f
edició: 2008 - 2009 - 2010
  
Diari de Girona
20.01.2009
Set mil estudiants de les comarques de Girona passaran per Expo Jove
Set mil estudiants gironins passaran des d'avui i fins divendres per la fira de formació, treball, salut i habitatge Expo Jove 2008, que organitzen el Consell comarcal del Gironès i Fira de Girona -amb col·laboració de la Generalitat. Seguint la línia dels anys anteriors, l'objectiu d'aquest certamen és informar i orientar els joves a l'hora de prendre decisions sobre el seu futur professional i laboral. Aquest any, Expo Jove té 55 estands instal·lats al Palau de Fires. Els centres educatius interessats a visitar la mostra hi poden accedir de dimarts a dijous entre les 10 del matí i les 7 de la tarda i divendres fins a les 3 de la tarda. L'organització va anunciar ahir que entre els assistents sortejarà tres Interrails dobles, donats per Renfe, que permetran viatjar els seus guanyadors per tot Europa durant deu dies. Expo Jove compta amb expositors on diferents administracions expliquen els seus serveis. El Consell comarcal del Gironès assumeix el punt d'informació de la Fira, ofereix visites guiades a les sales de projeccions, realitza un concurs diari a partir de "Coneix el Gironès" i partides simultànies de scrabble. En representació de la Generalitat, la Secretaria de Joventut ha organitzat per avui a les 10 del matí una trobada de la xarxa de tècnics de joventut de les comarques gironienes. El Departament d'Educació ha programat activitats permanents per informar els joves de diferents famílies professionals. Demà a les 5 de la tarda, el subdirector general de Planificació i Organització de la FP, Joan Lluís Espinós, oferirà una xerrada sobre les noves perspectives en la formació professional. El Departament de Salut ha planificat tallers sobre l'alimentació equilibrada, la prevenció d'addiccions, l'autoestima, l'autoconcepte i l'autoconeixement, l'assetjament escolar, els tatuatges i els pírcings, la higiene i la percepció, la comunicació i la comprensió. La Conselleria de Treball compta amb una oficina i duu a terme una campanya de prevenció de riscosl laborals. Per la seva banda, la UdG hi fa tallers de química recreativa, d'impremta i de robòtica; proposa l'activitat ballant amb bionanol·lècules, commemora l'any Darwin i fa una exposició de models a escala d'aqüífers. A part d'administracions, també hi participen empreses privades com, per exemple, l'Escola internacional d'Alta Direcció Hotelera Les Roches Marbella.
  
El Punt
20.01.2009
Prop de 7.000 estudiants visitaran fins divendres Expojove, al Palau de Fires
Els organitzadors de la fira Expojove 2009 preveuen que, en aquesta nova edició, prop de 7.000 estudiants de quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius de les comarques gironines visitin els 55 expositors que estaran oberts des d'avui fins divendres al Palau Firal. Entre algunes de les novetats, cal destacar que els estudiants que s'adrecin a l'estand de la secretaria de Joventut es podran abonar al Carnet Jove de franc durant el primer any. El Departament de Salut ha organitzat partides de tennis amb la consola Wii, que després sortejarà entre els participants. A més, farà una enquesta sobre l'ús dels serveis d'urgències sanitàries per part dels joves.
  
24.01.2009
La fira Expojove tanca les portes amb un increment de públic
La fira Expojove de formació, ocupació, salut i habitatge es va tancar ahir a la tarda amb un balanç totalment positiu. Segons va explicar Albert Rosa, conseller de Joventut del Consell Comarcal del Gironès, les dades han estat positives: «L'assistència ha confirmat i superat la xifra de més de 7.000 joves que ja esperàvem, i, a més, hem incrementat el públic de batxillerat i de cicles formatius.» Precisament, pel que fa a aquesta segona dada, aquest augment concret ha provocat que la mitjana d'edat també fos una mica més alta. Aquest era un dels reptes de la fira, organitzada conjuntament pel Consell del Gironès i per Fira de Girona. Es tractava d'aconseguir que hi hagués un augment i una consolidació d'aquest sector de públic, i «les aules destinades als batxillers han estat plenes cada dia». Amb vista a l'edició de l'any que ve, Albert Rosa es marcava ahir tres reptes: consolidar encara més aquest públic; fer la fira més atractiva per als pares, que són els grans absents, i, finalment, organitzar un concurs d'habilitat en les diferents modalitats de la formació professional.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal