f
edició: 2009 - 2010 - 2011
  
22.01.2010
5A EDICIÓ D’EXPO JOVE PER INFORMAR I ORIENTAR ELS JOVES
Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès han organitzat la 5a edició d’Expo Jove, el saló d’informació i orientació juvenil. La fira, que se celebrarà del 26 al 29 de gener, té per objectiu principal donar suport als joves en la presa de decisions sobre el seu futur professional. En aquesta edició, comptarà amb 50 expositors i s’hi esperen uns 6.500 estudiants.

Formació, ocupació i salut són els tres eixos que vertebren aquesta 5a edició d’Expo Jove que, seguint la línia de les edicions anteriors, pretén oferir informació i orientació.

En l’àmbit de la formació, els visitants hi trobaran informació sobre els itineraris que ofereix el sistema educatiu després de l’etapa d’ensenyament secundari obligatori. Hi haurà la Universitat de Girona (amb activitats i tallers), i altres universitats de Catalunya i l’ FP.Gi que engloba tota la informació de formació professional.

Sobre l’ocupació, els joves podran conèixer els sistemes d’accés al món del treball com el Servei d’Ocupació de Catalunya i els programes que ofereix el Departament de Treball, les borses de treball o les empreses de selecció de personal. El Departament de Treball també ha organitzat una campanya de prevenció de riscos laborals, amb el bus de la prevenció.

A Expo Jove, els visitants també trobaran les actuacions per a la prevenció i promoció de la salut que s’impulsa des del programa ‘Salut i Escola’, així com els serveis d’informació per als joves i els recursos que s’ofereixen a Catalunya per a l’emancipació i la participació juvenil (educació, cultura, treball, habitatge o lleure).

La 5a edició d’Expo Jove comptarà amb 50 expositors, que ocuparan tota la planta baixa del Palau de Fires. Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès ja tenen programada la visita d’uns 6.500 estudiants de les comarques de Girona a Expo Jove. Són alumnes d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà i superior.

En aquestes visites concertades, els estudiants podran veure a l’espai audiovisual del saló, gestionat pel Consell Comarcal, un muntatge on se’ls explica el sistema educatiu, l’accés al món del treball i els punts d’informació juvenil per ajudar-los a planificar la seva visita a la fira.

A banda de les visites concertades de centres educatius, el saló està obert també a pares i mares i a totes aquelles persones que estan interessades a ampliar la seva formació o a trobar alternatives a la seva situació actual.

Tallers i altres activitats

En aquesta edició, s’incorporarà a la fira la Federació d’Associació de Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), que ha organitzat una sessió de teatre – fòrum per exposar i debatre si són falsos els sobreentesos que es tenen de la formació professional, la universitat o l’orientació que reben els alumnes. També portarà a terme una taula rodona sobre els serveis que ofereixen les diferents universitats presents a la fira.

La Secretaria de Joventut de la Generalitat celebrarà també a l’Expo Jove una trobada de la Xarxa de Professionals de Joventut dels Ens Locals de les comarques gironines.

En l’espai del Departament d’Educació, hi haurà activitats permanents de les següents famílies professionals: físiques i esportives, agràries, administració, comerç i màrqueting, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, fusta i mobles, hoteleria i turisme, imatge personal, informàtica, manteniment i serveis de producció, manteniment de vehicles, química, sanitat, serveis socioculturals a la comunitat, tèxtil, confecció i pell, arts plàstiques.

També hi haurà un karaoke-concurs de la campanya ‘Encomana el català’ de la Secretaria de Política Lingüística.

Expo Jove s’inaugurarà el dimarts 26 de gener a les 12 del migdia. De dimarts a dijous, el saló estarà obert de 2/4 de 10 del matí a les 7 de la tarda. Divendres obrirà fins les 2 del migdia.

  
29.01.2010
EXPO JOVE GIRONA TANCA LA 5A EDICIÓ AMB 6.500 ESTUDIANTS
Expo Jove, el saló d’informació i orientació juvenil, ha tancat aquest migdia les portes a Fira de Girona. L’organització, el Consell Comarcal del Gironès i la mateixa fira, fan un balanç molt positiu d’aquesta edició que ha rebut la visita d’uns 6.500 estudiants i s’ha obert també a grups i al públic familiar.

Expo Jove té per objectiu principal donar suport als joves en la presa de decisions sobre el seu futur professional. En aquesta edició, el saló ha comptat amb 50 expositors repartits en els tres eixos que centren la fira: la formació, l’ocupació i la salut. Entre altres, hi han participat la Universitat de Girona i altres universitats catalanes, els departaments de Treball, Salut i Educació i la Secretaria de Joventut de la Generalitat, centres de formació professional o d’idiomes.

Durant els dies del saló, Expo Jove ha comptat amb uns 6.500 estudiants de les comarques de Girona, alumnes d’ESO, batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà i superior. A més, des de l’organització, s’ha destacat que el saló ha rebut també la visita de grups i de mares i pares que hi ha acudit a buscar informació per a ells o els seus fills.

Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès consideren que Expo Jove està plenament consolidat i han remarcat que tant els visitants com els expositors valoren molt positivament l’oferta i les demandes del saló.

A Expo Jove també s’han portat a terme diverses activitats com el karaoke-concurs de la campanya ‘Encomana el català’ de la Secretaria de Política Lingüística, tallers de promoció de la salut o informació sobre la campanya de prevenció de riscos laborals del Departament de Treball.

  
Diari de Girona
23.01.2010
Expo Jove orientarà 6.500 alumnes en formació, ocupació i salut
GIRONA | PILI TURON

Formació, ocupació i salut són els eixos sobre els quals gira Expo Jove, el saló d'informació i orientació juvenil que dimarts començarà la 5a edició amb la previsió de rebre més de 6.500 estudiants.

La presència de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) a Girona és una de les novetats del certamen d'enguany, que ha volgut obrir les seves portes a les famílies. Dimecres a la tarda organitzaran una sessió de teatre fòrum a càrrec de la companyia Pa tothom titulada "Orienta-Orientat!!" i dijous -els dos dies a les 6 de la tarda- faran una taula rodona en la qual s'explicaran els serveis de les diferents universitats. A banda, tant la UdG com altres universitats catalanes estaran presents a la mostra.

L'objectiu principal d'Expo Jove és guiar els estudiants a l'hora de decidir el futur professional. Per aquest motiu, els seus destinataris són l'alumnat de quart d'ESO, encara que també s'hi esperen joves de Batxillerat i cicles formatius. A més del Bus de la prevenció -punt d'informació mòbil sobre riscos laborals-, el Departament de Treball també hi presenta aquest any un projecte conjunt amb Educació que fomenta la igualtat laboral entre dones i homes. Entre d'altres accions, el Departament de Salut hi torna a portar el projecte "Salut i Escola" -ara també amb la presència d'infermeres de l'Alt Maresme-, oferint una informació bàsica que els estudiants poden ampliar als seus centres.

El Departament d'Educació amplia el seu espai habitual per donar cabuda a més activitats diàries, que també el portaran a ocupar l'escenari del Palau; tot plegat amb l'objectiu d'augmentar el dinamisme de la seva participació en el saló. Tècnics dels diferents nivells educatius -Adults, Idiomes i FP, a més dels Equips d'Assessorament Psicopedagògic- i professors de tota la demarcació informaran des del seu estand institucional. Com és habitual, la Formació Professional tindrà un pes específic en les propostes d'Educació.

La Secretaria de Joventut també hi estarà present i organitzarà una trobada de la Xarxa de Professionals de Joventut dels Ens Locals de les comarques gironines.

Expo Jove es completa amb iniciatives innovadores com un karaoke-concurs promogut per la Secretaria de Política Lingüística.

  
28.01.2010
Més de 6.500 estudiants a Expojove
GIRONA | DDG La cinquena edició d'Expojove tancarà divendres les seves portes amb, com a mínim, la visita de 6.500 estudiants. L'objectiu d'aquest saló és la informació i l'orientació juvenil, especialment, en el suport als joves en la presa de decisions sobre el seu futur professional.

Durant aquests dies, els visitants han pogut, i encara poden, trobar tota la informació sobre els itineraris formatius que ofereix el sistema educatiu després de l'etapa d'ensenyament secundari obligatori. Entre altres, hi ha la Universitat de Girona i altres universitats de Catalunya i l'FP.Gi, que engloba tota l'oferta de formació professional de les comarques de Girona i on es fan tallers i demostracions.

En l'àmbit de l'ocupació, els joves tenen l'oportunitat de conèixer els sistemes d'accés al món del treball, a través dels programes que ofereix el Departament de Treball. Aquest any, tanmateix, ha portat també al saló el bus de la prevenció, on s'informa els visitants sobre la prevenció de riscos laborals.

No obstant això, a l'Expo Jove, també s'hi mostren les actuacions per a la prevenció i promoció de la salut que s'impulsen des del programa "Salut i Escola" del Departament de Salut, així com els serveis d'informació per als joves i els recursos que s'ofereixen a Catalunya per a l'emancipació i la participació juvenil (educació, cultura, treball, habitatge o lleure).

Aquesta cinquena edició compta amb 50 expositors que ocupen tota la planta baixa del Palau de Fires. Fins demà estava programada la visita d'uns 6.500 estudiants de les comarques de Girona. Són alumnes d'ESO, Batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà i superior. A banda de les visites concertades de centres educatius, el saló està obert també a pares i mares i a totes aquelles persones que estan interessades a ampliar la seva formació o a trobar alternatives a la seva situació actual. L'entrada és gratuïta.

  
El Punt
23.01.2010
Expo Jove, el saló d'informació juvenil
Jordi Nadal Casellas

Entre el 26 i el 29 de gener se celebra al Palau de Fires de Girona la cinquena edició de l'Expo Jove. La fira és un saló que ofereix als joves informació i orientació sobre les opcions que tenen de cara al futur, sigui per continuar estudiant o per accedir al món laboral; opcions pensades per a joves per a la seva emancipació i participació lúdica, cultural..., i temes de salut, com ara la prevenció de riscos laborals. Pel que fa a la formació, els visitants hi trobaran informació dels diferents itineraris que poden seguir després de l'ensenyament obligatori. Hi tindran estands diverses universitats, a més d'escoles de disseny, automoció, idiomes... Amb referència a l'ocupació, els visitants podran informar-se dels sistemes d'accés al món laboral, com ara el Servei d'Ocupació de Catalunya, les borses de treball i les empreses de selecció de personal. També hi haurà espai per a la salut, amb el programa de prevenció i promoció Salut i Escola.

Els organitzadors, Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès preveuen la visita d'uns 6.500 alumnes, aproximadament la mateixa quantitat que l'any passat, entre visites concertades i centres que, tot i no haver concertat la visita, han manifestat que hi acudiran.

Els organitzadors es mostren satisfets de constatar que la fira està ben consolidada i que els centres educatius la consideren una bona eina d'orientació. Es proposen, a més, com ja van apuntar en l'edició anterior, implicar-hi més el públic familiar. Per aconseguir-ho, aquest any participarà en la fira la Fapac (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya), que ha organitzat tallers per a pares i mares que es faran el dimecres i el dijous a les sis de la tarda.

  
28.01.2010
Expo Jove, les alternatives per al futur
Girona - Jordi Nadal

Expo Jove és una fira important per als joves. En la fira se'ls ofereix un ampli ventall d'informació i orientació sobre els camins que poden emprendre un cop acabin les etapes educatives obligatòries. Aquesta decisió serà, probablement, una de les més importants de la seva vida. Aquesta transcendència no implica que la fira es desenvolupi en un ambient de seriositat, severitat i grisor, ben al contrari. Les diferents institucions que hi tenen estand són conscients que és molt més productiu captar l'atenció dels joves que segrestar-la, i per això ofereixen els seus serveis enmig d'un ambient atraient, fresc i jove, tal com són les persones a qui va destinada la fira.

Expo Jove està plenament consolidada –aquest any se'n celebra la 5a edició– i s'ha convertit en una bona eina per ampliar i aclarir els horitzons dels joves estudiants. Les escoles ho saben, i per això visitar la fira ja forma part de les activitats ineludibles de les agendes escolars. Es preveu que hi assistiran unes 6.500 persones, aproximadament la mateixa quantitat que l'any passat. A la tarda la tranquil·litat és gairebé total, però durant el matí l'activitat és frenètica. Uns vaguen, d'altres surten i entren del recinte o s'asseuen en algun racó a fer petar la xerrada. D'altres participen, pregunten o juguen alhora que s'informen o observen amb més o menys interès. Les activitats són diverses: poden conèixer alguna de les 19 àrees de cicles formatius que tenen estand a la fira, participant en la manipulació de motors i ordinadors, munyint una vaca de plàstic o veient sessions de massatges i maquillatge; informar-se a l'estand de la UdG sobre l'oferta d'estudis que s'hi imparteixen; o aprendre què és la prevenció de riscos laborals. Alguns volen saber què s'ha de fer per ser del Grup Especial d'Intervenció (GEI) o de la policia científica dels Mossos d'Esquadra. D'altres pregunten sobre habitatge, lleure o estudis a l'estand de l'Estació Jove, o volen aclarir els dubtes que tenen sobre salut a l'estand del departament corresponent. S'interessen pels estudis a l'estranger, o per estudiar disseny o automoció... Una llarga llista de respostes a les seves preguntes, posades al seu abast, oferint-los les alternatives que tenen a fi i efecte de ser, quan arribi el moment, els amos del seu futur.

  
30.01.2010
Expo Jove tanca la cinquena edició amb uns 6.500 visitants
Jordi Nadal

La cinquena edició de la fira Expo Jove, el saló d'informació i orientació juvenil, va tancar ahir amb l'assistència, al llarg dels quatre dies que ha durat, d'uns 6.500 visitants, entre alumnes d'ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, pares i mares i altres grups. Els organitzadors, Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès, n'han fet un balanç «molt positiu». Expo Jove té com a objectiu principal donar suport als joves en la presa de decisions sobre el seu futur.

  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal