f
edició: 2006 - 2007
  
Diari de Girona
29.04.2006
La segona fira Cinegètica aspira a ser el saló de referència de caça i pesca a Catalunya
La fira Cinegètica que estarà instal·lada a Girona els dies 5, 6 i 7 de maig té com a objectiu en la seva segona edició convertir-se en el saló professional de referència de caça i pesca a Catalunya. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar que aquest any han ampliat el saló i han inclòs també el món de la pesca. Albar va afegir que aquest any la voluntat és «créixer en nombre de visitants més que en nombre d´expositors». Per això, Albar va explicar que han fet difusió de la fira al sud de França gràcies a la col·laboració amb la Federació francesa de Caça. L´any passat va ser el primer en què Fira de Girona acollia un saló d´aquestes característiques que va tancar les portes amb més de 10.000 visitants. Anna Albar va explicar que aquest any esperen incrementar el nombre de visitants més que el nombre d´estands, que també creix i passa dels 70 als 75. Un dels públics que pretenen que vingui a Girona el primer cap de setmana de maig és el francès. Albar va remarcar que l´acord a què han arribat amb la Federació de Caça francesa els ha permès incloure publicitat de la fira a tots els documents que aquesta federació envia als seus membres. Albar va assenyalar que altres empreses franceses instal·laran un estand a la fira, com també hi serà present la mateixa federació. La directora de Fira de Girona va assegurar que aquest és el primer any que inclouen la pesca a la fira i que, per això, «esperarem a veure com funciona per arribar a un acord similar amb la Federació de Pesca francesa amb vista a l´any que ve». Ampli ventall de serveis La fira compta amb un ampli ventall de serveis i materials per als professionals i aficionats d´aquestes dues i hi participen sectors com les armeries, les institucions com la Federació Catalana de Caça, amb Carles Dilmé com a responsable a Girona, les agències de viatges i safaris, entitats esportives o empreses que exhibeixen gossos o fan assegurances. També es vendran vehicles, remolcs i embarcacions. A Cinegètica també està previst que s´hi facin «activitats paral·leles» com la tradicional Orquestra de Trompes, una tradició francesa que acostaran a Girona l´Ecole Catalane de Trompes de France, una exhibició de Pesca amb mosca a càrrec d´un dels experts més destacats de l´Estat espanyol, Francesc Mauri, o exhibicions de gossos de mostra. A les comarques de Girona hi ha més de 15.000 caçadors que la Federació Catalana de Caça acull. El seu president a Girona, Carles Dilmé, ha dit que la pràctica de la caça genera una inversió per part dels mateixos caçadors de 9,1 milions d´euros, que es destinen a la millora i al condicionament dels espais naturals on es practica la caça.
  
06.05.2006
El Palau firal no permet l´accés de vaixells de més de 6 metres
La Fira de Pesca i Caça no ha pogut mostrar tots els models de vaixells que volia. El Palau Firal no permet l´accés dels vaixells que superen els sis metres d´eslora. L´empresa Nàutica Estartit ha portat al seu estand de la Fira dues embarcacions de la firma italiana Saver, que se solen utilitzar per pesca esportiva, de lleure i esquí, entre d´altres. Aquesta és la primera vegada que s´exposen embarcacions a la Fira. Les empreses del sector no van poder mostrar les de set metres i les de 12 metres perquè no hi caben per les portes del Palau de Fires. Les dimensions de les portes ja han obligat a anul·lar una Fira, la de caravanes, que havia estat anunciada i presentada. Aquesta incidència no ha estat obstacle per intentar assolir que Cinegètica sigui el saló professional de referència de caça i pesca a Catalunya. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar el dia de la presentació que aquest any la voluntat és «créixer en nombre de visitants més que en nombre d´expositors». Per això, Albar va explicar que s´ha fet difusió de la fira al sud de França gràcies a la col· laboració amb la Federació francesa de Caça. L´any passat el saló va tancar les portes amb més de 10.000 visitants.
  
07.05.2006
Cinegètica tanca avui la seva segona edició amb més de deu mil visitants
La fira Cinegètica tancarà avui les portes amb més de deu mil visitants. La incorporació de la pesca ha facilitat un augment de participació, així com la difusió que s´ha fet al sud de França entre els caçadors. Aquest és el primer any que inclouen la pesca a la fira i que, per això, «esperarem a veure com funciona per arribar a un acord similar amb la Federació de Pesca francesa amb vista a l´any que ve». La fira compta amb un ampli ventall de serveis i materials per als professionals i aficionats d´aquestes dues i hi participen sectors com les armeries, les institucions com la Federació Catalana de Caça, amb Carles Dilmé com a responsable a Girona, les agències de viatges i safaris, entitats esportives o empreses que exhibeixen gossos o fan assegurances. També es venen vehicles, remolcs i embarcacions. Activitats paral·leles A Cinegètica, es desenvolupen activitats com la tradicional Orquestra de Trompes, una tradició francesa que acostaran a Girona l´Ecole Catalane de Trompes de France, una exhibició de pesca amb mosca a càrrec d´un dels experts més destacats de l´Estat espanyol, Francesc Mauri, o exhibicions de gossos de mostra. A les comarques de Girona hi ha més de 15.000 caçadors amb llicència de la Federació Catalana de Caça.
  
08.05.2006
Acaba Cinegètica al Palau de Fires
La fira dedicada a la caça i la pesca, que va començar a la tarda de divendres, va finalitzar ahir a primera hora del vespre registrant una bona afluència de professionals i afeccionats durant les hores d´obertura. En l´organització, la Fira de Girona ha rebut la col·laboració de la Federació Catalana de Caça Territorial de Girona i Federació Catalana de Pesca Esportiva, i Càsting. La fira Cinegètica ha ofert diferents tipus de material i complements per a ambdues pràctiques.
  
El Punt
29.04.2006
Cinegètica incorpora la pesca i es preveu rebre uns 12.000 visitants
La segona edició de la fira Cinegètica, que es podrà visitar del 5 al 7 de maig al Palau de Fires de Girona, serà aquest any de caça i pesca i els organitzadors preveuen rebre uns 12.000 visitants. Aquesta fira s’obrirà divendres a la tarda i dissabte i diumenge l’horari serà de deu del matí a vuit del vespre. L’organització va a càrrec de Fira de Girona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça Territorial de Girona i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. Aquest any hi haurà 74 expositors (l’any passat eren 70). Entre les activitats, hi haurà conferències, concursos, una galeria de tir, una mostra de gossos de caça, exposicions diverses i exhibicions de pesca amb mosca, amb la presència d’experts destacats. La fira s’ha promocionat a la Catalunya Nord i s’espera la presència de visitants d’aquest territori. Els més de 15.000 caçadors que hi ha a les comarques gironines gasten anualment més de 20 milions d’euros. Segons es va indicar ahir, la seva tasca en neteja de camins i boscos representa un total de 9,1 milions d’euros cada any.
  
06.05.2006
La Fira Cinegètica es va inaugurar ahir i espera rebre més de 12.000 visitants
La Fira Cinegètica, que es podrà visitar fins demà al Palau Firal de Girona, es va inaugurar ahir amb la previsió de sobrepassar els 12.000 visitants. La novetat més important és que la mostra, que l’any passat estava dedicada exclusivament a la caça, incorpora també la pesca. Hi ha 74 expositors i destaca especialment l’increment d’agències que ofereixen safaris. La inauguració de la fira va anar a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el president de la Fira de Girona, Antoni Hostench, i el subdelegat del govern estatal, Francesc Francisco, entre altres autoritats. Aquest any, la fira ha incrementat el nombre d’expositors i també d’espai i inclou per primera vegada tota mena d’articles relacionats amb la pesca. Segons va explicar ahir Antoni Hostench, la fira «ja està consolidada» perquè hi ha molts expositors que han repetit i «esperem que, amb vista a l’any vinent, sigui encara més completa». En aquest sentit, també es va pronunciar l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que va ressaltar que aquest any la fira hagi incorporat els articles de pesca i que els estands «són molt variats». Per la seva banda, Francesc Fran cisco va comentar que aquesta fira «és una oportunitat perquè a Girona vingui molta gent aficionada als esports». La Fira Cinegètica, organitzada per Fira de Girona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça Territorial de Girona i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càstig, d’aquest any preveu augmentar el nombre de visitants de l’any passat, «perquè s’ha potenciat a la Catalunya Nord» i, de fet, el nombre d’expositors francesos també ha augmentat a la fira. Com a nota destacable, s’ha incrementat el nombre d’expositors corresponents a les agències de viatges que ofereixen sa faris perquè, segons va assegurar la directora de la fira, Anna Albar, «a Girona hi ha diners i gent disposada a fer aquesta mena de viatges», i també perquè Girona és un lloc estratègic i amb molta tradició de pesca i caça. Els més de 15.000 caçadors que hi ha a les comarques gironines gasten cada any més de 20 milions d’euros. Entre les activitats de la fira hi ha conferències, concursos, una galeria de tir, una mostra de gossos i exposicions diverses.
  
09.05.2006
La segona edició de Cinegètica rep 13.700 visitants i l’any vinent potenciarà la pesca
Moltes persones s’han desplaçat de la Catalunya Nord per assistir a la fira La segona edició de Cinegètica, la fira de la caça i pesca, ha rebut durant el cap de setmana 13.700 visitants al Palau de Fires de Girona, segons van informar ahir els organitzadors. Aquesta xifra respon a les expectatives previstes, i un dels objectius per a l’any vinent és incrementar encara més la presència de la pesca, que s’hi ha incorporat per primer cop i ha tingut molta acceptació dels visitants. Entre els assistents hi havia moltes persones que venien de la Catalunya Nord «El nombre de visitants ha estat l’esperat i la valoració que en fem, de la fira, és molt positiva, ja que ha respòs a les expectatives previstes», va destacar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. La segona edició de Ginegètica es va portar a terme del 5 al 7 de maig i els organitzadors preveien inicialment rebre uns 12.000 visitants, una xifra que s’ha superat. Aquest any hi ha hagut 74 expositors (l’any passat eren 70) i s’hi ha incorporat el sector de la pesca com a novetat, amb mitja dotzena d’estands. Una de les empreses que hi ha participat ha estat Nàutica Estartit, dedicada a la venda, pupil·latge, hivernatge i reparacions d’embarcacions d’esbarjo i pesca esportiva. Nàutica Estartit ha exposat dues embarcacions de sis metres d’eslora, a més de tres embarcacions pneumàtiques de la marca Zodiac, segons ha informat en un comunicat. També hi havia estands de complements, roba, canyes, un club de submarisme i una empresa de viatges de pesca. L’organització ha anat a càrrec de Fira de Girona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça Territorial de Girona i la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. La directora de Fira de Girona va destacar que per a l’any vinent es vol potenciar encara més el sector de la pesca, ja que és una de les peticions que han rebut. Pel que fa al públic, la promoció de la fira a la Catalunya Nord ha obtingut un resultat molt positiu. «L’any vinent encara es reforçarà més la col·laboració amb la caça i la pesca de la Catalunya Nord per potenciar encara més l’atracció de visitants d’aquesta zona», va remarcar la directora de Fira de Girona.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal