Catalonia és multiracial pel que fa a l'oferta, ja que reuneix tot tipus de cavalls. Aquest any hi ha una representació de 750 exemplars, i el saló s'ha ampliat fins als 207 expositors. «A Catalunya hi ha actualment entre 2.000 i 3.000 cavalls per vendre, i cal tenir en compte que és la segona comunitat autònoma, rere Andalusia, en importància en cria i venda de cavalls», va destacar Piqué. VENDA EN ESTANDS El 80% dels expositors que participen en l'Equus són catalans, i la resta provenen de diversos territoris de l'Estat espanyol. Hi ha també dos expositors suïssos, un de francès i un d'italià. En total, la superfície del saló és de 54.000 m², semblant a la d'altres anys. Cal tenir en compte que aquest sector genera no només negoci en la compravenda de cavalls pròpiament, sinó en la resta que l'envolta. Als veterinaris, criadors, ferrers i genets, s'hi afegeixen els que participen en el negoci per mitjà de la venda dels articles que es relacionen amb els cavalls. Al saló de Girona hi ha un centenar d'estands comercials, on es poden trobar des de carruatges fins a medicaments, menjar i vestuari específic. «En aquests estands és on es genera més venda directa. Pel que fa a la resta, el saló serveix més per fer relacions públiques i poder tancar posteriorment negocis», van explicar els responsables de l'Equus. L'Equus Catalonia, organitzat conjuntament per Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, es va inaugurar dijous amb l'espectacle Com ballen els cavalls andalusos, a càrrec de la Reial Escola Andalusa de l'Art Eqüestre, que va tenir un gran èxit, i la previsió és rebre uns 36.000 visitants. Les persones que aquests dies han passat pel saló són ramaders, criadors, aficionats i també visitants ocasionals. Hi ha persones que hi van a concursar. El saló inclou assaig d'exhibicions, espectacles, concursos morfològics i concursos de doma, entre altres activitats. L'Equus disposa de tres pistes en funcionament. L'Equus Catalonia s'ha convertit en una de les fires del cavall més importants de l'Estat. L'únic problema que té és la limitació d'espai, que en dificulta el creixement, Tot i això, el president de la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, Antonio Blázquez, ha destacat que aquesta limitació també té una part positiva, i és el fet que això fa que s'hagin de triar més els cavalls que vénen, i per tant augmenta la qualitat.
  
10.10.2006
L'Equus Catalonia rep més de 43.000 visitants, un 21% més que el 2005
La XVIII edició del Saló Internacional del Cavall Equus Catalonia, que es portar a terme al Palau de Fires de Girona de dijous a diumenge, ha rebut més de 43.000 visitants, segons el balanç fet públic pels organitzadors. Aquesta xifra suposa un 21% d'augment en relació amb l'edició de l'any passat. Pel que fa a l'espectacle nocturn Cómo bailan los caballos andaluces, es va passar dels 3.600 espectadors del 2005 als 6.000 d'aquest any gràcies a l'augment d'aforament de la vela on es realitzava l'espectacle. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, afirma que Equus Catalonia «està del tot consolidada». «Es tracta d'un saló «molt valorat pels professionals del sector i que cada cop arriba a més públic, tal com ho demostra el nombre de visitants». Aquesta fira atrau tant el públic que té intenció de comprar, com els visitants que busquen la part més lúdica. La directora de Fira de Girona destaca la internacionalització de l'Equus. «Mentre que en les darreres edicions hi havia professionals francesos i italians, ara també s'hi han sumat americans», indica. En el saló Equus Catalonia s'ha portat a terme un gran nombre d'exhibicions, concursos i espectacles en les tres pistes que hi havia preparades. Diumenge a la tarda es van lliurar els premis del concurs morfològic i es va homenatjar Miquel Vila, campió del món de Raid 2006.
  
La Vanguardia
07.10.2006
El salón Equus Catalonia reúne este fin de semana en Girona unos 750 caballos
Girona es durante este fin de semana la capital del mundo equino gracias a la nueva edición del salón Equus Catalonia, organizado conjuntamente por Fira de Girona y la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya. Un punto de encuentro de ganaderos, criadores, amantes del mundo equino o interesados en la compra de algún caballo, por el que pasarán unas 40.000 personas, según calculan sus organizadores. Unos 750 ejemplares, procedentes de distintos puntos de España y de algunos países europeos como Francia y Suiza, y 207 expositores se darán cita hasta mañana en el Palau de Fires de la Devesa y las dos carpas exteriores que se han habilitado por decimoctava edición. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, destacó el caràcter "multirracial" del salón, que cuenta mayoritariamente con la presencia de caballos de pura raza española, pero también con ejemplares frisones, criolles y árabes. Entre los 750 caballos presentes en la feria destacan algunos campeones de raza cuyo valor se acercan a los 300.000 euros y cuentan con vigilancia privada durante todo el día. El salón se inauguró el jueves con el espectáculo "Cómo bailan los caballos andaluces", de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre de Jerez, un ballet ecuestre con música y vestuario del siglo XVIII. La actuación se repitió ayer y se podrá ver hoy otra vez, a las diez de la noche. Durante los tres días del salón se celebraran diversas actividades como exhibiciones, concursos de doma vaquera y clásica o una demostración de herradores. El 95% de los ganaderos y criadores asistentes al salón han participado ya en anteriores ediciones, lo que demuestra la "consolidación" de un certamen que se ha convertido en un "salón de referencia", según aseguró Albar.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal