f
edició: 2006
  
El Punt
10.03.2006
Firahabitatge creix fins als 117 expositors i potencia la decoració
Es podrà visitar del 17 al 19 de març al Palau de Fires, organitzat per Punt de Venda i Fira de Girona El gran aparador del mercat immobiliari i de decoració Firahabitatge arriba a la quarta edició i aquest any creix fins als 117 expositors. Aquest saló, organitzat per Punt de Venda i Fira de Girona, amb el suport de Caixa de Girona, es podrà visitar del 17 al 19 de març al Palau de Fires de la ciutat, amb una oferta molt àmplia i la potenciació del sector de la decoració com un dels atractius importants. Els organitzadors esperen rebre la visita de més de 10.000 persones i repetir l’èxit d’edicions anteriors pel que fa a l’interès en l’adquisició d’habitatges. Divendres vinent se celebrarà una jornada tècnica i es farà la inauguració oficial del saló. Des de divendres vinent i durant tres dies el Palau de Fires de Girona es convertirà un cop més en el punt d’oferta més gran del sector immobiliari gironí. Des de les deu del matí fins a les vuit del vespre a Firahabitatge hi haurà la possibilitat de tenir un contacte directe amb una àmplia mostra que presentaran els 117 expositors que s’hi reuniran aquest any, vint més que en l’edició anterior. La superfície que ocuparan serà de 4.200 metres quadrats i el creixement ha fet que ja es necessiti tot el Palau Firal, segons va explicar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Firahabitatge s’adreça a totes les persones que busquen primera o segona residència, de compra o de lloguer, locals industrials i comercials i també als professionals del sector. El saló també és una bona oportunitat per als interessats a decorar o reformar l’habitatge. Cap a la meitat d’expositors són immobiliàries i aquest any s’ha potenciat la decoració, que representa aproximadament el 40% de l’oferta. «Des de la primera edició ja es va veure la necessitat d’introduir-hi cada cop amb més força el sector de la decoració, ja que era la demanda de molts visitants», va destacar Albar. Entre la decoració, hi haurà, per exemple, terres, tancaments, climatització i la presència de llar i complements. També s’ha incrementat la presència d’empreses de serveis financers, amb vuit entitats. El sector públic, amb Incasol i Adigsa, hi seran presents, amb l’oferta d’habitatges de protecció oficial. Els organitzadors esperen repetir el ressò de l’any passat o fins i tot superar-lo. La tercera edició de Firahabitatge va ser visitada per unes 10.000 persones.
  
13.03.2006
Anna Albar.: «Ni el Barça ha aturat el ressò de Firahabitatge»
"La directora de Fira de Girona es mostra molt satisfeta amb els resultats d’aquest saló, que es podrà visitar del 17 al 19 de març al Palau de Fires" - Firahabitatge va superar l’any passat les expectatives dels organitzadors, amb uns 10.000 visitants. Quina és la clau de l’èxit? - «Una anècdota: diumenge (durant la fira de l’any passat) jugava el Barça i hi havia la por que a la tarda la gent es quedés a casa. I molt al contrari, Firahabitatge es va omplir i es va tancar amb tota normalitat. Penso que la clau del gran èxit és el producte. Cada cop es fan més habitatges, els preus són alts però se’n venen molts i la gent hi té interès; hi ha persones que per necessitat i altres per fer una inversió.» - Es tracta d’un sector molt actiu i ampli. Com es tradueix això en el saló? - «La gent agraeix tenir-ho tot concentrat en un espai, ja que això permet tenir una visió general de l’oferta i poder disposar de molta informació.» - Quina valoració en feu, dels resultats de les enquestes als expositors? - «Són molt bones, i això queda reflectit en l’alt índex de repetició. És difícil que l’expositor tanqui un tracte, però el que sí que s’emporta és una base de dades molt gran de possibles clients.» - Però també s’hi han fet compres i s’han donat pagues i senyals? - «Ens diuen que sí. Hi ha hagut expositors que han sortit amb el client de la fira a ensenyar-li el pis. Com en tota fira hi ha preus de promoció.» - Ha destacat alguna vegada que més que la quantitat és molt important la qualitat, ja que hi ha molta gent que realment hi està interessada. - «És el més important, que un gran nombre de visitants la vingui a buscar, i això s’ha aconseguit des de la primera edició.» - En aquesta edició encara es potencia més la decoració, que era una de les demandes. - «Aquest va ser un dels resultats de les enquestes als visitants. Ara podrà trobar, entre altres, molts complements de l’habitatge, com són panys de porta, jocs d’aixetes, parquets, tancaments, mobiliari, alarmes, portes automàtiques, caixes fortes, jacuzzis i piscines, Hi haurà una àmplia oferta.» - Quins canvis més hi haurà a Firahabitatge? - «Un és la participació de més entitats financeres, amb una important presència de les empreses de serveis.»
  
15.03.2006
Un 30% de la població utilitza Internet per buscar habitatge i el nombre augmenta
"Firahabitatge oferirà divendres al Palau de Fires una jornada sobre aquest tema, amb la companyia Habitatsoft" El 30% de la població ja utilitza Internet per buscar habitatge i està previst que aquest percentatge creixi fins al 65% en qüestió de dos o tres anys, segons dades d’Habitatsoft, la companyia que oferirà una xerrada divendres vinent en la jornada tècnica de Firahabitatge, que tindrà lloc al Palau de Fires de Girona. Habitatsoft, amb seu a Granollers, està especialitzada a desenvolupar solucions informàtiques per a l’empresa immobiliària i disposa d’un portal amb més de 130.000 immobles. El sector destaca que Internet és una eina important, sense cap risc en el seu cas, ja que els clients volen veure l’immoble abans de comprar. Els responsables de l’empresa opinen el mateix i destaquen que Internet és especialment útil en el cas de les compres de segona residència. + Una imatge del portal www.habitat24.com, amb oferta sobre Girona. La recerca d’habitatge per Internet creix cada cop més. Als Estats Units ja utilitza aquesta via el 74% de la població i Habitatsoft calcula que a l’Estat espanyol es doblarà el percentatge en qüestió de dos o tres anys. El director general d’aquesta companyia, Albert Rof, manté que aquests canvis són molt beneficiosos per a les immobiliàries, ja que els permet «guanyar efectivitat i multiplicar les seves oportunitats». Una informació difosa per la companyia indica que, «segons les dades de l’INE, l’any 2004 el nombre d’empreses immobiliàries existents a l’Estat espanyol va créixer en 32.000, fins a situar-se en un total de 147.000. Aquest mercat està format majoritàriament per petites empreses locals, que en un 87,2% de les 147.421 registrades a finals de 2004, no superen els dos assalariats i en un 88% no tenen més d’una oficina». «Això fa que l’avantatge competitiu que es pot aconseguir a partir de l’ús d’un sistema de gestió informatitzat que permet integrat els sistemes de captació, ordenació i comercialització d’immobles sigui determinant», destaquen els responsables d’Habitatsoft. Aquesta companyia té clients d’arreu de l’Estat espanyol i, segons informa, ofereix programes que ajuden les immobiliàries a connectar l’oferta i la demanda, a més d’agilitar els processos comercials. El seu portal www.habitat24.com inclou una oferta de més de 130.000 immobles. L’oferta està generada directament i de manera automàtica en cinc idiomes per les mateixes immobiliàries que utilitzen el programari de la companyia. Els responsables de l’empresa destaquen que l’ús d’Internet és especialment útil en el cas de les compres de segona residència i sobretot per a les compres d’habitatges al nostre territori que fan persones d’altres països.
  
18.03.2006
El sector, satisfet perquè la llei del dret de l’habitatge inclou més de 300 esmenes
El Gremi de Promotors reclama poder participar en el registre de compradors d’habitatges de protecció oficial El projecte de llei del dret de l’habitatge a Catalunya, que inclou 138 articles, ha introduït més de 300 al·legacions formulades des dels gremis i col·lectius afectats, un fet que va ser valorat ahir amb molta satisfacció per part dels diferents representants del sector presents a Firahabitatge. La filosofia d’intentar assegurar habitatges «dignes i adequats» a tots els ciutadans i de crear molts més habitatges destinats a polítiques socials es manté, però «no ha quedat cap article exactament igual» que en la seva primera versió, segons va explicar ahir el secretari d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández. El Gremi de Promotors i Constructors reclama poder participar en els registres de compradors d’habitatges de protecció oficial. + Una imatge de la inauguració ahir de Firahabitatge. Foto: MIQUEL RUIZ. «El registre està bé, però si es tracta d’habitatges de protecció oficial en sòls privats també hauríem de poder participar en l’elecció dels compradors», va destacar el secretari general del Gremi de Promotors i Constructors de Girona, Josep Donés, en relació amb aquest punt de la llei. La Generalitat ha delegat la gestió i adjudicació d’aquest registre de sol·licitants als ajuntaments, però el gremi considera que també se l’hauria de deixar participar quan es tracta de promocions privades. Pel que fa al global de la llei, en general, el sector es mostra molt satisfet que se l’hagi escoltat i s’hagin inclòs la gran majoria d’esmenes presentades. Els representants dels diferents col·legis i gremis que formen part del comitè de treball de Firahabitatge van mantenir ahir una trobada amb el secretari d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge i es van manifestar, en general, convençuts que s’han introduït canvis i millores. El secretari d’Habitatge va fer ahir a la tarda, durant la jornada tècnica de Firahabitatge al Palau de Fires, un resum explicatiu dels principals apartats del projecte de llei. Entre altres qüestions, es preveu l’objectiu que en vint anys el 15% dels habitatges tinguin una funció social, s’estableixen les bases per fer emergir habitatges buits i s’inclouen ajuts per a la rehabilitació També estableix l’obligatorietat que hi hagi un registre d’agents de la intermediació immobiliària «per intentar evitar fraus», segons va explicar Fernández. A la jornada, hi va assistir una àmplia representació del sector.
  
20.03.2006
Firahabitatge té un gran ressò amb més de 12.000 visitants
"El saló s’ha celebrat durant tres dies al Palau de Fires de Girona" El gran aparador del mercat immobiliari i de la decoració, Firahabitatge, ha tingut un gran ressò, amb més de 12.000 visitants, segons va informar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Aquesta mostra, organitzada per Punt de Venda i Fira de Girona, amb el suport de Caixa de Girona, ha disposat en aquesta quarta edició de la participació de 117 expositors, vint més que l’any passat, i s’ha potenciat el sector de la decoració com un dels atractius importants. La primera edició de Firahabitatge, que va tenir lloc el maig del 2003 va atreure 6.000 visitants i aquest nombre ja s’ha doblat. En aquesta quarta edició, més de 12.000 persones han volgut conèixer de primera mà l’àmplia oferta que s’hi podia trobar, garantida per la presència de 117 expositors, vint més que l’any passat. Unes 10.000 persones van visitar el saló de l’any passat i els organitzadors ja van anunciar, que esperaven repetir aquest èxit i fins i tot incrementar-lo. La xifra de més de 12.000 visitants ha estat rebuda amb molta satisfacció i les enquestes que s’han fet als expositors demostren una vegada més la bona acollida d’aquesta mostra. Per a l’edició de l’any vinent els organitzadors es plantegen mantenir l’esquema actual i continuar potenciant el sector de la decoració, segons va indicar la directora de Fira de Girona. Firahabitatge va obrir les portes divendres a les deu del matí i durant tres dies ha estat el punt d’oferta més gran del sector immobiliari gironí. A Firahabitatge hi ha una àmplia representació del sector. En el cas de les immobiliàries, la majoria són de la ciutat de Girona, tot i que també n’hi ha de la resta de les comarques gironines. La directora de Fira de Girona va explicar que un dels objectius que s’han proposat és ampliar encara més la presència d’empreses de fora de la demarcació. Per sectors, les immobiliàries han representat el 49,12% de l’oferta; els serveis financers, el 6,14%; el món editorial, el 3,51%; les institucions, el 2,63%; la decoració quasi el 40% i la resta correspon al sector de la construcció
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal