e-fira Girona
edició: 2008 - 2009 - 2010
  
Diari de Girona
31.01.2009
Firarebaixa nota la crisi i passa de tenir llista d´espera a patir un descens d´expositors
La fira que posa el punt final a les rebaixes a Girona, Firarebaixa, també ha notat els efectes de la crisi i, per primer cop en els seus disset anys d'història, ha tingut una davallada d'expositors. El descens és del 10% passant dels 122 expositors en l'edició passada a 110. La tònica habitual en aquesta fira era que hi hagués llista d'espera de comerços interessats a participar-hi. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va apuntar que la conjuntura econòmica, el tancament de comerços i la disminució dels beneficis en algunes botigues són les causes de la disminució. Tot i això, esperen mantenir el nombre de visitants de la darrera edició, 38.000. El descens de les vendes en els comerços durant les rebaixes fan que Fira de Girona estigui "esperançada" i prevegi mantenir el nombre de visitants de la darrera edició. Albar va detallar que algunes de les botigues que participaven a Firarebaixa "no han pogut aguantar i han hagut de tancar", mentre que altres comerços han hagut de prescindir de personal. Això implica que moltes hagin de tancar per poder participar en la fira i, per tant, optin per mantenir l'oferta en el seu negoci. El fet que la temporada de rebaixes no hagi estat igual que altres anys, és un dels factors que fan que les perspectives de Fira de Girona siguin bones. Albar va assegurar que hi haurà bona oferta, de qualitat i a bon preu perquè molts comerços tenen estoc. Firarebaixa es farà del 4 al 8 de febrer al Palau de Fires. Més de la meitat dels expositors, el 54,21% són de confecció per a home, dona, juvenil i mainada. El 10,28% són sabateries, seguit per la llenceria i la pell amb un 7,5%. També hi ha comerços de mobiliari, òptiques, bijuteria i complement tèxtil.
  
05.02.2009
Firarebaixa evita la crisi de visitants i obre les portes a multitud de compradors
El Palau de Fires de Girona va obrir ahir les portes per a una nova edició de Firarebaixa. Es tracta d'una temporada marcada per la crisi on s'ha passat de la llista d'espera per poder posar parada, amb 120 estands l'any passat, per poder a una reducció en el nombre d'establiments (enguany són 110 expositors) que ofereixen els seus productes a productes als clients. Hi ha productes com: bijuteria, bricolatge, catifes, roba, disfresses, esports, electrodomèstics, il·luminació, llaminadures, llibres, , mobiliari, objectes regal i oci, òptica, perfumeria , puericultura i sabateria, entre altres. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va explicar ahir a mitja tarda que el primer dia ?discorria amb total normalitat i que hi havia hagut multitud de visitants, a totes hores. Només al migdia va baixar un xic el ritme d'entrada i sortida de persones. "Hi ha la mateixa o més gent que l'any passat", va assenyalar. Mentre els expositors es mostraven animats per la fira, els visitants assguraven que hi havia gran varietat de productes. Albar va assenyalar que " per rebaixes, la gent s'acaba animant i sempre vol algun caprici". Firarebaixa tanca les seves portes aquest diumenge. Cada dia obre des de les deu del matí fins a les nou del vespre.
  
09.02.2009
Firarebaixa evita la crisi i tanca amb més de 35.000 visitants
La 17 edició de Firarebaixa al Palau de Fires de Girona va respondre una vegada més a les expectatives, va esquivar la temuda crisi econòmica i va tancar les portes aquest diumenge després de rebre la visita de més de 35.000 persones, segons va calcular la directora de Fira de Girona, Anna Albar. "Una gent que al llarg d'aquest cinc dies ha vingut amb pressupost i ganes de comprar", va puntualitzar Albar, que va destacar la satisfacció per les vendes dels 110 expositors presents a la mostra, que van oferir descomptes de fins al 60%. "Podríem dir que enguany ha estat una de les millors edicions de Firarebaixa per nombre de públic i pel bon índex de vendes", va assenyalar la directora de Fira de Girona. "El dimecres va ser un dia molt bo, on la gent gastava de mitjana uns 200 euros, mentre que el diumenge acostuma a ser el dia més fluixet, amb una despesa mitjana d'uns 30 euros", va comentar Albar, que va assegurar que en aquesta dissetena edició la gran majoria de públic va continuar buscant peces de roba, sabates, bosses de mà i complements entre els expositors situats a les dues plantes del recinte. "Al moment de marxar sempre preguntem als visitants què és el que troben a faltar i algunes persones ens recriminen que no hi hagi bricolatge però consideren que els altres sectors estan més que coberts", va afirmar la directora de Fira de Girona. Segons dades del certamen, dels 110 expositors presents a Firarebaixa més de la meitat dels estands van ser de roba per a dona, home, joves i mainada. El 10,28% eren sabateries, seguit de la llenceria, amb un 7,5%, i la pell, també amb un 7,5%. També hi havia ofertes de mobiliari, òptiques, bijuteria i complements, entre molts altres articles. Pel que fa al visitant, Albar diferenciava clarament entre les persones que s'apropaven a la Fira de dimecres a dissabte, "es tracta majoritàriament de senyores d'entre 35 i 65 anys", i la gent de diumenge. "En aquest últim dia proliferen moltes parelles que busquen sobretot roba de mainada, xandalls i anoracs", va enumerar la directora de Fira de Girona. Finalment, pel que fa a la possibilitat que se celebri també una Firarebaixa a l'estiu, Albar es va mostrar prudent i no va confirmar la seva celebració. "Encara no ho sabem. D'aquí a deu dies, quan ens reunim el comitè organitzadors i els expositors, s'acabarà de decidir", va avançar la directora de Fira de Girona.
  
El Punt
31.01.2009
Firarebaixa passa de tenir llista d'espera a perdre dotze expositors
Firarebaixa no s'ha pogut escapar del context de crisi econòmica. L'habitual llista d'espera d'establiments interessats a participar en aquesta fira s'ha acabat i per primer cop hi haurà un descens d'expositors: dels 122 de l'any passat als 110 aquest any. La dissetena edició es portarà a terme del 4 al 8 de febrer al Palau de Fires de Girona, amb l'oferta de roba un altre cop com a principal protagonista, tot i que també s'hi pot trobar una gran varietat d'altres productes, a preus molt rebaixats. La conjuntura econòmica, el tancament de comerços i la disminució de beneficis en alguns establiments són les causes de la disminució del nombre d'expositors de Firarebaixa, segons va explicar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar, durant l'acte de presentació. L'any passat el nombre d'expositors es va mantenir constant, però aquest any se n'han perdut dotze. «A causa del context econòmic actual per a alguns establiments és més complicat apuntar-se a Firarebaixa, ja que alguns dels que no han vingut han argumentat que no tenen prou personal, perquè s'ha produït una reducció. Hi ha molts establiments que han hagut de reduir les despeses», va destacar Albar. Dels 110 expositors que hi participen, un 18% són nous en relació amb l'edició anterior, mentre que la resta repeteixen. GRAN OFERTA DE ROBA Com ja és habitual, hi haurà una gran oferta de roba. Més de la meitat dels expositors, un 54,21%, són de confecció per a dona, home, joves i mainada, i també roba de bany. El 10,28% són sabateries, el 7,5% llenceria, un 7,5% també serà oferta de pell i, entre la resta d'expositors, hi haurà, entre altres, bijuteria, catifes, disfresses, esports, electrodomèstics, il·luminació, joieria, llaminadures, llibres, marroquineria, mobiliari, música, objectes de regal, oci, òptica, parament de la llar, perfumeria i cosmètica, puericultura, roba de casa i somiers i matalassos. Els expositors ocuparan una superfície de 2.108 metres quadrats. La direcció de Fira de Girona espera mantenir el nombre de 38.000 visitants que va comptabilitzar Firarebaixa l'any passat. L'horari de visita és de deu del matí a nou del vespre. Un cop acabada, es decidirà si s'organitza o no Firarebaixa Estiu, segons va indicar Albar.
  
05.02.2009
Més cua per entrar a Firarebaixa
El Palau de Fires de Girona obre cinc minuts abans les portes per la gran afluència de públic. La cua dels més matiners ja és una fotografia habitual del dia d'estrena de Firarebaixa. El que no ho és tant, però, és que aquesta cua s'allargui tant com ahir. Unes 200 persones esperaven a l'entrada del recinte del Palau de Fires i la direcció de Fira de Girona va optar per obrir les portes cinc minuts abans de les deu del matí, que era l'hora prevista. L'oferta que s'hi pot trobar s'ho mereixia. Firarebaixa és una bona oportunitat per aconseguir productes de qualitat a preus molt rebaixats. Aquest any, a banda dels anuncis dels descomptes, la majoria dels quals són del 50%, es poden trobar més que mai rètols que donen a conèixer els preus concrets dels productes i moltes ofertes dos per u en roba. Es poden comprar bufandes a tres euros, bosses a deu euros, pantalons a dinou euros, parques a vint euros i botes a vint euros, entre molts altres articles que es venen a preus econòmics. També hi ha molta roba de marca a preu molt rebaixat. «La gent espera aquestes ocasions per comprar a preu baix», destacava ahir un dels expositors, que confia que aquesta fira serveixi per reactivar una mica el consum. Altres expositors també comentaven les dificultats del moment a causa del context econòmic actual i l'esperança que tenen en les vendes que aquests dies puguin fer. Alguns, en canvi, destacaven que el que cal és millorar les vendes anuals, ja que amb les rebaixes gairebé no hi guanyen diners. Entre els clients, n'hi havia molts que repeteixen cada any, com ara una dona de Saragossa que viu a Girona i que aprofita aquesta fira per trobar algun producte d'ocasió, segons va explicar. Una dona de Salt buscava roba i sabates, com fa cada any, perquè «se solen trobar ofertes molt bones», va especificar. Dues dones més de Girona voltaven sense cap recerca concreta, en espera de trobar algun producte atractiu i de bon preu. El sexe femení predominava clarament ahir entre el públic del Palau de Fires. La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va destacar que la majoria de visitants entre setmana són dones i que el cap de setmana Firarebaixa se sol omplir de parelles i de famílies. Moltes dones compraven ahir per a les seves parelles i fills, aprofitant l'àmplia oferta que hi havia als estands. A Firarebaixa hi participen aquest any 110 expositors i més de la meitat dels estands són de roba per a dona, home, joves i mainada, un producte que habitualment lidera l'oferta. El 10,28% són sabateries, seguit de la llenceria, amb un 7,5%, i la pell, també amb un 7,5%. També hi ha ofertes de mobiliari, òptiques, bijuteria i complements, entre molts altres articles. En total, els expositors ocupen 2.108 metres quadrats. El model d'aquesta fira és força semblant al d'anys anteriors, amb algunes millores decoratives. L'horari és de deu del matí a nou del vespre i es pot visitar fins diumenge. La direcció de Fira de Girona espera almenys igualar els 38.000 visitants que es van comptabilitzar en l'edició anterior. Tot i que Firarebaixa ha perdut deu expositors en relació amb l'any passat (el nombre va ser de 122), a causa del context de crisi, la direcció de Fira de Girona considera un èxit el nombre de participants que s'han mantingut en aquesta convocatòria, un percentatge molt important dels quals repeteix cada edició. El fet que molts dels establiments siguin cada any els mateixos fa que tinguin una clientela fixa a Firarebaixa, ja que molts visitants busquen un estand concret on van trobar una bona oferta en anys anteriors, segons van destacar. Firarebaixa arriba aquest any a la dissetena edició, amb un model que es considera del tot consolidat.
  
09.02.2009
Firarebaixa de Girona tanca amb una bona valoració i la incògnita de si es farà a l'estiu
Firarebaixa va tancar ahir la dissetena edició a Girona amb una valoració positiva, malgrat la crisi, segons va explicar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Durant els cinc dies de la fira, hi han passat més de 35.000 persones, segons Albar, que afirma que d'aquí a una setmana l'organització decidirà si faran la fira de rebaixes d'estiu. La crisi i la pèrdua de dotze expositors en aquesta dissetena edició de Firarebaixa al Palau Firal de Girona no han impedit que venedors i compradors en facin una valoració positiva, segons la responsable de Fira de Girona, Anna Albar, que es basa en les enquestes que ha portat a terme l'organització. Tot i això, el nombre de visitants sí que ha disminuït lleugerament, ja que l'any passat se'n van comptabilitzar 38.000, enfront dels 35.000 d'aquesta edició. Tot i semblar una paradoxa, a l'èxit de Firarebaixa hi ha influït de manera parcial la situació de crisi, que ha fet que la gent hagi optat més per comprar per rebaixes, i també el temps, ja que aquests dies encara ha fet fred i això ha afavorit la venda de roba d'abric, com ara anoracs, gorres, jerseis, botes i abrics. L'opinió del visitant ha estat, en general, que ha trobat més productes per triar en relació amb altres anys. Respecte de l'afluència de visitants, la majoria hi van el dissabte i el diumenge, però el dia que més es ven és el primer dia de la fira, i «amb diferència», segons argumenta la responsable de Fira Girona. Pel que fa a Firarebaixa d'estiu, l'organització encara no ha decidit si la portarà a terme. Per decidir-ho han programat una reunió d'aquí a una setmana. En cas de fer-se, el que sí que és segur és que canviarà l'horari d'obertura, tot i que es mantindrà l'horari de tarda. D'aquesta manera, la fira obrirà i tancarà una hora abans que l'any passat, de les 16.00 h a les 22.00 h. Firarebaixa d'estiu es va organitzar els anys 2003 i 2004, i va retornar l'any passat amb l'objectiu d'atraure més públic jove.
  
© Fira de Girona Mapa de la web    |     Informació General     |     Avís Legal