e-fira Girona
edició: 2009 - 2010 - 2011
  
Diari de Girona
02.02.2010
Firarebaixa compleix 18 anys i obre demà les portes amb més expositors
Fira de Girona obrirà demà una nova edició de Firarebaixa, que complirà ja 18 anys. Al saló, s'hi podrà trobar fins diumenge una gran varietat de productes al millor preu. En aquesta divuitena edició, Firarebaixa tindrà 114 expositors i espera mantenir els 35.000 visitants de l'any passat.

Moda i complements, sabateria, llenceria, parament de la llar, esports o electrodomèstics són alguns dels sectors que estaran presents a Firarebaixa. Dels 114 expositors, un 48% seran de moda d'home i dona, un 14% de roba infantil i un 20% de complements com perfumeria, òptica, bijuteria, roba de la llar i mobles, entre altres. També es podran optar a comprar peces esportives, que com cada any participen en el certamen. Els expositors ocuparan tot l'espai del Palau de Fires, uns 8.000 metres quadrats.

Aquest any, a més, s'incorpora com a novetat un concessionari de cotxes, que també vol promocionar les seves ofertes. La Caixa també dóna suport a aquesta 18a edició. Els usuaris de la Tarja Comerç de Girona obtindran regals, gràcies a aquesta col·laboració de l'entitat financera en l'organització de la mostra.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, es va mostrar convençuda de l'èxit d'aquesta nova edició. Albar va destacar que "pensem que serà una bona edició perquè hi ha molt d'estoc i el públic hi trobarà bones ofertes".

En aquest sentit, Fira de Girona espera mantenir els 35.000 visitants de la darrera edició. Anna Albar va remarcar que el perfil majoritari del visitant de Firarebaixa és el d'una dona d'entre 30 i 50 anys, que compra per a tota la família. A més també va concretar que la major afluència es produeix en els tres primers dies per aconseguir les millors ofertes. Firarebaixa obrirà les portes demà a les 10 del matí. Fins diumenge, l'horari del saló serà de les 10 del matí a les 9 del vespre i l'entrada és lliure.

  
04.02.2010
Cues per estrenar Firarebaixa
Les cues a les portes del Palau de Fires de Girona ahir al matí donen fe de la dimensió que ha adquiri Firarebaixa. Des de minuts abans de els deu del matí, dones grans, joves i algunes parelles van estar esperant a la porta del palau. Al saló s'hi poden trobar una gran varietat de productes al millor preu, especialment del sector del tèxtil. Tot i això en aquesta nova fira s'ha incorporat aquest any com a novetat un concessionari de vehicles. Firarebaixa compta amb 114 expositors i espera mantenir els 35.000 visitants de l'any passat. Firarebaixa va ser pionera a les comarques gironines en aprofitar el final de les rebaixes per reunir les botigues de la demarcació, fins al punt que, després de la Fira de Mostres és la que té mes antiguitat dins Fira de Girona.

La 18a edició va obrir les portes amb una afluència important de visitants. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar la bona afluència de visitants que, des de primera hora, van recórrer el Palau de Fires per trobar les millors ofertes en roba, calçat, complements, mobiliari o parament de la llar. A les 10 del matí, quan la fira va obrir les portes, més de 300 persones van accedir a l'interior del palau i l'afluència de visitants es va mantenir durant tot el matí.

Albar va explicar que les rebaixes al comerços han anat bé, però que encara hi ha molt d'estoc de bona qualitat i que "es pot trobar a la Fira". El perfil majoritari dels compradors són dones, d'entre 25 i 50 anys que opten per anar a comprar els primers dies de la mostra. Tot i això, en altres anys s'havien fet estudis en què es calculava que només el 25% dels visitants absoluts de la fira acabaven comprant i que la resta hi van a fer una volta per veure productes.

Albar va convidar els gironins i les gironines a passar pels expositors, però també a comprar. Moda i complements, sabateria, llenceria, parament de la llar, esports o electrodomèstics són alguns dels sectors que estan presents a Firarebaixa. Dels 114 expositors, un 48% són de moda d'home i dona, un 14% de roba infantil i un 20% de complements (perfumeria, òptica, bijuteria, roba de la llar i mobles, entre d'altres). També hi ha un 3% de botigues esportives. Els expositors ocupen tot l'espai del Palau de Fires, uns 8.000 metres quadrats i aquest any també s'hi ha afegit a la mostra un concessionari de vehicles.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és el fet que els visitants podran pagar les seves compres amb la targeta comerç de Girona de La Caixa, gràcies a l'acord entre Fira de Girona i l'entitat financera. Totes les compres, obtindran un regal. Fins diumenge, l'horari del saló serà de les 10 del matí a les 9 del vespre i l'entrada és lliure.

  
08.02.2010
Fira Rebaixa tanca portes amb satisfacció i sumant 36.500 visites
GIRONA | JOAQUIM BOHIGAS

Satisfacció en els comerciants i Fira de Girona per la setzena edició Fira Rebaixa, que va acabar ahir. El nombre de visitants ha arribar als 36.500 i ha superat en 1.500 la xifra registrada en l'edició de 2009. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha explicat que l'èxit de convocatòria, i compradors finals, de Fira Rebaixa rau en què compleix les expectatives dels visitants, que cerquen "un bon producte a un bon preu". La institució firal ha rebut, a través d'un enquesta, la confirmació del 99% dels expositors per a la pròxima edició (primer cap de setmana de febrer de 2011). Fira Rebaixa va obrir dimecres passat.

  
El Punt
02.02.2010
Firarebaixa de Girona esquiva la crisi i torna a créixer amb 114 expositors i una àmplia oferta
MÒNICA CABRUJA Firarebaixa ha aconseguit esquivar la crisi i ha reunit 114 expositors, quatre més que l'any passat. La divuitena edició que obrirà les portes demà a les deu del matí i es podrà visitar fins diumenge a les nou del vespre inclourà una àmplia oferta comercial i es preveu que hi haurà grans descomptes. L'edició passada de Firarebaixa no va poder escapar del context econòmic i va tenir per primer cop un descens d'expositors, però aquest any s'ha tornar a incrementat la demanda per participar-hi.

Moda i complements, sabateria, llenceria, parament de la llar, oferta relacionada amb l'esport i electrodomèstics són alguns dels sector presents a Firarebaixa. La roba serà com cada any la protagonista estel·lar. El 48% dels expositors tindran una oferta de moda d'home i dona, un 14% de roba infantil. A la resta s'hi podrà trobar, entre altres productes, perfumeria, òptica, roba de la llar i mobles.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va explicar ahir, durant la presentació del saló, que els bons resultats de Firarebaixa de l'any passat han fet que, tot i el context econòmic, s'hagi tornat a incrementar la demanda per participar-hi. Albar es mostra convençuda que aquest any Firarebaixa tornarà a tenir un gran ressò i s'espera mantenir la xifra dels 35.000 visitants de l'any passat.

Molt d'estoc

La directora de Fira de Girona va destacar ahir que a Firarebaixa hi haurà molt d'estoc i «molt bones ofertes». Segons va explicar, de dimecres a dissabte el perfil majoritari dels visitants és el de dones entre 30 i 50 anys que compren per a tota la família i la despesa mitjana és d'entre 90 i 120 euros. El diumenge la despesa mitjana és d'uns 32 euros i la majoria de visitants són famílies amb fills i parelles. «De dimecres a divendres hi ha menys gent a Firarebaixa que el cap de setmana, però es gasta més», segons va explicar Albar.

Citroën, present al saló

Citroën estarà present aquest any al saló, amb l'oferta d'algun vehicle d'ocasió, i una altra novetat de la divuitena edició de Firarebaixa serà la incorporació de «la Caixa» com a patrocinador, segons va informar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. La directora de Fira de Girona va especificar que el patrocini de «la Caixa» suposarà que es podrà pagar en els estands de la fira amb la targeta comerç i les compres que facin els visitants tindran regals afegits.

L'entrada a Firarebaixa és gratuïta i el saló tindrà una estructura semblant a altres edicions. Els expositors ocuparan pràcticament tot l'espai del Palau de Fires i també hi haurà un espai de cafeteria i descans al mig. Des de demà i fins diumenge, l'horari per visitar la fira serà de deu del matí fins a les nou del vespre.

  
04.02.2010
Firarebaixa engega a tot gas i sense crisi
Firarebaixa s'ha convertit en una cita tradicional per a un gran nombre de clients habituals, que esperen aquestes dates per buscar i rebuscar entre les ofertes que es poden trobar fins diumenge al Palau de Fires de Girona. Ahir l'ambient s'allunyava molt de la desmotivació consumista originada per la crisi. Abans de les deu del matí, es va repetir la fotografia típica de Firarebaixa, amb un centenar de visitants fent cua per ser els primers a estrenar la fira. Un cop es van obrir les portes i en només cinc minuts, els organitzadors van comptabilitzar 300 persones, la majoria de les quals va sortir de Firarebaixa amb una bossa, o més d'una, a les mans.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, es va mostrar molt satisfeta per la gran afluència de públic que hi havia ahir al recinte, superior fins i tot durant les primeres hores a la d'anys anteriors. L'oferta no va decebre. Bosses de mà a 9 euros, bufandes a 3 euros, samarretes a 5 euros, jerseis a 15 euros, botes a 25 euros i roba de marca amb rebaixes importants són alguns dels atractius presents a Firarebaixa. Aquest any els preus concrets dominen per sobre dels anuncis de descomptes. Alguns comerciants comenten que és una manera d'atraure més compradors, ja que hi ha molts articles a preus baixos. Al pis de dalt un dels estands ofereix algunes peces de roba a només1 euro. Els descomptes que es poden trobar a Firarebaixa són importants, amb molts productes a meitat de preu o fins i tot menys, i amb la roba com a producte estel·lar, tot i que hi ha productes de perfumeria, òptica, roba de la llar i mobles, i aquest any també s'hi han incorporat els vehicles d'ocasió, amb la participació de Citroën.

Les dones dominaven ahir al recinte del Palau de Fires, tal com preveien els organitzadors. La directora de Fira de Girona ja va destacar durant la presentació del saló que el perfil majoritari de visitants (exceptuant el diumenge) és el de dones d'entre 30 i 50 anys que compren per a tota la família, amb una despesa mitjana que se situa entre els 90 i els 120 euros. La Maria de Girona va ser una de les primeres visitants d'aquest any i, segons va explicar a aquest diari, és clienta habitual ja que sempre hi troba alguna cosa. L'Anna, també de Girona, era una altra de les compradores d'ahir. En el seu cas va indicar que tampoc no hi anava amb cap idea preconcebuda, sinó que buscava si trobava alguna oferta atractiva entre els estands, on hi ha un ampli estoc per poder fer la tria.

Aquest any participen a Firarebaixa 114 expositors, quatre més que l'any passat. L'edició passada de Firarebaixa no es va poder escapar del context econòmic i va tenir per primer cop un descens del nombre d'expositors, però aquest any s'ha tornat a incrementar la demanda d'establiments per participar-hi. Fira de Girona espera rebre durant els cinc dies d'oferta comercial uns 35.000 visitants.

  
08.02.2010
Firarebaixa, atracció de visitants
MONTSE BARRERA

Més de trenta-sis mil persones han visitat aquests dies Firarebaixa, al Palau de Fires de Girona; un miler de persones més que en l'edició de l'any passat. Firarebaixa va obrir les portes dimecres passat i va tancar-les ahir al vespre amb un balanç positiu, segons la valoració que va fer pública la directora de Fira de Girona, Anna Albar.

L'augment del nombre de visitants, que s'enregistrava mitjançant uns comptadors instal·lats a l'entrada de l'edifici, és un indici que fa pensar que la crisi es pot superar. Aquest fet es potencia més encara si es té en compte que el nombre d'expositors –114– ha superat quatre vegades els de l'any passat. Les expectatives amb l'any vinent també van en aquesta direcció si es té en compte, tal com va explicar Albar, que dels 114 expositors que han estat a la fira tots excepte tres estan disposats a repetir el negoci de les rebaixes al Palau de Fires el 2011. I és que la crisi té coses negatives però també de positives. La crisi ha fet reflexionar sobre la cultura de l'estalvi, cosa en certa manera positiva, i això fa créixer el nombre de vendes dels productes rebaixats. La gent ha anat a buscar la rebaixa: un vestit, una jaqueta, un abric o uns pantalons que no va comprar abans de les festes de Nadal per fer-ho ara i estalviar-se uns diners. El volum de vendes no s'ha comptabilitzat, però fent una petita anàlisi durant unes dues hores, ahir al migdia, es podia comprovar que molts dels visitants sortien com a mínim amb una bossa a la mà. Eren uns quants els que s'emprovaven roba, que miraven sabates, roba de casa o que s'interessaven per un sofà. El bar, situat al centre de la planta baixa, també anava tenint força clients.

Aquesta fira, que comença en dia laborable i acaba en diumenge, té diferents perfils de clients. El perfil majoritari de visitants, exceptuant el diumenge, és de dones d'entre 30 i 50 anys. La gent gran té tendència a comprar més perquè ho sol fer per a la família. La despesa mitjana se situa entre els 90 i els 120 euros. Els dies laborables de la fira la visiten, sobretot, gent de Girona i pobles dels voltants. El cap de setmana, en canvi, s'hi desplaça més la gent de les comarques més allunyades de la ciutat de Girona, com ara la Garrotxa, el Pla de l'Estany o el Baix Empordà, i solen anar-hi amb la família.

Fira de Girona confiava rebre els 35.000 visitants de l'any passat. Les expectatives, però, aquest cop s'han superat.

  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal