f
edició: 2005
  
El Punt
29.09.2005
Exhaurides les entrades de l'espectacle nocturn
L'espectacle nocturn Como bailan los caballos andaluces de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre de Jerez de la Frontera és la gran atracció d'aquest any. Les entrades, a un preu de 24 euros, estan exhaurides des de fa tres setmanes i se n'han venut 4.500 entre els tres dies que se celebrarà: dijous, divendres i dissabte a la nit. El president del comitè organitzador, Ferran Piqué, va destacar l'èxit de l'Equus i la importància d'aquest espectacle, que per primer cop es porta en una fira.
  
29.09.2005
Equus Catalonia toca sostre amb 191 expositors i ja té llista d'espera
La dissetena fira Equus Catalonia, que es fa des d'avui i fins diumenge al Palau de Fires de Girona, ha desbordat les previsions més optimistes dels organitzadors. Dels 160 expositors de l'any passat es passa als 191, amb 700 cavalls (uns 150 més), i per primer cop en la història d'aquesta fira hi ha una llista d'espera, amb una suma d'uns 200 cavalls que no s'han pogut encabir al recinte. L'espectacle Como bailan los caballos andaluces ha despertat una gran expectació. Equus Catalonia, organitzat per Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, ha crescut aquest any fins al límit de les seves possibilitats, amb un espai ocupat d'uns 50.000 metres quadrats i la presència de 191 expositors de l'Estat espanyol i de diversos països europeus. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar ahir la gran demanda del sector, «que no para de créixer», per participar en aquesta fira, que s'ha convertit en una de les més importants de l'Estat espanyol i que espera atreure més de 25.000 visitants. La fira s'estrena avui a les deu de la nit amb l'espectacle de cavalls andalusos i, a partir de demà, s'obrirà de deu del matí a vuit del vespre. Hi haurà concursos morfològics, exhibicions, campionats, doma clàssica i espectacles diversos, i es comptarà amb l'actuació ja clàssica de la unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
  
04.10.2005
L'Equus Catalonia rep més de 36.000 visitants, un 30% més que en l'edició passada de la fira
La dissetena edició de l'Equus Catalonia ha superat un cop més les previsions dels organitzadors i, aquest any, s'ha tancat amb una xifra de més de 36.000 visitants; l'any passat, aquesta fira va atreure unes 25.000 persones. La participació ha estat molt nombrosa en les activitats que s'han dut a terme, com ara els concursos morfològics, les exhibicions, els campionats, la doma clàssica i espectacles diversos. Ha destacat el gran ressò que ha obtingut l'espectacle nocturn Como bailan los caballos andaluces, de la Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre de Jerez, al qual han assistit prop de 5.000 persones. Aquesta fira, que es va celebrar des de dijous a la nit fins diumenge al Palau de Fires de Girona, va incloure 191 expositors, amb una suma de 700 cavalls (uns 150 més que l'any passat). Per primer cop hi ha hagut llista d'espera, amb uns 200 cavalls que no s'han pogut encabir al recinte. L'any vinent es preveu portar a terme activitats noves i potenciar-ne la qualitat, ja que la fira no pot continuar creixent gaire en quantitat perquè l'espai és limitat. En aquesta edició, ja s'ha ampliat fins als 50.000 metres quadrats. Els guanyadors de les principals finals d'aquest any han estat, en el concurs de doma vaquera, el genet Mariano Pérez, amb el cavall Quitasueños, i en el campionat de Catalunya de doma d'alta escola, la genet Eva Cano, amb el cavall Capricho. Els organitzadors, Fira de Girona i la Unió de Criadors de Cavalls de Raça de Catalunya, han fet una valoració molt positiva del ressò que s'ha obtingut en aquesta edició.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal