f
edició: 2006
  
Diari de Girona
21.01.2006
Expo Jove inicia una nova etapa amb 50 estands i obrint la seva oferta a tot Girona
La fira Expo Jove engega aquest any una nova etapa, amb més expositors -una cinquantena-, un nou lloc -Fira de Girona- i obrint les portes a tots els alumnes de secundària i a les seves famílies de les comarques gironines. Aquest certamen, que neix de la iniciativa que duia el mateix nom promoguda per el Consell comarcal del Gironès, s´ha ideat per orientar els joves que estan a punt d´acabar la formació obligatòria sobre quines són les seves possibilitats futures en formació. En aquesta edició es farà un especial èmfasi a la Formació Professional, seguint en la línia del Departament d´Educació de fomentar i revaloritzar aquest ensenayment. La consellera de joventut, Cristina Alsina, va explicar però, que aquest any, a més d´ampliar l´oferta de formació a tota la província, també s´ha volgut donar igual importància als àmbits de salut, treball i joventut. Així, tant l´Administració catalana, com institucions i entitats vinculats en cada àmbit també participaran i s´involucraran en aquesta fira. De moment, Expojove ja té concertada la visita d´uns 4.000 estudiants de les comarques gironines que passaran per les instal·lacions on trobaran informació, entre d´altres, sobre l´oferta d´estudis reglats, els mecanismes d´inserció laboral, ofertes de treball, informació sobre salut, oci, estades a l´estranger o habitatge. La fira obrirà les portes dimecres vinent i s´acabarà dissbte, en una jornada destinada principalment als pares i al seu assessorament. Entre els alumnes i les seves famílies, des de l´organització calculen que passaran per les instal·lacions entre 7.500 i 8.000 persones.
  
26.01.2006
Educació és inflexible amb les sis hores i ultima un informe econòmic per fer-hi front
El Pacte Nacional per l´Educació enfila la seva recta final. Així ho va posar de manifest ahir la consellera Marta Cid en una visita al saló ExpoJove de Girona. La titular de l´àrea d´Educació del Govern català es va mostrar confiada a poder tancar en breu un acord amb tots els interlocutors que prenen part en el procés pel Pacte i també va valorar positivament que la oposició a les sis hores lectives ja és practicament nul·la; «sembla que ja no hi ha cap col·lectiu que hi estigui en contra. Ara parlen de priorització però és que per nosaltres és una prioritat». Una petita representació del sindicat Ustec-STE va esperar la consellera Cid a les portes del Palau Firal de Girona -seu aquests dies del saló ExpoJove-. Els sindicalistes portaven una pancarta crítica amb la idoneïtat de la sisena hora lectiva si no es fa amb garanties de qualitat per a mestres i per a l´ensenyament. Marta Cid va indicar que al llarg d´aquesta setmana té concertades diferents reunions per acabar de concretar aspectes del Pacte i que el Departament presentarà un informe econòmic -innegociable- als interlocutors perquè prenguin una decisió coneixent fins al mínim detall de les conseqüències que tindrà l´aplicació de les mesures. La consellera concreta en un augment de fins a 2000 professors les altes que comportarà per al Departament la posada en marxa de la sisena hora. La màxima responsable d´Educació va insistir en destacar que les sis hores són una prioritat per al Govern perquè, de fet, així va quedar palès en el Pacte del Tinell i va criticar els qui posen com a exemple a seguir les solucions que s´han adoptat en altres països perquè «no ens serveix que en altres països visquin d´una altra manera. La nostra realitat és la nostra realitat». Cid va sentenciar qüestionant-se sobre «quin mal pot fer una hora de reforç? què té que no sigui una mesura de qualitat pel sistema?». L´aposta per la FP Un dels cavalls de batalla del Departament d´Educació ha estat millorar la qualitat de la Formació Professional atès que suposa una de les entrades més directes al món laboral. La consellera Cid va destacar ahir a Girona els bons resultats que han tingut algunes de les actuacions que han portat a terme. En aquest sentit, el Departament ha tancat convenis de col·laboració amb les cambres de comerç per fer més àgil la relació instituts-empreses i farà una invesrió de 12 milions d´euros per dotar de material els centres que imparteixen cursos i millorar les eines que ja han quedat obsoletes. L´augment de les matriculacions a FP és atribuïble, segons la consellera, a la flexibilització de molts cursos, cosa que permet als alumnes seguir estudiant mentre ja estan treballant.
  
26.01.2006
La consellera Cid entrega els premis a la Formació de la Cambra de Comerç
La Cambra de Comerç de Girona va concedir ahir els premis a la Qualitat en la Formació en un acte presidit per la consellera d'Educació, Marta Cid. En aquesta tercera edició, la Cambra va voler guardonar diferents empreses i institucions de les comarques gironines per la seva tasca innovadora i dinamitzadora de la formació. Així, el premi a l'empresa més destacada per la tasca de formació dels seus treballadors va ser per a Cafès Cornellà i l'IES Narcís Xifra va ser guardonat pel desenvolupament dels seus plans d'estudi i la seva tasca en la gestió de la formació pràctica dels alumnes a les empreses. Organigrama, Fundació Astrid-21 i Unió d´Empresaris de la Construcció van ser altres dels premiats per la seva inversió en formació. L´entrega de premis es va fer ahir al Palau de Fires de Girona.
  
El Punt
21.01.2006
El primer saló Expo Jove a Girona arrenca amb cinquanta expositors i espera atraure 8.000 visitants
Prop de 8.000 visitants. Aquest és el nombre de persones que els organitzadors d'Expo Jove calculen que passaran pel Palau de Fires de Girona entre els dies 25 i 28 per visitar el primer saló de formació, ocupació, salut i habitatge de les comarques gironines. Els organitzadors van ressaltar que, amb el trasllat d'Expo Jove al Palau de Fires de Girona -fins ara s'havia fet a Les Bernardes de Salt- s'ha volgut fer un salt qualitatiu que suposarà la presència de 50 expositors. L'objectiu de la nova Expo Jove -la primera que es fa a Girona i la desena tenint en compte les que s'han fet a Salt- és informar i orientar els joves per a la presa de decisions sobre el seu futur professional i laboral. Amb el canvi d'ubicació i de format es pretén arribar a un major nombre de joves i de famílies gironines. Un dels principals atractius d'Expo Jove serà el saló FP.GI, que ocuparà un estand de 300 m2, per mitjà del qual es vol acostar els joves a totes les famílies de formació professional que s'ofereixen a les comarques gironines. El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Joaquim Bosch, va destacar la importància de les conferències i taules rodones que es duran a terme en el marc d'Expo Jove i a través de les quals s'abordaran des de temes d'actualitat com la LOE fins a temes d'interès per als joves i els seus pares com els programes de garantia social, l'habitatge, el treball i la salut. A Expo Jove també hi seran presents quatre universitats catalanes a més de la de Girona: la UB, la UAB, la Pompeu Fabra i la de Vic. El Departament de Salut també disposarà d'un estand des d'on vol promoure els hàbits saludables entre els joves amb tallers. El director dels serveis territorials de Salut, Ferran Cordón, va indicar que les activitats que es duran a terme als tallers tenen com a eix central la lletra C, de casc, consum, condó, cànnabis i cigarret. Amb aquesta iniciativa, Salut vol mostrar l'accessibilitat dels serveis de salut, i dels seus professionals, als joves. Una altra de les activitats amb què els organitzadors confien a mobilitzar força joves serà amb els tres concerts que s'han organitzat per als dies 25, 26 i 27, a un quart de vuit del vespre, amb els grups Kabul Babà, Frenètic i Manu Guix, respectivament. De moment, tenen una visita concertada 3.400 estudiants de secundària d'arreu de les comarques gironines i els organitzadors -Consell Comarcal del Gironès i Fira de Girona- esperen arribar a la xifra d'entre 7.500 i 8.000 visitants. La mostra estarà oberta de les 10 del matí a les 8 del vespre i l'entrada és gratuïta.
  
25.01.2006
Saló de referència per als joves gironins
La nova etapa de l'Expojove, que fins ara s'havia celebrat durant set anys a les Bernades de Salt, suposa la creació d'un saló per als joves de les comarques gironines que es pot convertir en una referència ineludible per a aquest col·lectiu en els propers anys. El replantejament d'aquesta mostra suposarà multiplicar per vuit el nombre de visitants, si s'assoleixen els 8.000 visitants que es preveu que visitaran el palau firal fins al proper dissabte. En anteriors edicions, cap a un miler d'alumnes solien participar a la mostra que es desenvolupava a Salt. El dia de l'obertura ja està prevista la visita com a mínim de 3.400 alumnes d'arreu de les comarques gironines. La reubicació també ha suposat una obertura de la fira a entitats i col·lectius que fins a aquest any no hi participaven. Dels 50 expositors que han apostat pel nou certamen Expojove destaca la participació d'universitats com ara la de Vic, la Pompeu Fabra, la UAB, la universitat Abat Oliba i la UB, a més, òbviament, de la Universitat de Girona. Entre els clubs esportius presents hi ha el GEiEG i l'Akasvayu Girona, mentre que irrompen amb força presència empreses de pilotatge d'avions i helicòpters: el Center Vol de l'aeroport de Vilobí i el centre d'estudis superiors de l'aviació de Reus. També hi són presents la secció de joves de CC.OO., la Caixa, el centre laboral Oscoe, Infojobs i l'EScola d'Educadors Galligants. Tot per oferir una oferta d'allò més àmplia als visitants i amb la voluntat de fomentar la reflexió sobre la trajectòria laboral o estudiantil futura dels joves i adolescents gironins. La música també té un lloc en la mostra juvenil amb concerts, a partir de les 19,15 h: de Kabul Babà, el dimecres, de Frenètic, el dijous, i de Manu Guix, el divendres.
  
25.01.2006
Educació potenciarà els cicles formatius del sector serveis per adequar l'FP a la realitat gironina
Avui s'inaugura la fira Expo Jove a Girona, que fins dissabte oferirà als joves informació sobre formació, salut, ocupació i habitatge El Departament d'Educació pretén potenciar en els pròxims cursos l'oferta de cicles formatius de l'àmbit del sector serveis als instituts gironins. Sectors com el sociosanitari o el sociocultural són alguns àmbits que el Departament considera clau potenciar per adequar millor l'oferta educativa de formació professional a la realitat empresarial i laboral de les comarques gironines. La formació professional és una de les principals protagonistes de la fira Expo Jove que s'obre avui a la Fira de Girona, ja que Educació hi té un estand de més de 300 metres quadrats. L'objectiu és sensibilitzar els joves i les seves famílies que els cicles formatius són una alternativa vàlida a la universitat i aconseguir arribar als 10.000 alumnes d'FP a Girona al final de legislatura.
  
26.01.2006
S'inaugura Expo Jove a Girona
Ahir al matí va obrir les portes el nou saló Expo Jove de Girona, impulsat pel Consell Comarcal del Gironès. Ja hi ha concertada la visita de 4.500 alumnes d'ESO perquè s'informin sobre ocupació, habitatge, salut i feina. Avui, a les 18.30 h es farà al Palau Firal una taula rodona sobre les necessitats de formació professional que tenen les empreses gironines. A les 19.15 h, hi haurà el concert de Frenètic.
  
29.01.2006
El nou saló Expo Jove tanca les portes complint les expectatives i amb 7.000 visitants
La nova etapa del Saló Expo Jove de Girona va tancar ahir les portes havent complert amb escreix les expectatives inicials. Des del dimecres es calcula que van passar pel Palau de Fires de Girona entre 6.500 i 7.000 joves per buscar informació i assessorament sobre formació, salut, habitatge i ocupació. Les entitats participants en aquest saló han dit que estan satisfetes de l'èxit i asseguren la voluntat de repetir l'experiència l'any que ve. Malgrat no haver assolit el nombre de 8.000 visitants que s'havia previst inicialment, la directora de Fira de Girona, Anna Albar, va fer ahir una valoració altament positiva de la primera edició d'Expo Jove a Girona. Albar va destacar l'alt grau de satisfacció expressat per la majoria d'entitats participants en el saló i va dir que estava convençuda de la continuïtat els anys vinents d'aquest certamen que organitza el Consell Comarcal del Gironès. Cal destacar la bona resposta dels estudiants a les activitats que s'havien programat especialment per a ells, com per exemple els diversos tallers proposats des del Departament de Salut. Dels prop de 7.000 visitants, uns 4.900 han estat estudiants d'ESO amb visites concertades pels mateixos centres. Per comarques, els alumnes del Gironès han representat un 32% del total, la Selva, un 22%, seguida del Baix i l'Alt Empordà, amb un 14 i un 13% respectivament. Les nevades de divendres i d'ahir mateix van fer baixar l'afluència de visitants, però tot i així, només ahir gairebé un miler de persones van passejar entre la cinquantena d'estands del saló. El gran estand d'FP d'Educació ha rebut una allau de visitants, amb gran èxit dels cicles sociosanitaris, dels quals es van exhaurir els tríptics informatius, i també d'integració social i educació, entre altres cicles.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal