f
edició: 2006
  
Diari de Girona
03.03.2006
Firatast obre avui amb l´oferta de més de 300 degustacions
El Palau de Fires de Girona obre avui les portes per acollir, per dotzena vegada, una nova edició de Firatast, una fira per a tot tipus de públics i paladars. L´oferta de productes per aquest any supera les tres-centes possibilitats de degustacions. Hi haurà pràcticament una setantena d´estands. Si l´any passat la gran novetat eren els insectes rostits, per aquesta edició una de les atraccions és la carn de cangur. no obstant, es podran degustar diferents licors, creps, olis, vins, caves, pernils, formatges, cargols, rebosteria, coques, productes de l´Alguer, aigües, plats cuinats, cafès, postres o broquetes de fruita, entre altres. El funcionament de la fira és el mateix de cada any. El visitant adquireix l´entrada per sis euros. Després de la compra de deu tiquets de tast, per sis euros, pot anar-los bescanviant pels diferents productes que ofereixen els diferents estands. L´horari de la mostra, que durarà fins diugmenge, és de les dotze del migdia fins a les deu de la nit. Com l´any passat, hi haurà una ludoteca per als nens. Entre les activitats paral·leles hi ha una trobada de col·leccionisme de plaques de cava, una demostració de cuina solar i un tast-maridatge de vins dolços i xocolata a càrrec de l´enòleg Màrius Fuertes. Aquestes tres activitats es portaran a terme al llarg del dia de demà. Per avui, s´ha previst, a les cinc de la tarda, la promoció de la carn equina del Pirineu Català a càrrec de la Unió de Pagesos. Hi haurà tast d´embotits.
  
06.03.2006
Firatast rep més de 15.000 visites i premia els millors vins catalans
La recent edició de Firatast, la fira de degustació gastronòmica, va tancar ahir les seves portes amb una assistència de més de 15.000 persones i la impressió, per part de l'organització de l´esdeveniment, que la fira ha esdevingut «un gran menjador, on la gent ve a dinar i sopar». El producte exòtic que va marcar aquesta edició va ser la carn de cangur, però l'organització ja pensa en noves fórmules per enriquir les pròximes convocatòries. «Volem obrir-nos a noves cuines, fer una jornada de menjars del món cuinats per gent d'altres països, una cosa molt popular», va explicar Josep Maria Matamala, promotor de l´esdeveniment. Firatast se centra sobretot en els productes gastronòmics mediterranis, però Matamala considera que «la gent té ganes de tastar coses noves», tal i com va demostrar el públic de l'edició 2005, que es va entusiasmar amb plats tan agosarats com els tastets d'insectes. De totes maneres, els plats més tradicionals de la cuina catalana i mediterrània, com els arrossos, les fideuàs, les truites de patates i les coques dolces també van fer furor entre els assistents. Vins de qualitat D'altra banda, ahir Firatast va ser l'escenari dels premis atorgats als millors vins de Catalunya per part dels Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i l'Associació per la Promoció dels Vins de Qualitat. L´onzena convocatòria d'aquest concurs va reunir 120 tastadors professionals que van degustar 170 mostres de vins i caves catalans. Agustí Ensesa, organitzador del certamen, va admetre que el concurs «sempre porta sorpreses, perquè guanyen premis tant les cases grans com les noves». 12 denominacions d'origen catalanes van presentar els seus productes, que optaven a dos guardons, Fulles i Medalles.
  
El Punt
28.02.2006
Firatast incorpora la cuina solar i un estand amb carn de cangur
La carn de cangur és un dels plats que es podrà tastar aquest any en la dotzena edició de Firatast, que obrirà les portes a les dotze del migdia de divendres i durant tres dies reunirà una oferta d’uns 300 productes diferents i de gran qualitat. Una altra de les novetats seran les degustacions gratuïtes de cuina solar programades per dissabte o diumenge, si el temps acompanya. Firatast, que es farà com cada any al Palau de Fires de Girona, inclou uns seixanta d’estands i espera rebre 15.000 visitants. La carn de cangur de Nova Zelanda serà una de les novetats més singulars d’aquest any, que es podrà tastar en un estand portat directament per l’organització, on també hi haurà vins d’aquest territori. Segons va explicar el director de Firatast, Josep Maria Matamala, una altra de les novetats d’aquesta edició serà la demostració de cuina solar, que es portarà a terme davant del Palau de Fires de Girona. En principi, aquesta demostració està programada per dissabte a partir de les dotze del migdia. L’acte, però, es pot ajornar fins diumenge si el dia no és completament assolellat o es pot suspendre si el temps no hi acompanya, ja que en aquest cas el sol és imprescindible. Aquesta demostració s’organitza amb la col·laboració de Xarcuteria La Selva. A Firatast es podran degustar pernils, formatges, cargols, rebosteria, coques, productes de l’Alguer, aigües, plats cuinats, creps, olis, licors, vins, caves, cafès, postres i broquetes de fruita, entre molts altres productes. En total s’inclouran més de 300 degustacions diferents i s’espera atraure, com en altres edicions, uns 15.000 visitants. L’horari de Firatast es manté igual que l’any passat, de les dotze del migdia a les dotze de la nit. L’edició passada es va ampliar l’horari, ja que era una de les demandes. L’entrada a la fira costa sis euros per als adults i és gratuïta per als nens. Per tastar l’oferta gastronòmica s’han d’adquirir tiquets. Deu tiquets de tast costen sis euros, que es poden bescanviar pels productes que es vulgui. Aproximadament el 50% d’expositors repeteixen i la resta s’han incorporat aquest any amb productes molt diversos. A Firatast hi haurà entre seixanta i setanta estands.
  
04.03.2006
S’inaugura a Girona Firatast, amb una oferta de més de 300 productes
Una oferta àmplia amb més de 300 productes, amb la carn de cangur com a novetat d’aquest any. Firatast es va inaugurar ahir amb la previsió d’atraure fins diumenge uns 15.000 visitants, una nombre que s’ha repetit en els últims anys. Aquesta mostra, que vol promoure productes d’alimentació de qualitat, arriba a la dotzena edició amb un esquema del tot consolidat. Carn de cangur Semblant al filet, amb poc greix i molt de sabor. Així es promou des d’Australian Gourmets la carn de cangur. És una de les novetats d’aquest any, que s’afegeix a una oferta àmplia de productes, molts dels quals fa anys que estan presents a Firatast. Es poden degustar pernils, formatges, cargols, plats cuinats, broquetes de fruita, licors, caves, rebosteria, entre molts d’altres. Hi ha una exposició fotogràfica i un estand amb degustacions de l’Alguer. En la mostra, instal·lada al Palau de Fires de Girona, també es porten a terme diferents activitats. Entre elles, ahir el sindicat agrari Unió de Pagesos, conjuntament amb el Gremi Artesà de Carnissers i Xarcuters, va organitzar una jornada de promoció de la carn de cavall del Pirineu català. També es va portar a terme l’onzè concurs Giroví, organitzat pels Mestres Tastavins i Cellers de Catalunya. La fira de productes alimentaris es va inaugurar amb la presència de moltes autoritats.
  
06.03.2006
Les cuines del món protagonitzaran els pròxims Firatast
"El saló ha rebut més de 15.000 visitants durant el cap de setmana" L’organització de Firatast es planteja dedicar les pròximes edicions a les diverses cuines del món, per donar així un valor afegit al saló alimentari. Poc més de 15.000 persones han passat aquest cap de setmana per la dotzena edició d’un certamen que va tancar les portes ahir a la nit. L’èxit que cada any tenen les parades dedicades a menjars exòtics és la raó que ha motivat els organitzadors a dedicar les pròximes edicions del certamen a les cuines del món. L’objectiu, segons va explicar ahir l’organitzador Josep Maria Matamala, és que durant els tres o quatre pròxims anys es puguin convidar representants d’una cuina d’un continent diferent en cada edició. «La gent vol tastar coses noves, que estiguin fora de l’habitual», deia Matamala, i s’ha demostrat, per exemple l’any passat, amb la cuina d’insectes i aquest any amb la carn de cangur, que han tingut molta acceptació. Per això ara s’estudiarà si instal·lar més estands o canviar-ne la distribució dins el Palau de Fires. Poc més de 15.000 persones han passat per Firatast, una quantitat idèntica que la dels últims anys. Matamala creu que aquests números ja són suficients, i considera que no seria bo augmentar-los excessivament perquè això podria «saturar» la mostra. Tot i això, es constata que la gent cada vegada repeteix més dies: «És una fira esperada, que s’ha convertit en un gran restaurant.» La cuina solar, la carn equina dels Pirineus i el concurs de vins i caves han sigut activitats complementàries.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal